ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет

Десните се обявиха за пълна енергийна независимост от Москва
250
ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет
Снимка: БГНЕС

Руската война срещу Украйна представлява логически завършек на дългогодишните опити на режима на Путин да ревизира международния ред и да наложи своята хегемония на развие в Източна Европа. Кремъл преследва тази цел от десетилетия, а България е сред най - силно засегнатите от този ред на хибридно проникване в държави от региона. Това отсече в декларация от името на ПГ на ДБ Христо Иванов.

"Поредица от управления си затваряха очите за тази заплаха и пряко или непряко с действия или бездействия обслужваха политиката на Путин на нашата територия територия. Българската политика трябва да претърпи сериозна промяна с воля за обединение на националния интерес", каза той.

Според него планомерното премахване на всички форми на проникване и и влияние от страна на режима на Кремъл трябва да бъде изведено като основна национална задача.

"Правителството прави значими усилия в тази посока, но според нас те не представляват цялостен политически курс от страна на управляващото мнозинство. Коалицията затъва в дребни свади, колебания и липса на ясно определени приоритети пред кризите", каза Иванов.

Той настоя, че опозицията атакува с популизъм управлението дори когато то прави усилия да се освободи от руското влияние, като например освобождаване от енергийната зависимост от Москва.

"В обществото ни цари илюзията, че войната може да остане бе последствия от нас. От ДБ считаме, че премахването на руското влияние у нас трябва да бъде основна задача и заради това извеждаме няколко приоритета", посочи Иванов.

Сред тях той очерта повишаване на капацитета на службите за сигурност за противодействие на всички форми на влияние от руската страна, както и прилагане на амбициозна програма за модернизация на армията като разходите за отбрана надхвърлят 2% от БВП най-късно до 2023 г.

"Да си поставим като национална цел постигането на нулева зависимост на енергийния сектор от Русия", призова лидерът на ДБ.

Той поиска също България да разработи санкции от българска страна за приближени на Путин.

"Ще настояваме тези приоритети да залегнат в управленска програма и да бъдат заложени в бюджета . Ще започнем консултации в НС за приемането на декларация, която да очертае и разшири тези приоритети", обобщи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
18
 
! Отговори
Нормален преди 2 години
Буфосинхронист.Повече нямам какво да кажа.
164
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната акция на ДБ след Росенец. За толкова време това можаха да измъдрят. Кой ги праща тия във властта и защо? Какво се надява да свършат, те са зле с мисленето, освен с говоренето.
163
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакви драскачи тук не са представителна извадка за настроенията на българския народ. Българина знае 2 и 200, така че трудно ще му промиете мозъка с антируска пропаганда. Христо Иванов е много неприятен човек. На лицето му е изписано какъв продажник е, истински политически неудачник.
162
3
 
10
 
! Отговори
джо преди 2 години
До 167 Ей момък, ... напъни малко тази поставка за шапки че всичките вие почитателите на Гонзо виелицата и гнома хептен мръднахте , Почти цялата европа клекна само ние пикаем срещу вятъра..
161
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 167 АнонименМай ще усетиш удар някоя вечер по твоятаСоросоГендарска тиква
160
8
 
19
 
! Отговори
тя преди 2 години
Я па тия ! Руското влияние е резултат на това ,че в България има много хора , които обичат Русия , така че нема как да го премахнете ! Прости хора , занимават се с глупости !
159
1
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
КАКВО РАВЯТ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ОТ АМЕРИКА С ЧОВЕКА..........
158
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премахване на Христо Иванов в частност и Демократична България; премахване на Киро, Асен и измишльотината ПП; премахване на всичко русофобско - трябва да е цел 1 на всеки нормален и здравомислещ човек. Другото граничи с психопатия и мястото му е в психиатрия.
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 162:Ти точно веднъж ми обядняваше как свастиките били християнски символи просто и Хитлер бил герой така че не ми се прави,че не си фашист!Познавам те по това как даваш грешни исторически факти с цел пропаганда.
156
2
 
3
 
! Отговори
Google преди 2 години
Време е Джоузеф Маккарти да се появи в България!
155
3
 
21
 
! Отговори
Шаран преди 2 години
Национален приоритет може да бъде само премахването на каквото и да е влияние-продадохте си дебелите политически *** много евтино...
154
0
 
11
 
! Отговори
Цаца преди 2 години
Абе къде става записването за депутат?Немам претенции за партия, само у парламенто да седнем, че и аз човек да се почуствам
153
11
 
14
 
! Отговори
До 153 преди 2 години
Това че мразиш комунистите не значи че си фашист бе чугунена главо! Фашизмът и комунизмът са едно и също зло другарю и нормалният,мислещ и образован човек няма как да им е привърженик!......А риториката ти е останала от 9ти септември 44 година ,и залповете на Аврора още кънтят в главицата ти!
152
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България не ги наричаме олигарси,а мафиоти...пак чужди агенти пишат.
151
7
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Премахване на Ристю грантаджията дърт комунист :)))
150
6
 
2
 
! Отговори
Пръскачка преди 2 години
Как бе баце да се отървем, като половината бизнес, половината депутат, всички олигарси са Руски марионетки? Нещо май требва през национализация и конфиска да минем, пък после ще продадем всичко на запада и готово.Ама не става така, нали?
149
3
 
2
 
! Отговори
Morski преди 2 години
До 154-ние пък знаем за твоят десетосептемврийски АБФК! И стига с комуно логиката "който не е с нас е против нас"! Не всички против комунизма са фашисти! Погледни победителите от ВСВ и се позамисли, *** закостенял!
148
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда...и президента ще махнат уж,че е проруски настроен(което не е вярно) и ще сложат удобен на тях.Добре дошъл,фашизъм.Хората с различно мнение ще се обвиняват как са русофили и ще се хвърлят по затворите или ще ги застрелват...
147
4
 
8
 
! Отговори
Този ?????? преди 2 години
Абе този е в хоалиция с Нинова и играе по нейните проруски правила а говори за премахване на руското влияние !? Е какво по голямо влияние от Корнелиното изпитваш бе другарю Иванов
146
3
 
9
 
! Отговори
моч преди 2 години
"ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет" .....ОК ! Супер ! От къде ще започнете с разтурване на лявата Ви просъвеЦка коалицийка или от преZидента - тартора на болшевишките копои узурпирали държавата ?!....Еххххх , и ако имаше кой да ви вярва :))))))