Челен сблъсък: Въпросите на Петков и отговорът на Пеевски

Депутатът от ДПС отговори на премиера
296
Челен сблъсък: Въпросите на Петков и отговорът на Пеевски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вчера прокуратурата обяви, че ще призове на разпит премиера Кирил Петков за твърденията му, че има списък от лица са в основата на престъпността у нас.

Петков от своя страна свика пресконференция, на която каза, че ще се яви и постави публично въпроси към държавното обвинение.

Сред въпросите, поставени от него, бяха какво е направено, за да се установи коя е Мата Хари, "след като беше публично известно, че има кюлчета и пачки", какво е направено във връзка с лицата, обявени по закона "Магнитски" - Божков, Пеевски, Манолев, Илко Желязков, има ли директна връзка между заема в ББР и факта, че г-н Пеевски е бил акционер в "Булгартабак", какви стъпки са направени, за да се установи взет ли е правомерно заем от адвоката на г-н Гайтански, има ли действия по казуса "8-те джуджета", какви стъпки са направени по "Барселона гейт" и информацията от испанските власти, че има пране на пари.

"Ще направим списък от всички публикации с всички тези известни лица и ще бъде предоставен на Прокуратурата, за да е ясно, че това са важни теми за обществото, хубаво е тези публикации да не останат във въздуха, а да има съответна реакция в рамките на закона", каза Петков.

Той посочи, че те са независим орган и е тяхно решение дали ще предприемат действия.

Още по темата
Депутатът от ДПС Делян Пеевски реагира на думите на Петков и излезе с официална позиция, след като бе споменато името му.

"Във връзка с изказването на Кирил Петков, направено вчера пред медиите, в което отново се замесва и моето име, съм подал молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от „Българска банка за развитие“ с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата.

В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг „Капитал“ и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньора на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това.

Темата „Магнитски“ също е достатъчно ясна, като постоянното повтаряне на инсинуациите на кръга „Капитал“ няма да променят факта, че санкцията е обжалвана от страна на моите адвокати по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правосъдие и в това, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе на яве, включително и че аз нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти.

В тази връзка защо от „Продължаваме промяната“ не приеха предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство, като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проекто- закон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга „Капитал“ и контролираните от Прокопиев медии.

Добре би било „просто Киро“ най-накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе щом Пеевски е в парламента за какво изчегъртване говорим....
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом се реве за няколко месеца "крадене",сещате ли се какво крадене е ставало през годините от ревящите?!!Те са навътре в тези неща.
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е.Токът хвърчи.Ако беше бац на власт,щеше да се хване за жицата и нямаше да го пуска да фърчи.
196
3
 
1
 
! Отговори
Шиши преди 2 години
Пеевски стана голям дървен философ и каза,че на Киро не му трябва много земя за погребение.Не знам дали е набожен и в кого вярва,но да не се майтапи с тези неща,още повече,че за набори с Кирето,а той е с повече кила и няма деца....
195
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия за няколко месеца се оср*ха по толкова теми и сектори, че направо бият и най-големите идЕоти на света. Харвард марвард, този елементарни познания няма в нито една сфера. Май само в краденето и бращолевенето на глупости го бива. А да и в уреждането на любовници, тенис партньори и аверчета на ключови длъжности в държавата със заплати от типа на 15 000 лв. на месец.... Новото бая скъпо ни излиза на всички май.
194
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро,какво става със стрежите-магистрали,детски градини,мостове,саниране,инфраструктура?Въобще нещо ще правите ли ,или ще изчегъртвате и ще приемате Македония в ЕС?Ако не се хващате най-накрая на работа,бързо ще ви изчегърта народът.
193
3
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
В България няма корупция.
192
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с тока бе Пpocтo ли си, Умно ли си или там кавото и да си? Ще сваляш ли цената или от Урсула не ти разрешава? Не отклонявай темите, които ни касаят с тези постановки, които всеки вижда, че са кьор-фишеци. Скоро и ти ще търсиш къде да се криеш като оня Кандаския ти колега.
191
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешивият милиционер и римският му шеф от село Банкя скоро ще напълнят трапа! Колкото и да тролите тук!
190
5
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Ей въздухар, това ли е "промяната" бе ахахаха. Всеки вече знае, че си тъn като ***, но с тази циркаджийска постановка биеш всички рекорди - събрал изрезки от вестниците и щял да ги дава на прокуратурата - ахахахахаха. Ама какво и аз говоря, ти и fatмaka се и3пиkaхте на Конституцията, камо ли пък закон да знаете що е. Сигурен съм, че сямият Сорос вече се чуди как е могъл да сложи на този пост такава кyха хрaлyпa като теб.
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я,Шиши се опитва да гоовори членоразделно.
188
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След бате Бойко държавата е ус.ра.на. И Нинова е виновна, защото развеждаше Радев и го показваше, като Саранска мечка. А той доведе, хм, Харвардци.
187
24
 
12
 
! Отговори
Realist преди 2 години
Борбата с башибозука не е лесна , но Кирчо е мъжкар и ще успее.Целият народ е с него , факт.
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 241 Само по носене на бой не може да го конкурира :)
185
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 247 Да не би отскоро да сте гербав тррол :)
184
19
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Доживях да ми стане "симпатичен" Пеевски на фона на това харвардско недоразумение,което ръси простотия след простотия и всяко следващо му действие е по-голям гаф от предишното.
183
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двамата не ги харесвам, но да казваш на премиера просто Киро не прави чест на един депутат, не че този знае какво е чест или му дреме. Все пак не пише анонимен коментар под някоя смешна статия, а дава официален отговор.
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се че за никой не е изгодно реално да се осъди някой ... всички ги устройва варианта само да се обвиняват един друг по медиите. Ако сега осъдят някой, това значи че и тях може да ги осъдят като не са вече на власт?
181
4
 
26
 
! Отговори
БС преди 2 години
Аз вярвам на ФБР и на ЦРУ повече отколкото на нашите полиция и специални служби.
180
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро!!