Експерт разкри скритата идея на Русия в България?

Мартин Владимиров смята, че се търси нов играч на пазара
27 апр 2022 12:33, Росен Стойчев
65
Експерт разкри скритата идея на Русия в България?
Снимка: БГНЕС

"Ако имахме разширено газохранилище в Чирен с капацитет от 1 млрд. куб метра годишно, в момента нямаше да се притесняваме от това спиране. Щяхме да имаме гориво за няколко месеца". Това обяви енергийният експерт Мартин Владимир пред Нова тв.

"Русия може би провежда специална газова акция у нас, за да замени "Булгаргаз" като клиент на "Газпром", за да се появи нов играч на пазара. Може би целта е преразпределяне на газовите пазари у нас и сключване на нов договор", добави Владимиров.

Според него няма започнати дългосрочни преговори за дългосрочна доставка на алтернативен газ.

Още по темата
"За момента няма спиране на физическия транзит на газ. Когато това стане, можем да се справим с алтернативни количества природен газ, но това изисква сключване на спешни споразумения за солидарност с Гърция и Румъния за доставка на втечнен газ от терминалите в Гърция. На теория имаме алтернатива от терминала за втечнен газ, но на практика нямаме никакви договорености", обясни той. И допълни, че малките запаси в Чирен се дължат на по-ниските от очакваните природен газ от Русия през 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД КАТО КАРУЦАТА СЕ ПРЕОБЪРНЕ, ИДВАТ ЕКСПЕРТИТЕ ДА НИ КАЖАТ КАК Е НЯМАЛО ДА СЕ ПРЕОБЪРНЕ,АЛА КАКТО ВИНАГИ СА ФАТАЛНО ЗАКЪСНЕЛИ!!!...
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ако имахме огромни залежи на нефт и редки метали, и ако като на слон, тогава кой е номир идно!?
23
10
 
21
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Какъв експерт е тоя, даже не може да се обръсне, като хората.
22
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас нефт,газ повече от тях,но щом нашите комунистите по СССР все на нея се осланяли като готованци на готованци,по образ и подобие,а последните са още торбаланци какво им припадне все в торбите слагат,а плашат нашите,че които не слушкат ще ги напъхат в торбите си,щом като нали на тях приличат трябва да слушат за да не се появят други от тях,които да ги хвърлят в големите казани за сбор от всички събрани от и до опасни като тях,които след туй ги носят да изсипят в котли до бункера у чичо Скруч.
21
13
 
38
 
! Отговори
Хей преди 2 години
И без русия в България ще съмне!!!
20
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НПО да се забранят със закон, а участващите преследвани.
19
14
 
21
 
! Отговори
ццц преди 2 години
тоя експерт по какво е ??? да не е по затлъстяване.... казвам ви аз , на зле отиват нещата в територията .... тиквата, копейкин, курнелчето, магарешки, шкембе войвода всичките май само такива експерти ползват......
18
33
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що търсите под вола теле? Давайте рублите и не се правете на дедективи .
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а може би киро провежда нова газова акция за новия играч гемкорп , новият играч не трябва да *** конкурент
16
2
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Нищо не разбираш, ти ли си диспечера на газа ? Тази тръба как стигна до Австрия, като е само до Сърбия ?
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако имахме разширено газохранилище в Чирен с капацитет от 1 млрд. куб метра годишно, в момента нямаше да се притесняваме от това спиране. Щяхме да имаме гориво за няколко месеца" Ако беше баба мъжка и беше с дръжка... Раширеното газохранилище носи и разширени загуби, освен допълнителните инвестиции. Затова и не е разширено! Цената на газа щеше да е с около 30% над покупната, само за съхранение, поради загубите! Е, аз не съм еьперт на сайтчето, ама мога поне на пръсти да смятам.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия ли беше дето най-много ни се караше за СМ. Дето даваше съвети на оня Димитров че всеки момент ще клекнем. Да видим сега какво ще направят когато личния им интерес влезе в конфликт с общия европейски. Ще продължават ли да броят копейки или ще се откажат да го правят в името на общото благо.
13
17
 
34
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Руснаците няма да пукнат, то е ясно, *** ти гледай да не се гътнеш от злоба! Нищо предплатено нямаме, Киро и Асенчо не са разкрили сметка за плащане в рубли. Само това се искаше от тях. Десет страни от ЕС са го направили, 4 вече са пларули в рубли. Ватикана беше пръв.
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мартине, ако ако ако да имахме ама нямаме защото сме сомалия в Европа. Па и ти си един експерт.
11
6
 
21
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Споко, не се пеняви, по транзитната тръба, която Борисов построи от Турция до Сърбия. По нея ще се транзитира газ до Сърбия, Унгария и т.н. Държавите са си договорили транзита, плащат си и ще си го получат. Ако се опитаме да отклоним газ, както Украйна правеше 2009г., Русия ще намали количеството. Тя точно това сега е направила, пуска количество за Сърбия и Унгария. А дали можем да спрем транзита към тях, за това да каже експерта.
10
4
 
15
 
! Отговори
до 80 преди 2 години
Тъй ли, виж ти, аз пък не знаех, че минавал през Украйна, мислех си за въздух през Беларус ??? И тази тръба само за Унгария и Австрия ли е ? Сега започвам да се чудя пък кога успяха да я прокарат толкова набързо само до тези които решиха, че имат руски хартийки, ние 10 г. не можем от Гърция да я докараме, що мангизи прибрахме от копане и монтаж ???
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя сигурно е като платените ковид експерти.
8
5
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 2 години
Австрийската компания ОМV например може спокойно да доставя газ за българските потребители, след като има договор с Газпром и си плаща в рубли. Булгаргаз ще фалира за няколко месеца. Печалбата ще отива при австрийците, а българите ще плащат кредитите и задълженията на Булгаргаз.
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това недоразумение е толкова експерт, колкото аз съм астронавт! Дали е спечелил с почтен труд 10 лева, как мислите?
6
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя "експерт" не е зле да вземе да проумее,че просто Кирил Петков не е платил в рубли.Въобще не си е направил труда да открие сметка в Газпром.В главата му е само как да отиде в Киев.