Васко Начев: Русия опитва да събори българското правителство

Според него може да се заведе дело и да бъде спечелено
27 апр 2022 09:43, Росен Стойчев
120
Васко Начев: Русия опитва да събори българското правителство
Снимка: БГНЕС

Това е формален повод - цяла Европа плаща по един и същи начин, пък само ние и Полша сме сбъркали. Посяга се на най-слабия, защото ние сме с най-ниска консумация на газ в ЕС и това най-малко би засегнало Русия. Това обяви енергийният експерт Васко Начев пред БНТ.

Той определи поведението на Русия като опит да събори правителството у нас.

Още по темата
Експертът смята. че България може да заведе иск в Международния арбитраж за спрените газови доставки и би спечелила това дело.

"Това решение има политически привкус и е опит за спъване на правителството. Това не е единственият опит, знаете как се държи Митрофанова", каза Начев.

Той изрази увереност, че Газпром ще възобнови доставките към страната ни в най-скоро време. Според него е несериозно да се мисли за вариант, в който България да спре транзита по Турски поток за Сърбия и Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Нали сме били с най-малка консумация на газ, как това ще събори едно правителство?! Гузен негонен бяга - за БСП всички искат да ги събарят защото много добре съзнават, че не са на мястото си в политиката..Ако не се бутат където не им е мястото, никой няма да ги събаря - една паянтова къща рухва и от най-слабия полъх на вятъра! Крайно време е БСП да се саморазпусне като неефективна, некомпетентна, фалшива от всякъде партия на мошеници, крадци и ***..
52
1
 
2
 
! Отговори
пуко преди 2 години
Херо Мустафат требва да ни стане президент и бата Бойко пак да е министер претседател иначе Митруфанова ще напраи преврат и БСП ще ни поробат отново
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой, по дяволите, е този???
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво дело? На какво основание? Евробандитите и техните фаш господари отдавна отмениха всички правила. Само че попарата ще я ядем ние, най нещастната нация в света. Оставка и затвор за изменниците на България!
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия си плаща в рубли, само нашичките ли се правят наботворени? Май някой им шушне на ушенце... Смърди на кравешки ф?kалии...
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българинът Айде, айде! Нищо не може да оправдае издънките на просто Киро, нито пък неговите неграмотност, наивност, неопитност, незнание и неможене. Лъсна му целият акъл. Каквото и да издрънкаш в негова защита, няма да се получи.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 и през това време народа какво прави без ток, без работещи заводи а? Абе ти тая държава да не я мислеше за апартамент, изхвърляш всичко и тропане къртене цяло лято и на есен с песен. Е да де, но народа няма къде да се изсели през лятото, а и пари за ремонт няма, а майсторите ни са си баш майстори, направо са си Кире на кирия. Явно си от ПП. То и те управляват държавата все едно е семейна фирма с 2 *** работника - жената и детето. Уникум сте.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"енергийният експерт Васко Начев" -- енергиен експерт това вече е присъда.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето снимка на човек, чиято глава трябва да бъде отрязана... ха-ха хи-хи! Има причина и се вижда от луната, типичен представител на фашизоидната мафия, която е завладяла структурите на властта.
44
3
 
12
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Майкоу мила, България щяла да заведе иск до не знам си кого. Само че доста преди това правителството ще е паднало, 30% от бизнесите в България ще са пред фалит или направо ще са хлопнали кепенците. И това само защото министъра искал да стои с гордо вдигната глава.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52 я разкажи за експертите дето обясняваха, че трябва да дадем 2 милиарда за самолети и че е по-важно от всичко друго на земята. Разкажи и за експертите дето обясниха че нямаме нужда от АЕЦ и затвориха цял работещ реактор, за експертите дето ни нарязана оръжието. Като си подхванал с експертите, дай да се разгърнем изцяло, защо само в една посока? Давай да почваме.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо да е несериозно бе Начев, просто ще го спрем и толкова, той е строен с български пари, износът на ток също трябва са бъде спрян, всички мощности до зимата трябва да бъдат ремонтирани, и яко натискане за 2 аец с френски или американски реактори, цялото руско оръжие да се дари на украйна за да започнем да си чистим ***, 33 години само глупости
41
5
 
5
 
! Отговори
пуко преди 2 години
Митрофановна-*** домой!Непреклонната главица и колебаещо се разкрачено и разчекнато българско правителство никога няма да я изгони,тя ни управлява!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До М Прав си. Навъдиха се напоследък всякакъв вид, и по всичко експерти. Помня как подобни експерти обясняваха с едни надменни усмивки на много компетентни по разни ТВ, как видите ли Путин никога нямало да нападне Украйна. И сигурно и пари са взели за този си тежък труд. Тук е пълно с нeкадърници на държавна ясла.
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Киро не му трябва Москва че да падне, той си е самодостатъчен.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Кирето сам се сваля от поста.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36 системата е много лесна. За такива като Кире, ду*педавци, беше създадена специална система, вкарват се валутите, превалутират се в рубли и Русия получава плащането в рубли. Запада плаща в Евро и долари, Русия получава рубли. И едните изпълнили договора, и другите. А и забраните са спазени. При наличие на такава система какъв е проблема на Кире и компания? Единствения проблем би бил ако чужда държава се разпорежда с парите ни чрез чужди банки.
36
3
 
16
 
! Отговори
М преди 2 години
Много експерти бре.Аз без да съм експерт си мисля ,че това правителство само трябва да си бии камшика.Защо да е Русия виновна за некадърността на една тумбА тъпаЦ.и .,Слънцето ако не изгрев днес пак Русия е замесена.КукуряцИ.
35
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
не русия а акълът ще провали правителството затова отиваме на нови избориаз зимата няма да студувам няма да плащам за ам втечнен газ на безбожни цениникакво ходене в украина няма какво да гледат провокациите на военните инструктури
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Факиро си разцъква Грайндъра в Киев и го боли шмайзера за България.