Експерт разкри скритата идея на Русия в България?

Мартин Владимиров смята, че се търси нов играч на пазара
27 апр 2022 12:33, Росен Стойчев
65
Експерт разкри скритата идея на Русия в България?
Снимка: БГНЕС

"Ако имахме разширено газохранилище в Чирен с капацитет от 1 млрд. куб метра годишно, в момента нямаше да се притесняваме от това спиране. Щяхме да имаме гориво за няколко месеца". Това обяви енергийният експерт Мартин Владимир пред Нова тв.

"Русия може би провежда специална газова акция у нас, за да замени "Булгаргаз" като клиент на "Газпром", за да се появи нов играч на пазара. Може би целта е преразпределяне на газовите пазари у нас и сключване на нов договор", добави Владимиров.

Според него няма започнати дългосрочни преговори за дългосрочна доставка на алтернативен газ.

Още по темата
"За момента няма спиране на физическия транзит на газ. Когато това стане, можем да се справим с алтернативни количества природен газ, но това изисква сключване на спешни споразумения за солидарност с Гърция и Румъния за доставка на втечнен газ от терминалите в Гърция. На теория имаме алтернатива от терминала за втечнен газ, но на практика нямаме никакви договорености", обясни той. И допълни, че малките запаси в Чирен се дължат на по-ниските от очакваните природен газ от Русия през 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удивителна е способността на жабунясали бг-експерДи да "разкриват" скритата идея на Русия в България и да се опитват да прикрият абсолютния непрофесионализъм и слугинажа към чужди интереси на про100кировото правителство.
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може експерт да използва израза "Може би"! Щото така гадаят врачките.
3
12
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Да попитам и теб бе знайко, по коя тръба ще потече газ за тези които си плащат с "руски вестници" - Унгария и Австрия ? По въздух ли ще им доставят газ, или по тръба, а то и въздушните пространства за руски "щайги" са затворени ? Хайде дай осветление, разбирам, че и ти си експерт ?
2
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 2 години
И кой ще е този нов играч? Такова нещо не се създата за 24 часа.
1
15
 
33
 
! Отговори
ако, ако преди 2 години
Ако-то мирише, експерте, аман от такива експерти. Защо експерте, Газпром не иска да смени доставчика в Унгария, Австрия? Да ти подскажа ли? Приели са условията да плащат в рубли. А Киро за чий се пъне, ще ни обясниш ли , експерте???