Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за БНБ

В понеделник той официално ще изтегли кандидатурата си
Обновена: 10 апр 2022 17:02 | 10 апр 2022 17:02, Красимир Ангелов
52
Андрей Гюров се оттегля от надпреварата за БНБ
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров обяви, че се оттегля от надпреварата за гуверньор на Българска народна банка (БНБ). Това съобщи самият той във Facebook профила си.

Той го направи с думите, че се е получило "фактическо разцепление на управляващата коалиция".

Ето какво написа Гюров, който утре ще оттегли кандидатурата си:

Още по темата
"Преди няколко седмици приех да бъда номиниран от парламентарната група на “Продължаваме промяната” за управител на БНБ. Това не е просто един пост, а изключително важна и отговорна позиция, от която зависи възможността за постигане на истинска промяна в държавата. Такава ще се случи само, ако централната банка влезе истински в своята роля на регулатор и изчисти финансовата ни система от натрупания корупционен капитал, който иначе ще продължава да оказва своята разрушителна роля върху формирането на основни обществени и икономически процеси в страната ни.

След фактическото разцепление на управляващата коалиция по повод избирането на гуверньор на БНБ стана ясно, че в момента не съществува широко парламентарно мнозинство, което да подкрепи този избор. Като председател на парламентарната група на “Продължаваме промяната”, аз винаги съм поставял на първо място обществения интерес, а той в момента изисква отговорно и държавническо мислене и действия.

Затова в понеделник ще извърша необходимите действия за изтегляне на своята кандидатура за управител на БНБ. При липса на коалиционна подкрепа, нека моят опонент сам да прецени дали иска да остави този толкова важен и отговорен избор в ръцете на опозицията. Това в крайна сметка е етичен избор, част от изискването към ръководителя на БНБ за висок морал и добро име", заявява Андрей Гюров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: БНБАндрей Гюров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА"- РЕЧЕ РОШАВ ТОШКУ
39
0
 
4
 
! Отговори
ГЮРОВ преди 2 години
НЕГОВИТЕ ОЛИГАРСИ ПО СИЛНИ ОТ МОИТЕ ОЛИГАРСИ...В СВЕТА НА МУТРИТЕ Е ТАКА
38
0
 
1
 
! Отговори
Истински ценител преди 2 години
Хора, които съвсем умишлено настройват други хора против мен, така е защото някои хора искат аз да не се оправя в този живот !Искат да живея зле цял живот !Точно заради това настройват хора против мен !Тези хора са истински и алчни демони !Те нарочно твърдят, че аз съм болен, за да не ме искат хората!Всъщност не съм болен !
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Кюлчето дебне от храстите във всяка новина, и в коментарите под нея от платените *** на Севи приятелката на Каскета
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две куци пилета е на просто Киро схемата да се самоизчегърта вече!
35
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Бе що ни занимавате с кадровите си проблеми, ми не седнете да работите по важни за обществото въпроси?
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, при Баце имаше ли такива л.екета като тези във властта, кажи ми честно и се сети само за Аз съм Наско?
33
2
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Драги хора аз кога ще живея добре ?
32
2
 
4
 
! Отговори
Ауууу...ужасТ... преди 2 години
Сега Чалгаро ...нема да може да стане "бизнесмен на годината" финансиран от БНБ...!
31
2
 
3
 
! Отговори
Не мина номера ... преди 2 години
...на Чалгаро да "приватизира" БНБ , като Нинова.....ТОГАВА ЩЕХТЕ ДА ВИДИТЕ , КАК СЕ ТЕГЛЯТ МИЛИЯРДИ ОТ ЧАЛГАТА .....И ВСЕ "...ЗА НАРОДА"---КАТО АЙДУКА ОТ КТБ!!!!!!
30
3
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Наш Кире пусна Чалгаро по пързалката с мераците му да си има своя БНБ!....Кеф , Кире кеф....
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо мисирките не питат Киро и Ко за заемите които взимат, за емитирането на дълга и отказа на банките да го изкупят и каква точно ще е ролята на шефа на БНБ в тези врътки? Защо Киро излиза и "изтегля" Гюров, той няма ли глас, да не е прегракнал?
28
8
 
0
 
! Отговори
фен на герб преди 2 години
премиера трябваше да се казва стефан янев, а не това нещастно канадско ме-кере, янев е българки политик, а не продажник, по-добър и от бойко, за него ще гласувам с две ръце
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутренска им работа. Скараха се за кражбите на онези пари дето българите още не са ги изкарали. Засега червения бизнес цъфти с налагането на новите цени всеки ден в мътните времена. А кой ги направи мътни отведнъж ? Размисъла оставам за вас .
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер!!!Искам мене да изберат :)
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо са измамни и правят подмяната, ако сте мъже пуснете в народното събрание което ние сме наредили да се гласуват две неща, оръжия за Украйна и Каримански за БНБ, стиска ли ви бре продажници от ДС или кукловодите ви ще ви уволнят на следващият ден?
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам направо Баце или Дел ПеевС да ги сложат като най заслужили на този пост. Ще цъфнем и вържем герберастки ***
23
3
 
15
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
и слаффчо ИСКА ДА СИ ИМА БАНКА !
22
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eeeee, сега кой ще замита кражбите на Асан и Киро.
21
7
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Нали беше супер подготвен? Сега какво се оказва. Или е лъгал, или клякат на клоуна от Учиндол. Тежко и горко на тази дъражва, изнудвана и то успещно от учиндолският клоун. Тези когото им скръцна със зъби успя. Славчо за бнб-то, Корнела за Украйна. И как очаквате да вземат поне едно самостоятелно решение? Една изгубена година. Дано няма повече, че губим ценно време пак.