Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
4
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахахахахах :))) Най-смешни са ми такива изпечени лъжци като Фигуранта, ама още по-смешни, даже най-смешни са ми глyпендерите, дето им вярват. В най-престижния квартал на Лима - Мирафлорес полицията ни хвана как .....правим там каквото правим. Казаха ни в прав текст: "Давате 50 000$ и ви пускаме. И не само. Ами ще ви пазим, докато си вършите работата в квартала". Нали не си мислите, че така е само в Перу? :))) Как ще пребориш корупцията, като тя е във всеки човек, готов да се продаде?
237
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволно няма да я даде, трябва сами да му я поискаме с камъни и дървета. Само трябва да си свършим работата, на чужда помощ няма как да разчитаме!
236
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме оставката ти лъжец разеденител
235
2
 
15
 
! Отговори
Фен преди 2 години
А чудовищната инфлация е втората крачка :)
234
12
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Когато България започне да се управлява от БЪЛГАРСКИ министър председател,а не от американското посолство,тогава ще повярвам във всякакви политически промени,и първи крачки.А иначе поздравления за вторият мандат на Президента.
233
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Откакто това кисело ла.йно е на власт цените скочиха в пъти.Как ще се вързва месеца оттук нататък не ми е ясно.Както са я подкарали ще надминат жан виденов.
232
2
 
10
 
! Отговори
генерал Нахуйников преди 2 години
Баф'му и Дюрекса!
231
2
 
14
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Първа крачка ? Мале мале тоя като си извърви всичките 5 годишни крачки кой ще остане жив в България с тия цени бре *** непоръбен ?
230
2
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Тоя пък щял да бъде президент на всички българи. Ами на мен и на още милиони други не си бе, ***. Забрави ли колко те избраха - 1.3 милиона от 7. Всъщност ти си гнусен разединител на нацията и никога няма да бъдеш президент на всички. Ще те изтърпим по принуда 5 години и след това потъваш в забрава и мразен от мнозинството.
229
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долен комунистически червен рундю
228
3
 
19
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Креттен, каква промяна бе оххлюв, става все по-зле и по-зле.
227
0
 
5
 
! Отговори
олд преди 2 години
До Анонимен303 Май си на лека дрога или си снощен.***.
226
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшен военачалник, предизвика 30% инфлация само за девет месеца от военачалстването си.
225
0
 
13
 
! Отговори
додо преди 2 години
Тъжен ден баба Яга яхна метлата за нови 5 години.
224
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимките се виждат ясно хората, които всяка вечер в 17 ч ходеха да си вземат порциона от 50 лв в президенството изпратени от Божков от Дубай.Сравнете тези снимки с онези от лятото на 2020 г, става дума за едни и същи хора.
223
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великолепен летец ,истински ас ,роден военачалник ,добър човек от народа ,непоколебим държавник,истински натовец и европеец и най вече неподвластен на чужди внушения и интереси ,интересите на България за него са преди всичко !
222
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев беше избран с машините. В никоя страна от ЕС няма машинно гласуване, дори в Беларус.
221
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората имаха възможност да изберат образован и културен Президент, а те избраха казармен президент. Сега се сърдете на себе си като плащате ток, вода, парно и хранителни стоки. Ще става и още по зле.
220
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето политици са патологични лъжци.Имам чувството ,че идва един момент,когато вече не различават истината от лъжата.Правят го с цел да ни управляват и назидават.
219
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите са с политиците и президенството.Това е ясно и на малките деца.Мутрите избират политиците, политиците слушат и изпълняват за да не бъдат сменени.На върха на мутренската пирамида е САЩ.