"Възраждане" поиска оставката на здравния министър след случая във Враца

Асена Сербезова носила морална отговорност за здравния протокол
106
"Възраждане" поиска оставката на здравния министър след случая във Враца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на здравния министър Асена Сербезова поиска лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Причината е протокола за спешната помощ, въведен от нейните предшественици и случая с починалата жена, докато чака пред Спешното във Враца.

Още по темата
"Оставка веднага, днес и то не защото тя носи пряка вина за случилото се, а заради моралния акт, защото този здравен протокол, който е бил въведен от предишните министри, можеше да бъде отменен с един подпис", каза Костадинов.

Той призна, че това, което се е случило във Враца, го е покъртило до дъното на душата му.

"Преди месец с мой близък отидох до Спешното във Варна. Хората стояха навън и отговаряха на въпроси – имате ли температура, чувствате ли се зле, боли ли ви гърлото, да сте имали контакти с болни от коронавируса, а тези въпроси се задават на хората които агонизират. Но човекът, който задаваше въпросите призна през сълзи, че ако не го направи ще бъде уволнен, защото зад него има камера, която записва", разказа Костадинов.

"Процедурата отнема около половин час и си представете си какво става, след като отвън има 20 човека, които стоят на студа", добави той. Според него страна ни е да едно от първите места по смъртност заради лошата здравна система.

"Дневният ред на обществото от вчера е друг, вчера огромна част от хората трудно са заспали, защото това да видиш как една жена умира пред очите на детето си, е нещо изродско", коментира лидерът на "Възраждане".

Той поиска от депутатите да почетат с минута мълчание жертвите на здравната ни система, но това го направиха само народните представители от "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
17
 
! Отговори
Освен преди 2 години
...ВСИЧКО АСЕНА Е В КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ЗАРАДИ СЪПРУГА Й , КОЙТО СЕ ЗАНИМАВА С ТЪРГОВИЯ НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И КОНСУМАТИВИ!!! ПОЗОРНО Е ЗА " ПОЧТЕНИТЕ" !!!
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такова бездушие у млада жена не бях ниждала.а на следващия ден същата сестра даваше интервю гримирана с извити миглички със спирала.въобще не беше разбрала какво е сторила на детето..това е палач не е мед.лице.
69
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
моите уважения,но щом е наясно че въпросния убийствен протокол е измислен от бившия министър,защо не поиска наказание ЗА НЕГО,а иска оставката на сегашния ?...Би трябвало щом е толкова загрижен , ПРЪВ да внесе предложение за отмяната на "протокола"...Още повече че е бил пряк свидетел на съкрушителното му действие..НАСЛЕДСТВОТО ,оставено ни от дванадесетгодишното беснеене на ТиквоХунтата е толкова тежко и повсеместно,че ще ни трябват ГОДИНИ да го поизчистим..
68
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Възраждане!
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мда Не си прав! Прави много неща - ето ще отпуши пътя на макетата (без да се интересува от българския интерес), ще ни вкара във война (в услуга на САШ и ВБ), ще разпродаде каквото е останало от България (в полза на господарите си и в своя, разбира се). А после? После ще се изниже, както направиха всички преди негон- СДСта, НДСВта, БСПта... Само ГЕРБавите още стоят, защото толкова им е акъла и не могат още да загреят какво ги чака!
66
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя е министър от един месец! Как ще помогне тая оставка по-точно! По- скоро трябва да се изиска действие и да се представи план и алгоритъм за прием
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пак прави шум. Основната му задача.
64
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин трябва да си подаде оставката също щом е бил светител още преди месец на това безумие и не е направил нищо. Той носи пряката отговорност с бездействието си!
63
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАЙДЕ КОСТАДИНЧО, ВЪВ ВИСШ ИЗРАЗ НА МОРАЛНОСТ ВЪРНИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ ПАРТИЙНЕТЕ СУБСИДИИ И АПАРТАМЕНТА!!! ХАЙДЕ КОСТАДИНЧО!...
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Тези, ако мислеха толкова за хората да бяха внесли този законопроект, но се занимават само с глупости в НС.
61
0
 
16
 
! Отговори
999 преди 2 години
КОЙ ТРЯБВА ДА РАЗПИШЕ АЛГОРИТЪМА ЗА ПРИЕМ В СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА ВРАЦА??? АЗ ЛИ?? ТРАГИЧНО Е ВСИЧКО В ТАЯ ДЪРЖАВА. БЕЗУМНО И ТРАГИЧНО. НЕ ЧАКАЙТЕ СМЪРТНОСТТА ДА ПАДА. ЧОВЕЧНОСТ ЩЕ НАМЕРИТЕ ПОВЕЧЕ НА УЛИЦАТА ОТКОЛКОТО В ЗДРАВНИ ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА!!! П О З О Р!!!
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
патерица на герб
59
5
 
15
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Хора с 4-ри сватби зад гърба си не са читави, още повече, когато демонстративно вдигат сватби с Ролс Ройси по време, когато народът гладува.Пир по време на Холера!
58
3
 
22
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Новото правителство не прави нищо! Само нагнетява социално напрежение!
57
13
 
9
 
! Отговори
Пич преди 2 години
То защото министърката е на поста от цели няколко седмици, та Копейкин вече ѝ иска оставката :) Копейкин, хайде изчакай едни 100 дни, та новите хора на постовете поне да влязат в час с документацията и да се ОПИТАТ да свършат нещо. Пък после искай оставки, а? Защото здравеопазването в България е унищожавано с десетилетия, та да бъде оправено за седмици.
56
2
 
25
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Не може повече да си затваряме очите пред безхаберието и да го толерираме. На маймуни ни направиха! Стига!
55
3
 
18
 
! Отговори
До 52 преди 2 години
Първо чуй изказването на Копейкин, после пиши. Той точно това каза, че проблемите със здравеопазването са от десетилетия и особено от последните 10 години, но има ключови проблеми, които са могли да бъдат отстранени веднага.
54
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тя е седяла вкъщи 1 месец болна като е почнала да преритва с крака на умряло мъжо и се е сетил да я кара на доктор.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 години стигат.
52
29
 
11
 
! Отговори
IVANOV преди 2 години
Този пак почна с цирковете ! За какво е виновн здравният министър ??? Това всичко е от управлението на ГЕРБ АБСОЛЮТНО ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ГЕРБ 12 ГОДИНИ БЯХА НА ВЛАСТ ! НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА НЕ СА МАГИОСНИЦИ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ДА ОПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА !!!