Премиерът Петков отива на посещение в Сърбия

Ще се срещне с президента, премиера и председателя на Скупщината
8 фев 2022 08:30, Елка Василева
60
Премиерът Петков отива на посещение в Сърбия
Снимка: архив, БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде днес на официално посещение в Република Сърбия по покана на сръбския премиер Ана Бърнабич. Във фокуса на разговорите между двете делегации  са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от общ интерес. подробности

Сърбия вече започна изграждането на своя територия на реверсивната газова връзка с България. Тя трябва да е готова в края на 2023 г. Трасето е част от Южния газов коридор, ще даде възможност на западната ни съседка да диверсифицира доставките на синьо гориво, включително и от терминала за втечнен газ в Александропулис, където страната ни е съакционер, припомня БНР.

Довършването на магистралата София-Белград също е на дневен ред.

Общо е разбирането на двете държави за откриването на нови гранични пунктове по общата ни граница. Това ще насърчи туризма и взаимните инвестиции.

Посещението на Петков в Белград започва със среща с президента Александър Вучич. По-късно е разговорът на четири очи с премиера Ана Бърнарич, последван от пленарни разговори на двете делегации.

В българската делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет Лена Бориславова, зам.-министърът на външните работи Васил Георгиев. Премиерът Петков ще проведе среща с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импутмънт за нищоправещия фигурант.
24
1
 
9
 
! Отговори
Балкански съюз преди 2 години
Направо да се разберат за подялбата на Македония. За Сърбия, Скопие с албанците, а ние ще вземем южната част
23
2
 
22
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Ама пеша ли отива до Сърбия?Ако е пеша да мине през Триград да види как хората вече втори месец са откъснати от света заради 20м. пропаднал път.Ама то при пропаднало правителство и пътищата са ни пропаднали.Инъче ония Юрданчо Караджов секи ден ни разтяга локуми за тунели под Шипка,мостове на Дунав и магистрали.Абе аланкоолу ти 20м. път не можеш да опрайш за тунели под Шипка си тръгнал да ми говориш.Както се казва ако не беше толкоз страшно щеше да е смешно.Некадърници крадливи!
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бърза да изпълнява заповедите и заръките на вещицата мусака. Затова му плащат - да ни унищожи до 2026 година.
21
1
 
25
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Оставка на подмяната назначени с венецуеските машини Върнете бюлетините за гласуване Оставка Импийчмънт на фигуранта Европа къде си
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кики Манделов е получил призовка на срещата с Гешев, да я занесе на Цецо у Белград и да покани Цеца да пее на мустакатото момента за РД, в някоя чалготека
19
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ама това преди да предаде списъка с 20те корупционери на прокуратурата или като се върне ще го даде? В Триград са без главен път от началото на декември и не е почнало да се работи по този въпрос. Или ще чакаме като с кораба природата да си свърши своето и да зарине всичко и ще правим тунел тогава, ама след този под шипка.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниция,Сърбия,Македония ,русия украйна само тъпотии кога ще работи този човек
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно отива да строи втори мост и със Сърбия и летище също. Голям строител се извъди киртакът. Неведоми са пътищата и трябва да има кУролация навсякъде. :)
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най хитър излезе Асан Педигрипала. Скри се като мишка и си назначи ибъча да си раздава тлъсти премии и да извива ръцете на малко останалия бизнес
15
0
 
23
 
! Отговори
Импийчмънт! преди 2 години
Кой ще понесе отговорността за издигането на този ***, който без капчка угризение ще продаде българския народ и история! Главните виновници са ДС и проводника на американските интереси - Радев! Борисов се доказа като страхливец!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажи защо продаваш тайно от обикновените граждани запасите ни от газ на безценица на Румъния, а тук у нас и за нас вдигаш цената на всички горива и газ, всички хранителни продукти и услуги включително четворно?????? Кризите ги предизвиквате точно вие, откакто узурпирахте властта и убивате народа с ваксинация и инфлация !!!!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Манделата дойде от Канадата и сега екскурзии те по балканите са му интересни. Ще ви светна защо: търси съседни близки държави, да води онова малкото безмозъчно моме, с мустаците, да го плющи без да знае жена му. Едно време Дянката така си развали семейството
12
1
 
16
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Сестричките ще се срещнат.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пoдaйгъзицaтa какво ли им е обещала вече? Сигурно нов въздушен коридор София - Ниш и признаване на сръбско малцинство у нас.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въъъх, нИдей да 'одиш и там, молим ТЪ. :) ШЪ ни сЪ смеят пак 'ората заради тебе.... За два месеца само на поста и оплеска всичко, до което се докоснеш.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Цветан Василев ще ходи ли или той вече не е проблем.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро си вее байряка, а инфлацията мори българите! Затвор за Кирил Петков!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ходи до оправя всички съседни държави на ги Евро интигрира а нас кой ще ни интигрира
6
1
 
15
 
! Отговори
българина преди 2 години
да не забрави да попита как така Мегле България от януари стана Мегле Сърбия? ако проблема е в ЕС какво правим още тук?!???!