Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест

Кирил Петков не се е скрил от никого, в карантина е, посочи вицепремиерът
12 яну 2022 17:00, Красимир Ангелов
152
Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест
Снимка: БГНЕС

"Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла", заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

В момента тя замества присъствено премиерът Кирил Петков и коментира протестите против зеления сертификат пред сградата на Народното събрание.

Още по темата
Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат след като той излезе от карантина в петък", посочи Калина Константинова.

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни тя.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.

Както е известно, представители на протестиращите срещу зеления сертификат бяха допуснати този следобед в сградата на Министерството на здравеопазването за среща с министър Асена Сербезова.

Протестът им започна в 12.00 часа пред Народното събрание, с основен организатор партия "Възраждане". Той трябва да приключи до 18 часа.

На няколко пъти се стигна до напрежение между гражданите и служителите на реда пред Народното събрание. Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на парламента, но не бяха допуснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
11
 
! Отговори
Стат преди 2 години
Това звучи като подигравка с раята. "Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша". Де дряновица де.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калина Константинова - завършила образование в САЩ и Англия. Преди да влезе в политиката работила в "Америка за България".
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля не приветсвайте никой! На тея *** в селския магазин никой никви сертификати не им иска! Никой не ги кара и да се ваксинират! Да нахлузват галошите и да се махат от столицата по-бързо, че миришииии.
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е да си демократичен и да уважаваш формите на протест ,а края на януари като се напълнят болниците и лекарите и мед.сестрите излязат и тогава предполагам ще уважим формите на протест или ще ръкопляскаме вечер,доста лицемерно и мекотело изказване?
65
3
 
12
 
! Отговори
Долна платена преди 2 години
Глобалистка лицемерка. Вън народните убийци!
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви замръзне усмивчицата скоро
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двете кокони знаят ли на коя планета са изобщо. Тия 2те са по зли от Десислава Атанасова. Кадрите на Киро, ужас. Оставка и нови избори, вън Кориле към Канада. Ще преговарял с експерти, кво другите не са достойни ли
62
1
 
16
 
! Отговори
Ехаа преди 2 години
Кирчовите калинки май са по убави от Бойковите калинки ?
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков, ходи си в Канада, не си желан в България!
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези млади хора прикриват гиганстската кражба в момента.Затова бавят и бюджета.Кирил Петков е като лъже Димитрий(ако гледате Годунов)
59
2
 
17
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Нови избори трябва да се проведат защото политическата обстановка е вече напълно различна. Протестърската власт загуби доверието на избирателите и вече нямат никаква легитимност да управляват.Нови избори веднага след незабавната оставка на Петков!
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 месеца поголовни уволнения и кражби на калинките на Радев и резултата е налице, хората се надигнаха и нищо няма да ги спре.
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая не е в ред.
56
0
 
0
 
! Отговори
И се оказва: преди 2 години
Че не е само тойййй...
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте я тази какъв поглед на усойница има.
54
1
 
18
 
! Отговори
Правителството преди 2 години
ви Падна, ако още не сте разбрали и тоя път ще бъдете съдени, щото за тоя Месец управление липсват вече 10 Милиарда!!
53
0
 
0
 
! Отговори
Аз му викам Стефанее преди 2 години
Некой ме слуша, крадне, постоянно ме саботира, кво събера го Рафи и ми срине компютъра.... Имаш ли идея кой? То кой бил! Последната наркоманско християнска хероиново зависима надежда на Светлин Русев!
52
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Приветстваш опит за нахлуване на тълпа в Народното събрание?!Аферим, булка, машалла!
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се е скрил Радев сега, а? Борецът за справедливост, защо не излезе да си поговори с протестиращите?
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърника Кирил Петков трябва незабавно да се маха, защото той и патронът му Радев забатачиха изцяло държавата. Не може сами за един месец да си изхарчил 9 млрд лв и когато журналисти го питаха за какво са отишли парите Петков да им каже, че не тяхна работа.Народът ще ви върне тази арогантност!