Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест

Кирил Петков не се е скрил от никого, в карантина е, посочи вицепремиерът
12 яну 2022 17:00, Красимир Ангелов
152
Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест
Снимка: БГНЕС

"Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла", заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

В момента тя замества присъствено премиерът Кирил Петков и коментира протестите против зеления сертификат пред сградата на Народното събрание.

Още по темата
Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат след като той излезе от карантина в петък", посочи Калина Константинова.

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни тя.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.

Както е известно, представители на протестиращите срещу зеления сертификат бяха допуснати този следобед в сградата на Министерството на здравеопазването за среща с министър Асена Сербезова.

Протестът им започна в 12.00 часа пред Народното събрание, с основен организатор партия "Възраждане". Той трябва да приключи до 18 часа.

На няколко пъти се стигна до напрежение между гражданите и служителите на реда пред Народното събрание. Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на парламента, но не бяха допуснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо джендъра канадец е казал че категорично зеления сертификат няма да отпадне,значи следващия протест трябва да е стреляне на месо по Ушев..
88
0
 
6
 
! Отговори
Гответе се преди 2 години
Ще ви осигурим достатъчно, няма да ви чупим хатъра...
87
8
 
2
 
! Отговори
СЪЩИТЕ МЕТЕЖНИЦИ! преди 2 години
"Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години..." Няма смисъл да се питаме кой стои зад новия протест на метежниците. Навред по света има протести заради ограниченията във връзка с Ковид 19, но целта на протестиращите у нас русо-роби е дестабилизация на Евро-атлантическа България в услуга на кремълските тирани. Тук враговете на Свободния свят още не са разбрали, че никой не може да ни отклони от нашето европейско бъдеще, защото зад нас стоят НАТО и Пентагона.
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшни са нагли!
85
2
 
9
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Тази бих я ....
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тези каки ли..?Кое точно е великото й????????
83
1
 
11
 
! Отговори
Дон Жоан преди 2 години
Калина е много красива, симпатична и обаятелна жена! Бих я приветствал в леглото си с удоволствие, стига да не е семейна и да има желание да изкараме една прекрасна нощ заедно в любовни ласки и романтика!
82
3
 
10
 
! Отговори
Тези каки ли..? преди 2 години
управляват днес ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ...??...... Радев - се скрил отдолу.......
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят.Значи може и без теб, нали Лъжанко е фен на е-услугите и Супер Спиро не е ли чувал за е-подпис или Лъжанко не го е просветил. Дали ще се подпише в петък или с е-подпис, не е необходим зам-министър
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, къде е оная лигла Лена Бориславова дето я назначиха в министерството на икономиката за юрист със заплата от 13 900 лв докато хората едва свързват дват края с 1000 лв.Тя тази нещо по-умна ли е от останалите българи?
79
5
 
23
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 2 години
Какъв Харвард и Кеймбридж, той на Кирил Петков английският му е първо ниво. Някакъв онлай сертификат следдипломен са си платили и у СВто пишат "Харвард". Той ако е завършил наистна пълен курс в Харвард няма постоянно да се хили така като ряпа. Там хората се учат на поведение, освен на всичко друго.
78
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не протестират само срещу ваксините, просто им писна от двуличието и наглостта на новите харвардски преписвачи за които правилата не важат.
77
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте протестиращите на Костадин по-често по телевизията, за да плашат хората. Не спорете с тях. Показването им е достатъчно. Редовното показване на протестиращите на костадин Костадинов е най-добрата борба срещу него и срещу неговия господар - Боко.
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76Ми какво искаш от същества, дето нищо не зависи от тях, те просто си рецитират заучени фрази, когато им дръпнат конците, почват да рецитират друго, те нямат мнение по нищо :)) Естествено за тях има значение само сертификата и боцкането, други проблеми в държавата не съществуват за *** "харвардчета" и това моме на снимката :)))
75
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
79 - тролиш ужасно некадърно. Толкова ли е паднало нивото в библиотекарския или до там не са те издигнали още. Айде социален инженеринг нейде другаде. Къш.
74
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях твърдо против ваксините, но като видях какви хора имаше на протеста днес, първото нещо сутринта е да отида да се ваксинирам. Не искам да ме асоциират с тези!!!
73
4
 
21
 
! Отговори
Комунетата.. преди 2 години
Преди ги обучаваха в Москва и Ленинград....... Сега ги обучават в Харвард и Кеймбридж.. ...... Добре се нагаждат радевчетата.....
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приветствала тя всяка форма на свободно изразяване, глупачка. Ще настане пълна анархия, като почне всеки да се търкаля за щяло и нещяло по жълтите павета.
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я и тезата на самовлюбентите кореняк софиянци, живеещи на Дондуков 3 се е появила. Като ви интернират за непослушание на село, ще сте прекрасна гледка.
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69Това с ръкопляскането от балконите счупи ***, хубавото е, че бързо се осъзна простолюдието, немаше повече пляскания........хахахаха :)))