Васко Начев: Русия опитва да събори българското правителство

Според него може да се заведе дело и да бъде спечелено
27 апр 2022 09:43, Росен Стойчев
120
Васко Начев: Русия опитва да събори българското правителство
Снимка: БГНЕС

Това е формален повод - цяла Европа плаща по един и същи начин, пък само ние и Полша сме сбъркали. Посяга се на най-слабия, защото ние сме с най-ниска консумация на газ в ЕС и това най-малко би засегнало Русия. Това обяви енергийният експерт Васко Начев пред БНТ.

Той определи поведението на Русия като опит да събори правителството у нас.

Още по темата
Експертът смята. че България може да заведе иск в Международния арбитраж за спрените газови доставки и би спечелила това дело.

"Това решение има политически привкус и е опит за спъване на правителството. Това не е единственият опит, знаете как се държи Митрофанова", каза Начев.

Той изрази увереност, че Газпром ще възобнови доставките към страната ни в най-скоро време. Според него е несериозно да се мисли за вариант, в който България да спре транзита по Турски поток за Сърбия и Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия си гледа интересите, а българското правителство само се събаря.
92
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До 88 - 98 Този постинг не е мой, а на някой анонимен, който не знае къде да напише обръщението си, явно! Но независимо от това, бих искала да Ви отговоря, защото мисля, че това е важно..Истината е, че СДС се създаде с активното съдействие на БСП, "изграждаща" опозиция, която да е част от капитализма, който тя декларира, че ще строи в страната..Съгласна съм, че фактически БСП управлява до днес /не до миналата година!/ чрез задкулисието си...Но не може да се отрече, че Бойко е различен!
91
6
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Абе стадо, Някой тук завижда много на някой друг, явно..Магьосници, немагьосници, но страната влезе в чакалнята на еврозоната. Освен това, колкото и заеми да е теглил Бойко, страната вървеше стабилно напред. Това правителство днес не само изтегли неизгодни голями заеми още при старта си, но и тези пари се изпариха в кризите, които ни донесе то...Общи приказки - на пазара, БСП! Махайте се всички "единомислещи" от политикта - колкото по-бързо, толкова по-добре!..
90
7
 
8
 
! Отговори
Тато преди 2 години
А нашия Киряк, ако беше хитър като политиците на Австрия, Унгария и Турция - сега можеше да върти тихичко бизнес с оръжия, да си имаме газчица, че даже и руски туристи по Черноморието. Но не! Нашия е на американска програма кодиран и каквото кажат от Белия Дом това прави. За 6 месеца управление никакъв прогрес! Само регрес, спиране на строежи, перчене пред Русия, слугинаж пред Сащ, преглъщане на забавените изтребители и спиране на газта!
89
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До sofeto Приказката е, какъвто е народа, такива политици заслужава! Ние явно не заслужаваме добри политици, защото не им даваме път напред. И това е нашето наследство от турското робство - нямаме усещането за Държава, всеки гледа първо за себе си..Това го е забелязал още ген. Вазов, братът на великия ни поет, коментирайки войните и политическия живот у нас през миналия век..Както е тръгнало, няма да стигнем до никъде!..
88
6
 
8
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Напротив! Този говори глупости на търкалета!Това не е опит , а отговор на злобните приказки на американския слуга Кирчо, отговор на оръжейните доставки, на делегацията в Киев, на изгонените дипломати, на престъпното конфискуване на руските резерви от страна на Сащ. Това е отговор и защита на руската икономика - да искат разплащане в рубли. Ако не бяха американците да им откраднат половината резерв и да им попречат да ползват долари и евро - нямаше да искат плащане в рубли.
87
1
 
6
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Г-жо /г-це/, БКП управлява до миналата година, не само 45 г. ! В средата на 90-те комунистите превзеха истинското СДС и изгониха истинските седесари /някои вече не са между живите/, като преди това създадоха ДПС и започна разделението на нацията,та чак до днес и ти явно си много "облъчена" от червената манипулация щом смяташ само 45 г. комунизъм ? ГЕРБ,ВМРО,Атака са все продукт на БКП и други там разновидности на патриоти ! Много има още да учиш и да страдаш ! Какъв е Тиквата ако не е комунист ?
86
2
 
