Вот на недоверие, нови избори - накъде отива България?

Кольо Колев: ИТН няма да съществува повече на политическата сцена
22 юни 2022 11:05, Анисия Иванова
60

Ще се стигне ли дo съставянето на правителство в рамките на сегашното Народно събрание или ни чакат нови избори?

"Дебатите в парламента не бяха толкова интересни, но това, което се открои, беше, че основният дебат за първи път се състоя между министри. Министри се нападаха и министри нападаха министър-председателя. Такъв вот на недоверие не е имало. Битката беше между "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната". Това, което министър Караджов изнесе като информация, е доста стряскащо. За двоен стандарт при държавните поръчки. Това е директно обвинение в корупция. Там беше основният скандал. Всичко друго беше по-второстепенно", посочи политологът Цветанка Андреева в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Социологът Кольо Колев заяви, че още от създаването на "Има такъв народ" има съмнения за нещо скрито и недоизказано.

"Депутатите на "Има такъв народ" ще трябва да гласуват срещу себе си. Кристално ясно е, че "Има такъв народ" няма да съществува повече на политическата сцена", допълни той.

"От ИТН зависи дали ще мине вотът на недоверие. Всички в коалицията се кълнат се изхождат единствено от морална кауза и са водени от интересите на държавата, но всъщност не е ясно, дали тези 6-7 човека в подкрепата на правителството ще бъдат подсигурени. Съдбата на това правителство не е в неговите ръце, оттук нататък те са напълно зависими", изтъкна политологът Андреева.

Социологът Колев е категоричен, че на опозицията, дори да ѝ се управлява, няма да може.

"Идеята въобще не е да се управлява, а да се предизвиква хаос. Не съм съгласен, че бъдещето на правителството не е в неговите ръце. Избирателите не са гласували "Има такъв народ" да подкрепя ирационално ГЕРБ и ДПС. Ако те подкрепят управлението, ще бъдат наречени предатели", каза той пред Bulgaria ON AIR.

"Подготвени са за момента, в който ще изгубят с вариант Б, а именно представянето на нов състав. Обаче пак ще бъдат зависими. Много трудно ще бъде влизането на следващата управленска коалиция. Тази криза трябва да роди нова култура на общуване и коалиране. Тежки коалиции ни чакат", заяви Цветанка Андреева.

"Не смятам, че този вот ще мине. За да мине вотът трябва да има 121 депутати, които да гласуват "за". Дори да има мнозинство в залата, вотът няма мине", заключи Кольо Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ,ИТН и ДПС вече въобще не се крият,че са първи дружки.Партиите на Мафията и Задкулисието,които грабиха и искат още да грабят нещастната България!
27
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
До 28 'щото сега не сме.....хахахахаха ленче ти ли си??? Хахаха хахахахаха хахахахаха
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да повтаряте че народа за това гласувал, народа гласува за това което най-умело успее да го излъже, последните 30+ години абсолютно всяка власт качина се на трона, е постигала това с лъжи, лъжите са най-силното оръжие на властта. Ще се оправим когато спрем да сме толкова наивни и да вярваме във всичко което ни се казва....тоест никога
25
2
 
8
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Положението е страшно!!!Старите не стават,новите ни върнаха в 96-та.Ако останат на власт ще ни докарат съвсем до просешка тояга,ако върнем старите грабежа ще продължи.Каквото и да стане все сме прецакани
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22/26 "Филии с мас не съм мазала никога, а ладата и москвича са за предпочитане пред стара трошка." Каква кола караш? :))) Само не ми казвай "никаква" :)))))
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България оред нажионална катастрофа.Сега аконса хитри ПП,да иммдаде власта на ГЕРБ и да им кже имате подкрепа от нас.Да Ви видим каквомще направите.Дали ще вдигнат пенсиите ,заплатите на учители,лекари и сестри,дали ще.продължар с инхаус процедурите за магистралите.Дали ше.са коалиция с ДПС.Дали,дали.Дайте им те да управляват.Свга е момента.Не отивайте на избори.ДПС и ГЕРБ да управляват с ИТН и Възраждане.
22
2
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Очаква ни,ако падне кабинета.Явно новото мнозинство това цели.В мътна вода най-добре се лови риба.
21
3
 
1
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Нови избори ГЕРБ трябва да спечели с 40 процента със сериозна преднина пред всички останали, гласувайте за да не участва ДПС в правителство, аз няма да гласувам за ГЕРБ.
20
5
 
5
 
! Отговори
22, преди 1 година
Филии с мас не съм мазала никога, а ладата и москвича са за предпочитане пред стара трошка на над 300 хлд. км., каквито кара масата българско население - кара бок луците на Европа.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото мнозинство окончателно ще ви види сметката.
18
2
 
5
 
! Отговори
ПХ преди 1 година
Без паника!!! Смяната на неефективни правителства е естествен процес при демокрацията.Не може с такава разнородна коалиция, с такова крехко мнозинство, с неадекватни решения и изказвания на управляващите да имате успешно управление, а трудностите тепърва предстоят... Очаква ни глобална Енергийна, Икономическа, Финансова, Социална криза, ръст на цените на храна, електричество, транспорт и услуги...
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко върви по план, България се разпада точно както е планирано още преди 33 години, на нас всичко изглежда като хаос но точно такъв е плана, скоро няма да съществуваме, или поне не във вида в който на нас ни се иска.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да не отидем пак към Русия че пак ще караме лади и масквичи и ще мажем филии с мас
15
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
До 17 хахахахаха ние знаем какво значи това....ЗАМИНАВАТЕ СИ!!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми народа такива си ги избира,затова да си яде попарата,която сам си е надробил.Щом Копейкин набира скорост,какво да говорим,все по-зле ще става.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вова яко настъпва в България.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саботирането на кворума на НС показва, че ръководствата на ГЕРБ, ИТН, ДПС и Възраждане се координират. ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКА КАКВО ЗНАЧИ ТОВА.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никъде не отива България.Следващия парламент ще бъде още по-фрагментиран и ще бъде орел рак и щука.Това ли искаме?Вместо напред-назад и надолу.
10
2
 
11
 
! Отговори
фъшлива демокрация преди 1 година
България е тръгнала по кривия път преди почти 33 години.......
9
1
 
11
 
! Отговори
иван преди 1 година
с тази култура, с тази интелигенция, с тези политици - толкоз. Алеко се обръща в гроба...