Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!

Според министъра над милиард лева отиват към бизнеса
Обновена: 23 дек 2021 14:12 | 23 дек 2021 14:08, Петя Славова
324
Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!
Снимка: БГНЕС

Новото правителство вече е на власт и трябва да се справя с високите цени на енергетиката, със здравната криза и съдебната реформа. Според министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, в България пари има.

"Ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи Лорер пред Нова тв.

"Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат", посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо".

"Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно", коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. "Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени".

"Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех", категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. "Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне".

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. "Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
3
 
18
 
! Отговори
Шалом преди 2 години
Българите сте роби на евреите! Ние управляваме бтв и нова ви и банките ви!
193
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо Ваньо "И майка Тереза да стане премиер ще я храня". Спомних си преди много години, Слави Трифонов преди избори в предаването си казва, изберете си който искате и гледайте какво ще правя с него от 22:30. Принципно не мога да дам 78 стотинки, за да го гледам пак. Но ми е интересно как се държи сега в шоуто си, храни ли своите, вади ли кирливи ризи, усмива ли ги? Или колкото да не е без хич.
192
25
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Успехът на това правителство ще е техн успех и на цяла България !!!__Неуспехът им ще е катастрофа за страната ни, която може да се върне пак герПаджиите !!!___Така че от все сърце пожелавам УСПЕХ на новите !!!
191
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после си признаха за неочаквано много крадени пари.
190
3
 
10
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
В най-големия Исторически парк в света до Варна, ковидът, ваксите и маските са ЗАБРАНЕНИ! Заповядайте!
189
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прав е пари има,ама са в джобовете и сметките на бизнесмените, които печелят милиони на гърба на хората и държавата просто трябва да намерят начин да ги извадят от тях
188
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро гела ,шиши и Прокопиев колко пари ще получат от нас ? Те нали са ,,бизнеса,, а ние не сме ? Ама дайте да дадем те парите не са наши .
187
1
 
11
 
! Отговори
Мачкай Киро преди 2 години
Ние сме неочаквано богати, много пари има за крадене. Както казахме и по време на предизборната си кампания за нас е важно ние да сме богати и една активна кампания е много важна, посочи Лорер пред Нова тв.
186
19
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Пари има ,и сега ще отиват при малкия и среден бизнес, а не като до сега при мутрите и чекмеджето на БУДА.
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щипка за за буркани
184
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Станишев, Бойко Борисов вика, че идва на обран бостан. А сега? Много са доволни управляващите, в бостаня имало какво да се бере и "те" вече са неочаквано богати. А няма и седмица да са в изпълнителната власт.
183
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва и казан да се купи за варене
182
3
 
7
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Имам една карта на света от 1971 г., където са отбелязани всички заводи филиали на Фолксваген. Донесох си я заедно с фирмен каталог на фирмата, както и пълно описание на автомобилната промишленост на Федерална република Германия. Целия свят, където няма комунизъм, е зает с производството на прочутата марка + заводите за резервни части, гуми и аксесоари. Няма нищо по въпроса от Сибир насам до Австрия, на юг до Гърция и Турция, на запад до Адриатика. Съветвам да не залитат по съд. реформа. Успех.
181
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У десно жълтите у лево червените екстра наредихме ги
180
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като тегля пари от банкомата от 2 масеца насам само нови новенички педесетолевки излизат, дори и при малки суми. Това какво ви говори.Някой пак ни ограбва спестяванията.
179
12
 
2
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Бойко Рашков коментира и бездействието при получаване на "една изключително красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв много странен начин се теглят пари кеш 52 000 000, които отиват в неизвестна посока". "За мен не е тайна къде са отишли тези пари ??ББ??(предназначени за изграждането на лот 5 на магистрала "Хемус.ТЦТЦТ КАК СЕ КРАДЯЛО ,КАК НЯМА ДА ИМА СЕГА.
178
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много им здраве на инвеститорите, с тез сладки приказки никого няма да залъжете. Сертификата трябва да е по желание -не условие.Иначе ще браним правата си, прода жници!
177
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма ляво няма дясно начи само червени компоти
176
0
 
18
 
! Отговори
След казаното преди 2 години
Само да не чуя, че ще теглите заем.
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше има да редите компоти колкото си искате един от праскови един от череши