Мая Манолова: Учредяваме нова партия с мисъл за гражданите

Тя призна, че е водила разговори с бившия служебен премиер Стефан Янев
20 апр 2022 10:23, Анисия Иванова
82

Повече от 100 дела на пенсионери в цялата страна са заведени срещу преизчисляването на пенсиите. От гражданската платформата "Изправи се.БГ" атакуват в Софийския административен съд начина, по който е извършено преизчисляването.

"В преизчислението на пенсиите не е включено увеличението за 2017, 2018 и 2019 година, какъвто беше смисълът на закона. Бях част от парламента, когато приехме част от тези правила за актуализация. Според разчетите трябваше поне 13% увеличение да има всеки пенсионер, а на практика се оказа, че не е така, защото социалното министерство и НОИ са приложили закона така, че да ощетят с по 20-30 до 90 лв. пенсионерите. И да спестят на държавната хазна около 30 млн. лв. месечно, което в условията на криза е цинично", заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в "България сутрин".

По думите ѝ това е голям грях на правителството към българските пенсионери.

"Всички обещания, които бяха направени в предизборната кампания, която не беше отдавна, се оказаха празни приказки. Проблемът е, че НОИ не е издал един общ акт, в който да каже как прилага закона и по какъв начин прави преизчислението. Защото ако имаше такъв акт, щяхме да го обжалваме и да има дело във Върховния административен съд. Сега се налага да водим дела на всеки пенсионер поотделно", добави Манолова.

Тя отбеляза, че инфлацията вече е 12,4%.

"За възрастните хора тя вече е над 30%, като те купуват основни хранителни продукти, които скочиха с над 20%. В тази ситуация да оставиш хората без подкрепа е грях. Това е грехът на социалната партия на Нинова. Първо удари тях с ощетяване с преизчислението на пенсиите и второ - тя загърби предизборните си обещания за истинско преизчисление на база осигурителен доход от 2021 година", коментира лидерът "Изправи се.БГ".

Манолова призова Нинова все пак да изпълни предизборното си обещание.

"Когато влязат във властта, партиите се самозабравят, те не помнят предизборните си обещания. За БСП пенсионерите бяха кауза, това беше основен приоритет. Има една огромна ножица в пенсиите, която продължава да се разтваря. Диспропорция между тези, които са получени преди 2008 година, и след това. Това е заради осигурителния доход, който през 2008 година е под 400 лв., а през 2021 година е 1110 лв.", поясни тя и бе категорична, че пенсиите трябва да бъдат увеличени.

Манолова използва ефира на Bulgaria ON AIR, за да апелира "Български пощи" да работят както в петък, така и в събота, за да няма възрастен човек, който да не получи пенсията си.

"Празниците са за всички, не само за властта и партийните елити. Нали трябва да си купят козунак и храна за Великден. Същото е със строителните фирми, сега с това ще започнат разправиите. Разликата в решенията, които предлагат различните групи, са единствено по отношение на това кой да контролира и кой да нарежда плащанията. Две седмици го гледаме този панаир, как никой не помисли за работниците. Трябваше новите процедури вече да са обявени, а не да се възлага на старите фирми", настоя Манолова.

А на 1 май "Изправи се.БГ" ще има учредителна национална конференция.

"Партията, която ще учредим, ще се занимава с грижи за българските граждани, ние ще бъдем партия без бюрокрация и партиен елит, защото виждаме какво правят. Предсрочните избори не зависят от това какво мисли Кирил Петков, Корнелия Нинова или Мая Манолова. Те ще се определят от точката на изчерпване на доверие в това правителство, а моментът предстои", смята Манолова.

Тя призна, че е водила разговори с бившия служебен премиер и бивш военен министър Стефан Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
20
 
! Отговори
перко преди 2 години
Паттията ще се казва; БППМ /Български Политически Про . титутки на Магистралата/.
26
1
 
2
 
! Отговори
лелиното преди 2 години
духовит си
25
2
 
22
 
! Отговори
ОТРОВНА ЛЪЖКИНЯ... преди 2 години
Не се ли умори от мърсуване...
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1983 1988 година завършва в Москва Висшата комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния Ленински комунистически съюз на младежта. После работи по младежка линия в Комсомола в България, после е член на БКП, БСП. После става омбудсман с гласовете на ГЕРБ, а после тръгва срещу ГЕРБ с Изпразни.се! Мутри вън! и сега - ПЕТА ПАРТИЯ ПОРЕД!!! Възхитен съм!
23
1
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Нищо и на теб,да ти....
22
1
 
27
 
! Отговори
НеуморНа преди 2 години
Не се ли измори г-жа Манолова вече? Колко години само глупости говори, навира се навсякъде, обръща се на 180 градуса , и все партии учредява !!!Време е да спрете и да се махнете веднъж завинаги! Никой няма нужда от вас!
21
1
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
"Изправи се.БГ" добре изправих го :)))
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Айде пакТи мислиш ли че не знае? Тя се натиска не за да прави вашия живот по-добър а нейния собствен.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКО КАКТО ВИНАГИ И ВЕЧЕ 30Г Е САМО ДУМИ ДУМИ ДУМИ, НАРОДА ЛИ КАЗАХТЕ? ЧЕ НАРОДА Е НАЙ-БЕНДИЯ Е ЕВРОПА, НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО-ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ. ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ И БРЪЩОЛЕВЕНИЯ, ХОРА СПРЕТЕ ДА ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ И ПРАЗНИ ДУМИ
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато плюеш по тези,с които доскоро беше в един отбор,парламент няма да видиш.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая Мая всеки път с нова партия за същите балъци :)))
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нема да гласува за теб лелче всички те видеха колко струваш, ако сега беше във властта нямаше да плюеш по Киро
15
3
 
16
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
От 2017г. въпросната бивша омбасманша има 4 полит. /или е участвала пряко/ проекта.Сега пак. Дано роди ,та да миряса!
14
2
 
14
 
! Отговори
Айде пак преди 2 години
Тая в колко партии още ще бъде докато осъзнае, че не става? БСП, ГЕРБ я подкрепиха, после Мутри вън, сега и с Янев. Целеустремено към власта, но разумните българи ще разберат, че само ламти за власт, а няма никакво покритие! Горко ни, ако я подкрепи някой!
13
2
 
9
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Аз в харесвах . Тръгна добре , беше напориста и много активна . Но измени на няколко партии и движения . Все не мирясва и търси изява , но само това
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петата поредна партия на Пчеличката Мая - БКП, БСП, ГЕРБ (избрана за омбудсман от бате Бойко), след което по стара българска традиция му се изходи на главата, като вдигна юмруче в новата си партия Мутри-вън! и сега прави ПЕТА ПОРЕДНА ПАРТИЯ??? С такива подлеци и лицемери в политиката няма да прокопсаме още 1000 години!
11
1
 
15
 
! Отговори
Хах преди 2 години
И да си смениш прическата Майче, че то нова партия със стара прическа не върви! Обаче то твоята нова партия, така нещо ми напомня за бардаците и леките жени...ама да видим.
10
3
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Боже, Мая Костинбродска известна още като сестра Галева не престава да мисли за нас, Боже опази ни от адвокатите на Мутрите ... !!!
9
2
 
4
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 години
А бре другари, някой чувал ли е или да е виждал, мъжът ѝ да я подкрепи политически? Странно, тоя човек се оказа доста политически пасивен или просто и той не ѝ вярва....
8
6
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Мая е близка дружка на тиквата и лобира за мафията! С подкрепата на кого стана омбудсман? Нали банкянския *** я подпря за този пост, сега ще е негов троянски кон