Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо

Според него тя категорично не уважава България
186
Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Посланик Елеонора Митрофанова категорично не уважава България, смята министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

"Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипломация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно и с доста по-сериозно уважение към България руската държава у нас", каза Заков пред Нова тв.

Според него дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена.

Още по темата
"Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на руското ръководство да затвори мисията у нас. Моят опит и мнение, е че подобно действие е във вреда на страната, която затваря посолството. Не вярвам руската държава да вземе подобно решение. Дори това да стане, само по себе си не означава скъсване на дипломатическите отношения", поясни военният министър в оставка.

По думите му е добре да се помисли дали представителят на Русия у нас да не бъде сменен.

"Всеки един дипломат, независимо от държавната политика, която следва, трябва да уважава приемащата държава. Имаше много случаи , в които Митрофанова можеше да бъде обявена за персона нон грата. Затварянето на руското посолство ще бъде във вреда на руските граждани у нас. Ако пък българското посолство в Москва бъде закрито от руска страна, то тогава ще страдат българските граждани там", каза още Драгомир Заков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Драгомир Заков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
12
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
На Зарков майка му да му каже , работа,да си търси, а не мнения и акъли да ръси по вестниците
95
13
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ако на руските граждани в България посланикът неможе да съдейство, то това ще направи Шойгу!
94
5
 
7
 
! Отговори
ПутиноЛиз преди 1 година
Путине, помагай брате, започва да ни става тесно около врата!
93
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М-итрофанова, т.е. Путин, ви написа присъдите, бе, управляващи ***!
92
7
 
2
 
! Отговори
mathur преди 1 година
До АнонименА ти ще стоиш гладен и мизерен щот си умен като кир4о.
91
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 109 Най-силното оръжие на руската пропаганда са заплахите. Затова и руските слуги в България си служат с бъдеще неопределено. А когато мине то, просто сменят заплахата. :) Същото е и с руските "обещания". През 2007 Путин обеща на руснаците, че в 2020 ще имат средни заплати като в Португалия. Лъга достатъчно надалеч, че да е сигурен, че никой няма да му помни лъжите. Знаем къде са заплатите на мужиците сега.
90
11
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Хора що се правите на лу. ди,много добре знаем че не Русия е врагът.
89
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес шоково скочила цената на газа на европейските борси. Това било заради намалените количество руски газ през Северен поток. Цената била с 50% увеличение за седмица. В същото време ние нямаме нито газ от газпром, нито идват корабите на киретата с демократичен газ. Бъдещия премиер го чака интересна зима, а българите ги чака студена .
88
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
скоро ще ходите да и се извинявате, още тая есен...конфуций казва: само у глупа-вия действието изпреварва мисълта....но отде толкоз акъл у кирчо
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ни прецакаха македонците и на всичкото отгоре, щели да искат реципрочност и ние да признаем македонско малцинство в България. Браво на кирчовците
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 99 Е, как, нали Радев, Рашков и сие щяха да вкарват "тиквата" в затвора? И тях ли "Козяк" ги контролира?
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 94 "От вчера обаче всички във възторг в СМ, че новото редактирано предложение било много много по-добро." Абсолютна лъжа. :))) Буяр Османи "Предложението не е добро, но това е последния влак за ЕС".
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винету преди няколко дни е бил на прошалното парти на козякк на херо. Няма нищо случайно , че излиза да се подмазва, че бил за изгонването на руски дипломати. Явно са му обещали, че няма да го вкарват на топло, ако им играе по свирката. Срам
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95 "Офисните програмисти, съпорт, тестери и други *** сте много *** народ! Един гамен на паркинга с 2 шамара ще ви вземе всичко из джобовете ама иначе сте готови да се ежите на Русия - смешници!" Точно "офисните програмисти" (каквото и да значи тва) ползват най-съвременни програми да спортуват, и повечето от тях са доста здрави к-та. Хубавото на русофилите е, че са страхливи като мишки, щото ако имаха "близки срещи от третия вид" щяха повече да си мълчат. :)
82
5
 
9
 
! Отговори
До 93 преди 1 година
Хитлер го чуваме и сега. Заплашва ни с атомни бомби дълбоко заврян в бункера, като същевременно избива цивилни в чужда държава
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде мислете малко. За какво са ви тези глави. Само преди седмица в Брюксел Ковачевски и Пендаровски заявиха , че предложението на Франция което гласувал българския парламент не било приемливо за СМ. От вчера обаче всички във възторг в СМ, че новото редактирано предложение било много много по-добро. Как така се редактира нещо което уж било одобрено в България ... Ами ще ви кажа, беше одобрен празен лист, без да се посочва какъв ще е двустранния протокол. Сега схванахте ли как ни изиграха
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите закриха ли вече пасольство? Не са ли още? Няма и да закрият. Отвратителната лелка ще полае още малко и ще се кротнат. А после ще изгоним още 40 от агентите им.
79
5
 
12
 
! Отговори
ABCD преди 1 година
Който, защитава руски интереси, не защитава български интереси. Който се чувства ощетен, спокойно може да си вземе куфарите и да замине за русия. Там ще живее, като цар. Какво си губите времето в тази бедна България? В русия посолство не Ви трябва.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баце А ти откъде знаеш, че не са ги изгонили с основателни причини. Всички, участвали в изслушването на шефа на ДАНС казват, че са изнесени данни, че руските пипала са стигнали до най-високите места в България. Не, че е някаква тайна, де.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 88 "македонския език щял да бъде официален в ЕС" Всеки език на страна членка е официален. Това е част от регламента на ЕС. Няма никакво предателство, ние нямаме проблем с официалния Македонски език.