Радев и Йотова: Ще работим за просперитета на всички

Благодариха за доверието, което е голяма отговорност
Обновена: 20 дек 2021 11:16 | 20 дек 2021 10:35, Камелия Цветанова
180
Радев и Йотова: Ще работим за просперитета на всички
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия. Те бяха връчени от председателя на ЦИК Камелия Нейкова на тържествената церемония във фоайето на сградата на Народното събрание.

Радев отново благодари на българските граждани за гласуването доверие той и Йотова да са президент и вице във втори мандат.

Още по темата

„Това е чест, но и голяма отговорност за пътя, по който върви България. Ще вложим всичките си усилия и ще работим за благоденствието на всички граждани, ще допринасяме за сътрудничеството и взаимодействието между институциите и обществото“, каза той.  

„Водени от убеждението си за свобода, законност и солидарност ще продължим да обединяваме усилията на обществото за развитието ни като европейска и просперираща страна, посочи още държавният глава.  

Радев благодари на ЦИК, която организира изборния процес в условията на редица предизвикателства.

„За първи път се въведе всеобхватно машинно гласуване. Трябваше изборната администрация  да се справи с епидемичната обстановка и да се предприемат мерки за защита на живота и здравето на всички участници в изборния процес. Тези предизвикателства бяха успешно преодолени и искам да благодаря на всички, които организираха тези избори за професионализма им“, посочи президентът.  

Радев съобщи, че в първата половина на януари ще свика Консултативния съвет по национална сигурност заради въпроса с Република Северна Македония.

Относно мораториума върху цените на тока, водата и парното, президентът коментира, че цените на електрическата енергия са огромен проблем не само за България, но и за целия ЕС.

„Затова трябва да се вземат всички необходими мерки, които да облекчат както домакинствата, така и небитовите потребители. Това трябва да става изцяло в рамките на закона. Нуждаем се от задълбочен експертен анализ - какво става с нашата енергийна система, какви са проблемите, довели до сегашното състояние, какви са проблемите и в по-широк европейски контекст, защото въпросите, които се повдигат вече на два Съвета на ЕС е има ли спекула на европейската енергийна борса, има ли прозрачност на търговията с емисии, може ли този процес да бъде оптимизиран. Беше представен един междинен доклад на последния съвет, но всеобщото мнение на лидерите на страните е, че той трябва да бъде задълбочен. Ние трябва много ясно да анализираме състоянието на нашата енергийна система и да се вземат бързи и неотложни мерки. Много е важно този мораториум, който ще има един временен ефект, да не се допусне след края му, да създаде други големи проблеми“, подчерта Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЕМ, ЗНАЕМ- ДНЕС 1 МЕГАЧАС НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА Е 1000ЛВ ДОБРЕ ЧЕ БЯХА ГЕРБ ДА СТОПИРАТ ИЗЛИЗАНЕТО НА БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ НА СВОБОДНИЯТ ПАЗАР.
161
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и най-вече за своя, но вярвайте, че работим и за вашия
160
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Електра Не е нужно да си Комунист за да не лъжеш и крадеш - има хора, които уважават живота си повече от парите и уважават себе си повече от разните дреболии за които се плаща с тях..Просто БСП ни постави на прага на оцеляването, разби държавата ни и покупко-продажбите се извършваха чрез метода на крадене един от друг, което в крайна сметка не е крадене щом всички остават доволни и само БСП сега пищят защото са си правели криви сметки да налапат всичко..Лошо..
159
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Видяхме го ние вече вашия "проспритет на всички" - просперитета на котките у нас е по-висок от този на "всички"! Лошо збърквате кашите с готвачката Йотова и никой не ги яде, явно..Нямате ни срам, ни очи..
158
0
 
2
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Кауна и Идиотова вече ще работа само за себеси, както преди правеха, само дето лапнишараните още се надяват и вярват в чудеса. Още не се е родил Комуниста дето да не лъжи и краде, и да мисли за хората...
157
0
 
4
 
! Отговори
ДЖАНБО! преди 2 години
До Анонимен 151 ! Да, брато, секретарка и кафеджийка, но най вече кукловодка и му дърпа яко конците.
156
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е промяната.. ?Азне виждамникаква промяна няма и да има. Мина половин месец нищо не се е променило. Българския народ си избра президент комунист и управляващи комунисти жалко че КирилПеткове младинтелигентен мъж завършилХарвърд а пък е на страната на комунистите.. не се възрва. Промяната ще дойде .. някой ден ... А промяната започна от човека вътре от душата му
155
2
 
16
 
! Отговори
Поскъпването Продълж преди 2 години
Бойко се спъна в едни миризливи зелени чорапи и стана тя каквато стана.
154
1
 
19
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
Главният лъжец на Републиката!!!!!!!!!
153
0
 
24
 
! Отговори
много жалко преди 2 години
За съжаление всички видяха че Радев е слаб и морално неустойчив. Външните сили се намесиха в негова подкрепа за да могат да прокарват своя интерес като го поставят на колене и държат на власт за да го експлоатират във вреда на България.
152
0
 
20
 
! Отговори
До 143 преди 2 години
Хили се там един, нещо като премиер ни се явява. А един другар и една другарка, ни благодарят, че сме им осигурили,още пет години лапане и бездействие. Те пък ни се явяват нещо като президент и вицепрезидент, та май имаме някакво правителство.
151
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме ви как работите! Жалко, че още пет години ще ви гледаме, как ни съсипвате.
150
0
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Някой да е чувал за цивилизована държава с президент генерал? Аз лично не се сещам за такава, всичките са с диктатури, чак се чудя на акъла на българина да даде властта на червените другари отговорни за всички национални катастрофи през последните 80 години
149
2
 
23
 
! Отговори
Миризливец преди 2 години
Тоя чорап стана толкова миризлив и гнусен , че отвращението е пълно !
148
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Комунисти на власт-не ни чака нищо добро.Доказано и на местна почва и в световен мащаб!
147
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най важни се оказаха заплатите на депутатите,ваксините,НАТО и Северна Македония.На нас всичко ни е наред-заплати,пенсии,ток,парно.Още няма дори парламентарни комисии.
146
1
 
13
 
! Отговори
ivan преди 2 години
кои беше ти, че да работиш за народа! сега като изкраднете всичко поне е ясно, че ще си измиете ръцете с новите.... дойде времето да се накраднете пак, ГЕРП крадяха но вие къде пипнете трева не расте! в грабежите сте брутални и алчни и не случайно искате и прокуратурата да вземете, че знаете, че ще ви хванат и няма да може да си правите каквоти искате.
145
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
йотова секретарката му ли беше?
144
1
 
20
 
! Отговори
Петрова преди 2 години
Айде,бе ?! Ама сериозно ли, или да разбираме,че ще се работи главно за просперитета на президентските люде и недомаслената новоизлюпена клика на Бочко и Кокорчо ?! Много станаха политическите вицове напоследък...Не ви щем благодарностите и нищо изобщо,за щото каквото и да поискаме го насочвате срещу нас под благовидни предлози...Аман от вас!
143
1
 
20
 
! Отговори
Ники преди 2 години
т!Само лъже .Не те понасям така, че не ми се натискай да ми благодариш.Наглец