Подготвиха компенсации за пенсионерите, получили по-малко през януари

Необходимият финансов ресурс ще бъде осигурен по бюджета на ДОО
70
Подготвиха компенсации за пенсионерите, получили по-малко през януари
Снимка: БГНЕС

Работна група с участието на експерти от Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите и Националния осигурителен институт подготви механизъм за компенсиране на всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия заедно с ковид добавката от 60 лв. формират по-ниска сума спрямо получаваната от тях до края на 2021 година. Това беше договорено на среща между представители на трите институции днес.

Още по темата
Целта е допълнителните средства да компенсират всички случаи на намаление на дохода на пенсионерите за януари и следващите месеци. Изплащането им ще започне с пенсиите за февруари, когато пенсионерите ще получат и компенсациите за януари и февруари.

Необходимият финансов ресурс за обезпечаване на плащанията ще бъде осигурен по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Общият разход за пенсии и добавки през 2021 г. е с над 2,2 млрд. лв. по-висок в сравнение с разхода за 2020 г.

От днес Националният осигурителен институт започна изплащането на пенсиите за първия месец на 2022 година заедно с месечната ковид добавка от 60 лв. С това плащане пенсионерите ще получат и увеличението на пенсиите си за периода 25-31 декември 2021 г. след тяхното преизчисление, което влезе в сила на Коледа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компенсация за компенсацията. Да живее популизма и достиженията му в България.
15
38
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не се наядохте дььрти бабишккери. най-лесно е някой да ви издържа
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЗА 32 Г. КОМПЕНСАЦИЯ ГЕНОЦИД КОГА ЩЕ ПОЛУЧИМ
13
6
 
21
 
! Отговори
Наму преди 2 години
До АнонименНе обичам нито Корнела нито МАЯ но само те двете направиха адекватно предложение за преизчисление на пенсиите с нов среден осигурителен доход!
12
7
 
2
 
! Отговори
До Наму преди 2 години
Увличаш се от научна фантастика?
11
8
 
14
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 2 години
А как им вярвахме на другарят Радев и на другарката Йотова.Като си вдигна юмрука,мед ни капна на сърцето.Сутрин се събуждахме щастливи,а сега гладни!
10
13
 
16
 
! Отговори
ф преди 2 години
Няма как всички да имат еднакво увеличение, защото увеличението е на база трудов стаж. Не може, а и не е правилно за 25 години трудов стаж да получаваш колкото за 35 години.
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая каша с "увеличението" я забърка последното служебно правителство с двойкаджиите по аритметика.Кирчо им се върза на акъла, че ще компенсира с ковиддобавките.Мика се плюнчеше и пледираше за "справедливост". Някои се усетихме още като приеха решението и никой не ни взе насериозно какво ще се получи.Така че да дадем всичките "благословии" на всички Оправници.Без изключение.
8
2
 
19
 
! Отговори
Д преди 2 години
До Намуа ДА СИ НИ ДАДЪТ ПОНЕ ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕТО ЗА 17-18 И 19 ГОДИНА НЕ ИМ ИСКАМЕ НЕЩАСТНИНТЕ КОМПЕНСАЦИИ ! Гледат да пробутат месеца за обжалване да мине тов са им хватките болшевишки!
7
1
 
19
 
! Отговори
честен политик преди 2 години
Трай коньо за зелена трева.Може февруари,може юли,ще видим.
6
16
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Бързо реагират властите,браво.Ей за такива хора ми е кеф да гласувам,коригират се в движение и в...интерес на редовите българи.
5
1
 
33
 
! Отговори
Наму преди 2 години
До Анони Какви компенсации бе хора ! Спрете тая лудост сътворена от некадърни хора и изчислете пенсиите по единственият справедлив начин! Според осигурителния принос на човека и новия среден доход за страната!
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха. Харвардския лъъжец измами ДОРИ пренсионерите. Не само, че няма да получат увеличение, ами ДОРИ И С ДОБАВКАТА ЗА КОВИД, ще вземат колкото миналата година (но не повече, само ще им изравнят).
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж смятаха всичко точно и пак не излизат сметките. За нищо не ставате.
2
2
 
21
 
! Отговори
Цели преди 2 години
8 лв, малиииииии. Чудя се какво да ги правя?!? Предложения, моля!
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се ос. Р.аха!Некадърните специалисти от А ОТБОР А!ЧЕГЪРТАНЕТО Е ЛЕСНА!УПРАВЛЕНИЕТО Е ТРУДНО! ТИЯ АНГЛОГОВОРЯЩИ СЧУПИХА ДЪРЖАВАТА! КАКВИ ЖАБЕТА ЩЕ РУЧЕМ?