Плакати в НС "Македония е България", авторите - от "Възраждане"

Парламентът обсъжда френското предложение за РМС
Обновена: 24 юни 2022 11:32 | 24 юни 2022 11:28, Камелия Цветанова
208

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Плакати с надпис "Македония е България" издигнаха в пленарната зала депутатите от „Възраждане“. На балкона техни привърженици направиха същото, а председателстващият заседанието Атанас Атанасов ги предупреди да свалят плакатите, за да няма наказания.

Това стана по време на дебата за проектите за решения на ДБ, ДПС и ГЕРБ за ветото за преговори на РМС за ЕС.

Вчера външната комисия одобри само предложението на ДБ. То предвижда, че правителството в оставка може да одобри предложените от Председателството на Съвета на ЕС Преговорна рамка и Заключения на Съвета за Република Северна Македония (РСМ), само ако бъдат изпълнени няколко условия.

По време на дебата лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов отсече, че става дума за натиск от външна страна.

Още по темата
"Очевидно е, че тава дума за чужд компромис, който събира несъбираемото иначе - партии, които вчера си гласуваха вот на недоверие сега се събират и гласуват заедно. Това е решение, което е под чужд натиск и той е виден. Целта е президентът Макрон да си реши негови вътрешни политически проблеми", коментира той.

Искрен Митев от ПП му отговори, че България никога не е имала по-добро предложение, в което ЕС ще защитава българката позиция.

"А когато говорим за дъно, за мен най -голямото дъно беше, когато „Възраждане“ и ДПС развяваха знамена заедно и си стискаха ръцете", скочи той.

"Днес е чудесен ден за македонска сватба - булката е Русия, а зестрата е в копейки", коментира Митев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадай призна, че на Балканите живеем в мозайка от етноси.

"От ДПС 32 години водим една политика, политика на заедността, не на противопоставянето", каза той. Според него, за да преодолеят наслоените исторически различия, които в повечето случаи, се използват за противопоставяне, за да има мир и стабилност на Балканите, трябва да членуваме в общи ценностни съюзи като НАТО и ЕС.

Лидерът на СДС Румен Христов смята, че добрият договор е този, при който и двете страни са малко недоволни.

"Имаме гаранциите на ЕС по отношение на нашите изисквания. Това е продължение на решението, което беше взето преди 30 години, когато България първа призна РСМ за страна. Решенията са трудни, но в обществото невинаги има консенсус, не беше лесно и когато България беше приета в НАТО, тогава също имаше недоволни", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека не забравяме все пак че 95% от хлебопроизводството и борсите на едро, в България както и 90% от търговията с горива се държат от фирми на ГЕРБ и ДПС. Именно те допълнително надуха цените за да свалят Правителството.
20
0
 
0
 
! Отговори
много хубаво преди 1 година
До Зaпознат И след това какво следва!?
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години пенсията ми е увеличена 2 пъти - с 2.4% и после с 1.8 % от "народния човек" Бойко Борисов. За последната година пенсията ми беше увеличена 2 пъти от "кокорчовците" - с 6.7% и с 12.5%. Сегашното увеличение с 10% , което трябваше да се състои от 1 юли и което ГЕРБ и ИТН провалиха щеше да мие трето за последната година.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гунчева клекна на Козяк.Направи се на болна тъкмо за вота на недоверие към марионетното правителство и при клякането за Македония.
17
3
 
9
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Тоя колко пара прибра от Благоев само за да поддържа про руска пропаганда. Има 3 къща и апартамент в Москва закупени преди съответно 3 и 2 години . Толкова много преки срещи с руски политици в неработно време. И тоя ми говори за български национализъм. Няма по голям национален предател от тоя !
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразещият пенсионерите Боко, ги беше оставил на глад и мизерия, защото те не можеха да му връщат обратно 40% , както правеха приближените му фирми за обществени поръчки. Затова се сърдете на него. ПП тъкмо започнаха промяната и ги катурнаха от властта. И сега пак обратно, където си бяхме.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България редовно да внася предложения във Френския парламент!!
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да се разменим, те влизат ние излизаме от ЕС, честна сделка
13
1
 
6
 
! Отговори
АРЕ В ЕВРОПА! преди 1 година
ЩОМ МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРИЯ ЩО НЕ Е В ЕС?
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане: Македония е БългарияГунчева: Възраждане е ГЕРБ
11
4
 
5
 
! Отговори
Зaпознат преди 1 година
Дигаме ветото и си плюем на историята и признаваме македонски език и нация
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох Боже. Огромната част от българите казваме -Северна Македония е независима държава, която ние българите обичаме и подкрепяме. Искаме само едно, да признаят общото ни минало до 1944г и да не крадат историята ни. Тя е обща, защото те са били част от България. Сега желаят да са независими, добре. Нека бъдат. Искаме да са свободни, умирали сме за тая тяхна свобода. Но те заменят югославското робство с ново робство. Онези искат земята им, не им пука за хората.А ние обичаме хората на СМ!
9
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А възраждане са *** на герП и доган,техен депутат го потвърди.
8
6
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Възраждане = турци.
7
4
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Анонимен 1, Фашизирана ти е кратуната, хората се борят за страната си и живота си.Фашисти и нацисти там няма. Има само яко фотошоп пропаганда от Кремъл
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошковци, Трифоновци, Борисовци, Карадайъци.......все некадърници. Защо свалят правителство, като не знаят какво да правят сега, а не им се и управлява. Направиха Петков светец с тия им действия. На новите избори ПП ще е с още по-голям процент. А Тошко ще има възможността да бръщолеви неадекватно, но не от трибуната на НС, а само от екрана на маломерната 7/8 тв.
5
4
 
13
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Френското предложение е добро с това, че дава възможност на България да впише своите условия в преговорната рамка на ЕС. И ако не са изпълнени - да блокира РСМ. Така че вместо да се дърлят за пореден път, очаква се от депутатите просто да впишат ясни условия в протокола, които да защитят българския национален интерес и интересите на сънародниците ни там. Това е. Всичко друго са поредните лафове и празнодумства.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Националните предатели и първите приятели на ДПС от Възраждане да не ми се правят на патритои. Нито те са такива, нито избирателите им- до един бачкатори в сивия сектор, които не плащат изобщо реалните си данъци и крадат ежедневно от държавата.
3
11
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
нацистката партия Възраждане, пак се обажда от трибуните, но в същото време се гушка с онези в смисъка Магнитски и другите командвани от Банкя
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата са бе3родници! Само война може да ги вразуми!