Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!

Според министъра над милиард лева отиват към бизнеса
Обновена: 23 дек 2021 14:12 | 23 дек 2021 14:08, Петя Славова
324
Лорер: Пари има, ние сме неочаквано богати!
Снимка: БГНЕС

Новото правителство вече е на власт и трябва да се справя с високите цени на енергетиката, със здравната криза и съдебната реформа. Според министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, в България пари има.

"Ние сме неочаквано богати, много крадени и пари има за най-различни мерки. Както казахме и по време на предизборната си кампания – за нас е важно да сме здрави и една активна кампания за ползите от ваксинирането е много важна”, посочи Лорер пред Нова тв.

"Министерството на иновациите, когато се конституира, също ще въведе зелен сертификат", посочи той. Но уточни, че зеленият сертификат за момента не е обсъждано да бъде въведен за цялата администрация. "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи. Ако не сме здрави и има опасност голяма част от населението да не може да изпълнява трудовите си задължения, това кара инвеститорите да се замислят дали да дойдат у нас, или да отидат в съседни държави, където нивата на ваксинацията е по-високо".

"Ние сме един млад екип. Това са 4 партии, които в историята на България никога не са работили заедно. Но успяваме да отреагираме бързо на всички предизвикателства, които ни се поднасят. Случилото се през последните няколко дни са нормални стъпки от растежа на едно правителство и един отбор, който трябва да работи още четири години заедно", коментира темата за ДС и изказването на Стефан Янев за НАТО.

Даниел Лорер обясни и каква точно ще бъде неговата длъжност и целите на министерството си. "Най-устойчивият растеж се получава, когато растем чрез иновации. Когато можем у нас да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства, които лесно могат да бъдат преместени".

"Растежът трябва да е по-голям от инфлацията, за да чувстваме, че имаме успех", категоричен е министърът. По думите му хубавото е, че инфлацията е нещо, което се случва в цял свят. "Никой не е загубил позиции заради инфлацията. Най-вероятно тя  ще се обърне тази зима. И ще утихне".

По отношение на високите цени на тока Лорер подчерта, че не очаква масови фалити. "Смятам, че няма да има масови фалити. Програмата за бизнеса, която обявихме, е милиард, милиард и половина. Това не се е случвало в историята ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за 30 години един качествен инвеститор не видех, или производството е отровно, или е заради природните ресурси, или пък са некви експлоататори, или пробутват нискокачествени стоки и убиват местните производители ...или комбинация от няколко описани по-горе... тъй, че мерси, води си ги инвеститорите другаде. Спрете износа на евтин ток за да не съсипете съвсем бизнеса
213
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"да създаваме нови неща, които да движат икономиката за дълги години напред, а не производства" интересно, какво точно има в предвид. само, че: "Когато си говорим с инвеститори, те питат кой ще работи в нашите заводи" хем нема да е производство, хем пък за заводи говори, па и ваксинацията намеси, като фактор за привличане на тези "инвеститори"... съвсем не знае къде се намира
212
3
 
19
 
! Отговори
ПП:ЗАТОВА ДОЙДОХМЕ.! преди 2 години
ЗАЩОТО ИМА МНОГО ПАРИ.... (ОСИГУРЕНИ ОТ ГЕРБ /СДС /ПАТРИОТИ)......." ДОЙДОХМЕ С РУМЕН РАДЕВ - ЗА ДА ГИ ОКРАДЕМ.." (ТО Е ЯСНО И НА СЛЕПИ И НА ГЛУХИ)
211
2
 
5
 
! Отговори
¶¶¶ преди 2 години
Този ми прилича все едно е роднина на Роберт Де Ниро.
210
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам му, че той и колегите му са неочаквано богати.
209
3
 
5
 
! Отговори
pensionera преди 2 години
vie verno ste bogati ama az nemam za leb
208
4
 
6
 
! Отговори
era преди 2 години
е заради такива мерки, по всякакъв начин избягвам да плащам данъци.
207
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той говори за неговото племе, тях ги знаем, че са богати, ама на гоите не дават.
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдааа - Буквално ти се казва, че искат да се борят с високите цени и прочие, ама ти пак - не па не .. ще си ги мелишкато типече [едноимене герой от книга на Алеко Константинов]
205
3
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Пари има за вас, но дали ще остане нещичко и за нас българите в България??? Много самодоволно и много самонадеяно начало на управлението, но решението на важните въпроси се отлага ли отлага във времето. Тия нещо май не схващат, че сме на ръба, не са наясно с реалността и фактическите доходи на хората, не виждат цените на тока, газта, хранителни стоки изобщо в кой свят живеят?!? Много скоро ще усетят народната любов с тези си само похвали измишльотини. Дали няма да им отеснее България?
204
6
 
27
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Днес, достатъчна е всекидневната озъбена усмивка на Кирчо, така че изкривената усмивка на този НЕбългарин е ненужна!
203
3
 
32
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Неочаквано богати били. Нали уж заварихте празна хазна, бе -това говореха шефовете ти като служебни министри...А и последните месеци хазната се пълни от непредвиденото в бюджета ДДС от адски висдоките цени. Така че, да, вие може да сте богати, но ние станахме по-бедни от адски високите цени. Така че не ми ставате по-симпатични, напротив-гнус-ни сте с такива послания и реплики.
202
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КУКУВИЦА КУКА!
201
0
 
17
 
! Отговори
Р преди 2 години
Ама, кой е казал, че няма пари. Пари наистина има. Това не означава обаче с лека ръка да ги прахосате.
200
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа мизерува,беден мършав няма какво да сложи на масата си тези въшки за да ги нахрани те вечно гладни
199
1
 
34
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До Анонимен 211Славчи изобщо не го коментирам, тоя сатанист си продаде бедната душица още 1996та, когато разбра,че от шоу може да се правят пари.Версията е,че с Камен са се скарали заради това да има или да няма чалга в Каналето,истината обаче е друга.Славчо решава да прави пропаганда взимайки пари от И.Павлов - Мултигруп и Овергаз,а Камен отказва да бъде платен политически шут.Славчо е добре платена Компаньонка и пионка едновременно, и тази година го доказа.Жалко,че толкова народ му повярва
198
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало едно време един ,,бизнес,, Той работил на принципа 60 на 40 . 60 под масата а 40 с осигуровки . Щот осигуровките били много скъпи и на ,,бизнеса ,, не му са плащали . Хубу си живял ,,бизнеса,, но един ден го ударили ,,мерки,, и започнали да го забраняват и после решили да го спасяват с парите на по простия народ на който пък казали че някой ден ще има светло бъдеще ама няма да е утре . Всичко това било гарнирано с - ,,Одата на радостта,, вместо с траурни марш за един изчезващ народ :)))
197
1
 
12
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Трябва да се освободим от еврейското робство! В Исторически парк е забранено за евреи!
196
2
 
29
 
! Отговори
Чета и се дивя преди 2 години
Новата министърка на Външните работи си назначава политически кабинет от агенти на ДС. Цяло лято ни пропищяха ушите как ГЕРБ бил оставил опоскан бюджет и нямало пари, пък сега се указа, че бюджета приет от ГЕРб е преизпълнен и т.н. тоест все предизборни лъжи, а вие продължавате да вярвате на всяка тяхна дума и на снимките за чекмеджета и т.н. докато комунистите си окупират пак държавата. Браво ***, радвайте се сега докато не сте осъзнали какво си докарахте, а после пак ще са ви излъгали
195
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори ваксините са еврейски.. шефът на пфайзер е алберт бурла..