Заков убеден: Изгонването на руските дипломати е логично

Причините за крайната мярка са комплексни
3
Заков убеден: Изгонването на руските дипломати е логично
Снимка: БГНЕС

"Изгонването на руските дипломати е логично, когато няма уважение се стига до подобни стъпки", заяви пред БНТ министърът на отбраната Драгомир Заков.

По думите му трябва да се търсят начини, по които руската държава да продължи да бъде представлявана в България по начин, който зачита достойнството, териториалната цялост и суверенитета на България.

"За да се стигне до толкова крайна мярка, причините са комплексни - предполагам, че ДАНС има достатъчно данни за дейността на тези дипломати или технически служители на територията на България, има открито неуважение към България.

Още по темата
Руското ръководство, когато разглежда дали да закрие мисията или не, трябва да вземе решение дали това трябва да бъде ръководителят на руската мисия в България и да изпрати човек, който ще се отнася с уважение към българския народ", допълни Драгомир Заков.

Днес в 12 часа изтича ултиматумът, поставен от страна на Русия, за отмяна на решението на Министерския съвет за експулсирането на 70 руски дипломати.

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова заяви, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България заради скандала.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари