Сербезова увери: Не са нужни мерки на национално ниво

Проблемни области са София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора
Обновена: 23 яну 2022 09:43 | 23 яну 2022 09:30, Камелия Цветанова
99
Сербезова увери: Не са нужни мерки на национално ниво
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14-дневната заболеваемост варира в различните области на страната. От 265 на 100 хиляди души – до 2369 души на 100 хиляди души в Благоевград. Тези големи разлики се обуславя от различни фактори. Затова всеки Областен щаб в зависимост от обстановката взема мерки на регионално ниво. При тази голяма разлика на регионално ниво – ограничения на национално ниво не са необходими”. Това заяви министърът на здравеопазването професор Асена Сербезова пред Нова телевизия.

Още по темата

По думите й благодарение на модела на МЗ за управление на кризата с COVID-19, се отчита и броят на заболелия медицински персонал.

Като проблемни области тя посочи София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора. И припомни, че мерките се взимат на областно ниво.

„Броят на леглата може да се увеличи, но много е важно кой ще ни лекува. Заболеваемостта на медицинския персонал се следи ежедневно”, категоричен е министърът.

"Максимално сме отразили желанието на МОН да бъде запазено присъственото обучение за малките ученици. Към настоящия етап се запазва присъствения учебен процес. Ваканцията, която обяви министърът на образованието акад. Николай Денков, ще даде възможност за почивка без това да повлияе негативно на учебния процес", обясни здравният министър проф. Сербезова.

Тя апелира да се увеличи ваксинационния обхват. "Категорично е ясно, че тези, които стигат до интензивните отделения, в повечето случаи не са ваксинирани", каза още министърът на здравеопазването.

Според нея е логично като се повиши ваксинационният обхват да се мисли в посока облекчаване на мерките. И припомни, че 24 държави в ЕС се използват т.нар. зелени сертификати за обекти с обществено предназначение и 100% за пътуване.

На този етап няма да отпадне сертификатът за антитела, припомни още тя.


99
Още по темата: Сербезова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
5
 
! Отговори
Сърбиг ъзова преди 3 месеца
ОСТАВКА!!!
66
0
 
5
 
! Отговори
Върбан преди 3 месеца
Сербезова, забрави за тази ваксинация, няма да ви мине номера. Ще приказваш докато те търпим, но няма да постигнеш нищо.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Коледа всяка седмица имаме по 6 починали учители във връзка с Ковид, но Сербезова се почесала по езика и измътила поръчковото изказване.
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ботокса и Баце управляваха пандемията най-добре. Ако все още бяха на власт София, Благоевград, Перник, Стара Загора отдавна да бяха затворени с КПП-та и вечерен час. Тъй се управлява пандемия, тая какво знае. )))
63
0
 
12
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 3 месеца
То ако ме питате, не е нужно и министерство на здравеопазването! Който оцелее - оцелее. За останалите църквата и мюфтийството имат грижа!
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
11 000 заразени на ден, първи по смъртност в света. Не са нужни никакви мерки???
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сербезова е мила и добра жена ,тя се грижи за нашето здраве .
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сербезова е част от фармацевтичната мафия.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дебела аптекарка 1,50 с жълта чанта и черно палто. На главата кърпа, увита като текезесарка 1960 г. Вижте я ня снимката колко е смешна.
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сербезова е една дебела и глупава аптекарка женена четири пъти.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 57 Какво да избираш ? Няма как да си в ЕС и да не спазваш нищо . Ако искаш самостоятелна политика , на референдум и да излизаме от ЕС . Дотогава каквото кихне Брюксел
56
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
Пропуснахте златно време, 2 години. Лятото трябваше СПЕШНО да се подгатвите за тия вълни. Налодът, за добро или зло, не иска да се ваксинира, стана ясно и на последния доктор.Трябваше ударно да се подготвят помещения за ковид отделения, да се внесе оборудване, медикаменти. Във всеки град и ли село, има изоставени казарми, училища или други сгради-защо не се оборудваха спешно, апаратура може да се внесе от всякъде, студентите горни курсове медицина са 99% доктори, и срещу стимул за развитие .....
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера Сербезова беше с черно палто и жълта чанта ан церемонията на Радев. Имаше и кърпа на главата като текезесарка.Егати селянката!
54
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен, кой ти каза че няма нация каскет смачкан. Идва времето когато ше тероризираме русофилните *** и ше си лежим наказанието.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
защото вече няма нация
52
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сербезов току що обяви, че сертификатите ви ще действат 9 месеца. Обсъждали и тези за преболедувалите също да станат 9 месеца!!! Уникална патка е тая министърка. Ако утре любимите й господари обяват, че всички здравни министри, управлявали по време на кризата с ковид ще си направят харакири, тя ще се подчини ли? Или махат напълно всички сертификати или увеличават срока им от 1 год на 2 години! Да избира, защото идва време ние да избираме.
51
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 3 месеца
Лъже както и е удобно. Британците махат мерките защото са безсмислени, а естествения имунитет на ваксинираните намалява. Не защото са много ваксинирани. Удобно заобиколиха въпроса какво препоръчва СЗО. Манипулативни медии и продажни политици. А тази за това я сложиха за министър, защото е нагла, продажна и безскупулна.
50
1
 
30
 
! Отговори
absurd преди 3 месеца
Сербезова и ти като Кунчев се опитваш да се измъкнеш по терлици.Няма да стане. Идва време за линчуване. Никой няма да се измъкне.
49
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гъзолозци са това. Лижат г.ъзовете на шепа ресторантьори и антиваксъри. Рискуват живота на избирателите си.
48
28
 
3
 
! Отговори
. преди 3 месеца
професор Асена Сербезова е един от най-компетентните министри.