7
 
! Отговори
жоро преди 2 години
Това правителство е време само да си ходи няма нужда от сьбаряне!
85
3
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Диана, Тази война в Украйна, няма нищо общо с решението на нашето правителство! Икономиката си е икономика, политиката - политика! Ако си решил да намесваш икономиката в политиката, си е твоя отговорност - американците не ползват газ от Русия, сигурно и те могат да си играят с тези неща, ние не сме подобен случай! Който наистина иска да спре войната не участва в нея с оръжия и инструктори, а не си играе с икономиката...
84
0
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
С това или ново правителство всичко в българската политика е някакъв ЛЕШ, та какъвто е народа такива са му и политиците!
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ние сега нека удариме по турски поток и ла одрежеме австриа а сарбиа теа предатели ги спираме на нула да ги видя тогава кой се смее!!!
82
0
 
3
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Ан те такааа!На крив буй вълната му пречела .....
81
1
 
1
 
! Отговори
Майна преди 2 години
И защо да е " несериозно БГ да спре турския хоток към Сърбия"!!?? АМИ НАЛИ ТЕ СА НАШИ И НА НАША ТЕРИТОРИЯ? ЗАЩО НЕ КАЗВАШ, ЧЕ ТРАНЗИТЪТ Е ПЛАТЕН ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА 1 ГОДИНА НАПРЕД КЪМ СЪРБИЯ!? АМИ КОЙ СА МИСЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ?! ТОЧНО НИКОЙ!!
80
6
 
6
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
"Той определи поведението на Русия като опит да събори правителството у нас." Точно! И Бойко Борисов активно съдейства на другарката Мутрафонова в това начинание! Но няма да му се получи! Помним как след като "изгони" руските "шпиони" от България, после другарят Борисов отиде при другарката Мутрафонова да си хортува с нея! Сигурно са пили водка "Столичная" с огурци?А може би само чай?
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз сама на дарва и не ми требе гас имаме и свещи всичко е топ.
78
0
 
7
 
! Отговори
Диана, преди 2 години
ти явно си с липсващ орган за размисъл ! Каква война питаш - АМИ ИСТИНСКА бе Дианке, съвсем истинска, избиват се хора, такава война е ! Като не е на българска територия не означава, че не засяга и друга територия по друг начин ! Но човек който не знае как се държи пищов, а и без "апарат" за мислене е много трудно да го разбере ! ГЕРБ са комунисти, а ти и това не си разбрала - СЛАБ 2 ! България е държавата на пр'остолюдието и това е ФАКТ !
77
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Im-дртiйУайТБ0Й! Никога не казвай "никога"! БКП управлява 45 години у нас с лъжи,подкупи и шантажи - БСП имат голям опит по пътя си в тази област...Как си мислиш, че бай Тошо беше останал единствения политик у нас-чрез отстраняването на другите политици от политиката! За съжаление, не тези хора влезнаха в политиката след като си отиде - влезнаха наследниците на тези, които бяха отстранени от политиката поради голяма неспособност за функциониране там, които са много по-лоши от най-лошите
76
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 2 години
България следва да заведе иск срещу Русия пред Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян.
75
7
 
5
 
! Отговори
Абе стадо, преди 2 години
вие магьосници ли си избрахте или почтени хора които ви осведомяват колко заеми теглят, за какво и къде отиват ? Имахте магьосници които превръщаха асфалта в пачки, в кюлчета, в чекмеджета, теглеха заеми за които нямахте хал-хабер и така се натрупаха над 90 МИЛИАРДА, направиха ви от бедни, по-бедни, сега защо ревнахте против почтеността и тя ли ви се струва измама, или не сте свикнали с нея и си искате пак беднотията ? Война е и това ли е измама, деца се убиват, не са ваши и затова не вярвате ил
74
3
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
Е тя ,,промяната" си е заръка и реализация баш на мутрите ! И така наречената правосъдна реформа си е поръчка на организираната престъпност и ДС !!!