Кои са министрите в кабинета "Петков"?

Новото правителство ще бъде гласувано в понеделник
11 дек 2021 13:17, Красимир Ангелов
199

Министър-председател – Кирил Петков. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет през 2001 г. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за McCain Foods, 6-милиардна канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си Петко Петков организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства. Бил е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Сега – лидер на партия „Продължаваме промяната” заедно с Асен Василев.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков обяви официално имената на министрите в кабинета, който трябва да бъде гласуван в понеделник в Народното събрание.

Още по темата
Повечето от имената станаха ясни в последните дни, но след подписването на коалиционното споразумение в петък вечер те станаха окончателно ясни и бяха представени преди минути.

Очакванията са още в понеделник кабинетът "Петков" да бъде гласуван в пленарна зала на извънредно заседание. От ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят.

В бъдещия Министерски съвет всеки коалиционен партньор има вицепремиер. От партията мандатоносител те са двама. 

Вижте кои са министрите в кабинета "Петков" в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е просто сън. Не е истина.
120
4
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Кирил да се претегли на кантара, април месец пак. Да пости.
119
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички нови искат да крадат! Това не го ли разбрахте? И зеления чорап май още не е сигурен. Само този на отбраната е пич, а Чашков от злоба към Тиквата нищо няма да свърши, освен да се занимава с него!
118
3
 
18
 
! Отговори
Стара песен нов глас преди 2 години
Всичките министри са свързани с поне по една фирма, получихме "нови лица" , които да обслужват личните си интереси и да си правят закони за собствените бизнеси. Голяма промяна, няма що!
117
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КРАДЛИВИ ПРОШЛЯЦИ ДРЕСИРАНИ В ЧУЖБИНА
116
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е най- доброто място за емиграция?
115
3
 
10
 
! Отговори
Спокойно преди 2 години
Нинова си е научила урока вече след 2007 и вече знае как се прави без да я хванат, сега ще покаже на всички, няма да има никаква корупция
114
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото правителство - куцо и сакато събрани от кол и въже. Браво българи, умеете да се самоунищожавате!
113
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност Кирчо ще е по-добър от еднокнижника. Герберите плюват, но те са на толкова елементарно ниво, че не могат да видят разликата. Тези хора представят България пред света и е хубаво да не се срамуваме от простотията на тиквата и неговите калинки, на които ще им видим още по-добре сега цялата простотия.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 125 "2007 г. Корнелия Нинова е уволнена от Сергей Станишев по подозрения в корупция, 2021 г. се връща да бори корупцията. Българите са едно от най-големите смотлявци като племена." Българите са ДОКАЗАНО най-глупавия народ на планетата. С Ковид и подобни неща като написаното от теб.
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро и Асан ще върнат Тиквонии преди лятото. Държавата е окрадена, ние искаме КЕШ , а те трябва да ни го дават с кредити, а ние не искаме кредити! Значи и тях не ги искаме! Оставка
110
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, на силовите ведмоства са хората на ДС и руското разузнаване, на икономиката и финансите са червени крадци и техните отрочета, няколко лични избора на Фигуранта, колкото да си начеше егото, и останалото, според както се разбраха за баницата останалите проруски формирования. За глава на тоя сбирщайн - внук на генерал от ДС!
109
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2007 г. Корнелия Нинова е уволнена от Сергей Станишев по подозрения в корупция, 2021 г. се връща да бори корупцията. Българите са едно от най-големите смотлявци като племена.
108
3
 
13
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 2 години
Странна смесица от завършили в САЩ и комунисти
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без коментар, освен да се разболее човек от мисълта какви са тръгнали да ни управляват, друго не могат да постигнат. Защо си мислят, че парите им нещо ще струват след като доубият нацията, етноса и загубим територии си. Повече няма да се следи бг политика, тва е перверзия.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам изказването на новия здравен министър. Почнаха с Рашков и Янев. Чакам НЕЯ.
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната! Към по-зле с БКП в управлението на държавата. Браво на българите! Докато чакаме да видим, какво ще направят младите и новите, всичко се разрушава. Гнусния български манталитет.
104
3
 
10
 
! Отговори
ЗАЧЕНАТИ В ГРЯХ... преди 2 години
ИЗВЪН ЗАКОНА..... К. ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ, СПЕЦОВ, РАШКОВ, УЗУНОВ, КОПРИНКОВ, РАДЕВ.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се опитват да ни изкарат расисти това е новото старо наи гнусната работа да делиш нещо с някои.
102
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишете и, че Нинова е уволнена от Станишев заради корупция? Вие сте провал!!! България е вече съсипана!