Васко Начев: Русия опитва да събори българското правителство

Според него може да се заведе дело и да бъде спечелено
27 апр 2022 09:43, Росен Стойчев
120
Васко Начев: Русия опитва да събори българското правителство
Снимка: БГНЕС

Това е формален повод - цяла Европа плаща по един и същи начин, пък само ние и Полша сме сбъркали. Посяга се на най-слабия, защото ние сме с най-ниска консумация на газ в ЕС и това най-малко би засегнало Русия. Това обяви енергийният експерт Васко Начев пред БНТ.

Той определи поведението на Русия като опит да събори правителството у нас.

Още по темата
Експертът смята. че България може да заведе иск в Международния арбитраж за спрените газови доставки и би спечелила това дело.

"Това решение има политически привкус и е опит за спъване на правителството. Това не е единственият опит, знаете как се държи Митрофанова", каза Начев.

Той изрази увереност, че Газпром ще възобнови доставките към страната ни в най-скоро време. Според него е несериозно да се мисли за вариант, в който България да спре транзита по Турски поток за Сърбия и Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо вече всеки ден издънки прави, не му трябва помощ от Москва, сам ще си събори правителството. Иначе да, гласувах за него ама...
32
2
 
10
 
! Отговори
Дай Боже преди 2 години
който и да е само да се разкарат тези некадърници продажници.
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като спечелим делото след 3-5 години какво??? Скоро литъра бензин по 10лв ама нищо нали ще спечелим?!?
30
11
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Защо? Малко ли милиарди наля в България ЕС? Кажи ми за поне един долар даден от русия за България? За да си построим дори една детска площадка.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"цяла Европа плаща по един и същи начин" Не е вярно, и експертът по-горе го знае отлично. Повечето държави са минали на рубли, а Германия дори помоли Русия да не се публикува списък на страните, съгласили се да плащат в рубли... Доста унизително?
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от вас получава ли нещо без да си е платил сметката? Много ми е любопитно. Аз никога нищо не съм получавала безплатно. За това не виждам нищо ненормално в това да ти спрат услугата ако не си платиш. Може ли някой от вас да ми каже кое в живота му е безплатно? Ей така от любопитство.
27
4
 
12
 
! Отговори
не сме очаквали от преди 2 години
Русия да направи едно добро дело за България - чрез газа да свали правителството на Петков и Радев.
26
7
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Рашка...ти пак не си разбрал нищо, нали?Гледането на портрета на пууттен води до трайни мозъчни вреди.
25
0
 
13
 
! Отговори
Знам едно: преди 2 години
България - страна на експерти и чушкопеци! Трябва да сменим символа на страната от роза на ЕКСПЕРТ. Тук валяло експерти. По всичко! на глава от населението сигурно имаме най-много експерти от целия свят. И за това си тънем в бедност и мизерия. И не е Русия виновна или която и да е страна а ние сами. Каквото сме си надробили, това ще си сърбаме.
24
1
 
9
 
! Отговори
Николай Стефанов преди 2 години
Имайки предвид що за твари имаме за министри - ако руснаците съборят правителството ни даже ще ни направят услуга. Определено поне министър-председателя трябва да си избира с директен вот като президента - така чукундури като банкянския тиквун и Кирчото няма и да помиришат премиерското кресло.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само се събори,просто бг го мързи да прави разходки по площадите. Да подават оставка,да не чакат бг народ да излиза. И съд за това правителство.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво? С това че иска да й се плати газа? Щом можем да дадем 2 милиарда за хартиени самолети и да мълчим като ни казват, че няма да ни ги доставят, значи можем да си платим сметката и за газа. Абе хора, кой от вас ползва електричество без да плаща? Всички знаем отговора, нали? Платете сметката, а не пищете че няма газ. Като не си платя телефона нямам А1, но правителството не мисли компанията за изнудвач, нали? Платете сметката. Има специална система за това, която запада ползва.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време му е!
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ СЪБАРЯ САМО ЗАЩОТО Е САКАТО!
19
6
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
До Анонимен,знаем ги българските интереси,да се *** от целия свят,да се граби,народа без да си е мръднал пръста се къпе в мляко,светът изнемогва под българслия ботуш,дано скоро дойде края на българското робство и човечеството да е свободно
18
2
 
10
 
! Отговори
L. преди 2 години
Уверявам ви, че на това правителство не му е нужна никаква Русия за да падне. Даже вече е паднало.
17
2
 
4
 
! Отговори
И преди 2 години
даже и да се спечели някакво дело някъде си, какво от това? КОЙ ще принуди РФ да изпълни съдебното решение? Преди години Китай като загуби дело за акватории и прилежащи острови каза, ние не признаваме този съд! И кой какво им направи? Правото е винаги на страната на по-силния!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами кво? Басма ли да ни цепят? Всеки си гледа канчето, само дето ние все глвдме в чуждото.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да спрем износа на чушкопеци за Русия...
14
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
е па че падне и без Русия /оти е ного кадърно/