Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
3
 
12
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 2 години
РЕЖИМ НА ТОКА И ТЪМНИ УЛИЦИ
257
3
 
15
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА преди 2 години
НАЗНАЧАВАТ ЖЕНИ И ЛЮБОВНИЦИ НА МЯСТОТО НА ИЗЧАГЪРТАНИТЕ- НОВ МОРАЛ.
256
3
 
13
 
! Отговори
НЯМА ЕДИННА БЪЛГАРИЯ преди 2 години
ДОКАТО РУМЕН РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ....... ОБЯВИЛ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА НА 1 000 000 БЪЛГАРИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА...... О С Т А В К А....!!!
255
3
 
12
 
! Отговори
ТРОЯНСКИ КОН В НАТО. преди 2 години
ТОВА Е ТОЗИ-ФАЛШИВ ГЕРОЙ....!!........ ТРОЯНСКИ КОН В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА-ЩЯЛ ДА МЕ ЧЕГЪРТА-ДОШЪЛ ОТ С КОРАШЛИИ ЧЕРКЕЗИН.....
254
4
 
17
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА НА РАДЕВ.. преди 2 години
ПУСКА НА СВОБОДА АРЕСТУВАНИТЕ ОЛИГАРСИ - БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, СТАЙКОВИ,.....ЗА ДА ОГРАБЯТ ПАК ДЯДО, БАБА, МАМА И ТАТЕ...... ЧЕРВЕНИ ЧЕНГЕТА КРАДЛИВИ....
253
3
 
13
 
! Отговори
И аз не знам къф съм преди 2 години
Следващите протести няма да са платени, юмрука няма да е негов, но ще е по главата му.Тогава да видим кой ще слуша за промяна и борбата му с корупцията!
252
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измисленият избор на Радев и Йотова (с машинният вот!) е голям позор за България и българите! А мошениците Петков, Лорер, Василев - най-голямото наказание! Какъв Магницки, какви 5 лева!
251
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 335"И пак да качим Мутрата Банкянска? Е нямая шанс борчето ви вече! Ще вървим на пред каквото и да се случва! На зад връщане НЕ!-:)))Мокрите сънища с мутрата Борисов приключиха!!!-:)))))))))))))))" Затова ще ядете сопата. Ама ЯКО ще я ядете, и то от тия, които си докарахте. :))))))))))))))
250
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да ви е честит! Много глад ще има
249
15
 
3
 
! Отговори
g преди 2 години
един българин който се бори за България! Поздравления братко. Българинът трябва да е свободен да създава и нашето бъдеще е единствено в Европа.
248
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През ноември бяхме тъ пи сега сме и бедни с дългове.
247
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата крачка е направена! Сега трябва и втората - Да върнем милиардите дългове, които станаха доста повечко!
246
4
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Ще ги запомним тези два мандата! И нито по-хубаво,по-топло или по-богато ще ни стане с Радев! Пък дано ни дойде най-сетне акъла пуйчи! Човек се учи, докато се гътне ..
245
5
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Няма по - rлупaв народ от българския! Сигурно вече и чукчите ни се смеят!
244
4
 
16
 
! Отговори
Каква промяна, бе.? преди 2 години
Пола ли ще си сменяш... или на децата пола ще сменяш...??..... Долен ГРИПЕН, ФАЛШИВ..
243
2
 
16
 
! Отговори
Нели преди 2 години
Във всяко стадо има мъ....р..ш..а.За съжаление в България е много.Това са тези които затриват хубавата ни държавичка.Безродни , мръсни, долни, лъжци изобщо не ги интересува България отвсякъде гледат да се облажат.Нечист..оплътни..ци.Срам
242
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият предател на българските интереси се оказа натовския генерал Радев!
241
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През целия преход не е имало такъв злобен кариерист и тарикат като радев! ББ се оказа слабохарактерен и страхлив, а Слави не е ясно за колко се продаде на радев и два пъти отказа да сформира правителство!
240
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия, която е била уволнена заради корупция, ще бори корупцията???
239
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително! Жалка картинка е България, а беше тръгнала хубаво!