Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!

Според министъра над милиард лева отиват към бизнеса
Обновена: 23 дек 2021 14:12 | 23 дек 2021 14:08, Петя Славова
324
Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!
Снимка: БГНЕС

Новото правителство вече е на власт и трябва да се справя с високите цени на енергетиката, със здравната криза и съдебната реформа. Според министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, в България пари има.

"Ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи Лорер пред Нова тв.

"Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат", посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо".

"Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно", коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. "Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени".

"Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех", категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. "Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне".

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. "Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
г-н Лореал, вярваме във Вас !
173
1
 
20
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Сега и на *** ще се обиждаме.Когато баце беше на власт бях червен *** нали,сега като се обърнаха нещата пък станах гербер?Е как пА все съм от опозицията?Много просто-аз съм против всяко едно решение,което е срещу интереса на народа и което считам за нередно.И майка Тереза да стане премиер ще я храня ако върви срещу България.Не може да следваме някой,като кон с капаци,само щото го харесваме и да си заравяме главата в пясъка.Кирливите ризи трябва да се вадят.Лошото е,че само с писане не става
172
0
 
7
 
! Отговори
Кирето преди 2 години
Абе кога ще разберем, че имамето на пари е майка на корупцията и мизерията. Имането на просперитет е във производството и развитието, а парите са само едно от средствата включително да ви държат послушни и зависими. Преподобна Стойна го е казала но с народни думи.
171
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно, че сте неочаквано богати - без пари власт не се взема ...
170
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пусна ли са печатницата, очаквайте хипер инфлация
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте ги за компоти сега
168
0
 
13
 
! Отговори
Лорер преди 2 години
179 нещо не си разбрал бе ***, ние имаме пари, не вие.
167
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека ви казва че всички вие ще платите един милиард на ,,бизнеса,, Вместо той да ви плаща . Тва не ви ли радва ??? :)))))))
166
0
 
16
 
! Отговори
Лорерчо преди 2 години
Пари има, но не са за вас.
165
1
 
9
 
! Отговори
с еврото преди 2 години
толкова сме богати,че скоро ние ще изплащаме дълговете на другите страни-членки на ЕС
164
1
 
13
 
! Отговори
олеле преди 2 години
Тези ни се подиграват, купуват българи за 75 лева на месец. Имат ни за ***. Ама може и да сме, щом част от нас гласуват за доказани измамници.
163
0
 
4
 
! Отговори
ура преди 2 години
Браво!!! Ще има и за врътки!!!!
162
13
 
4
 
! Отговори
така е преди 2 години
Герберастите са в потрес. Разбира се, че имаме пари, особено като се отклонят потоците пълнили чекмеджетата на буци, пАри бол.
161
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами така е, още колко гори има за сечене , колко земя има за разпродаване, ехее
160
0
 
15
 
! Отговори
321 преди 2 години
А бе, маймун, нали бяха откраднати? Радвайте се българи, продължаваме измамата.
159
0
 
3
 
! Отговори
До Мнение 174 преди 2 години
Писанията ти ли са опорките на Продължаваме Подмяната
158
6
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Браво - Народа Подкрепя Новото Правителство , за това гласувахме за вас .Чакаме Присъди и връщане на Пари в България . ГЕРБ и ДПС са Мафия и Гешев я пази .С общи Усилия ще си върнем Родината .За Критиците - Изборите решават Съдбата ви , не казвам да се бием с Мафията и Прокуратурата - има ГДБОП и МВР .
157
2
 
11
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Кои вие сте богати?Аааа да ясно.
156
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи няма как да си едновременно краден и богат. В опита си да повтарят заучените опорки на "просто Киро", някои хора не се усещат какви ги говорят.
155
3
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
ЯСНО Е ГЕРБАВ Бойко Рашков коментира и бездействието при получаване на "една изключително красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв много странен начин се теглят пари кеш, които отиват в неизвестна посока". "За мен не е тайна къде са отишли тези пари ??ББ??(предназначени за изграждането на лот 5 на магистрала "Хемус.