Кирил Петков и Асен Василев отново възможни кандидатури за премиерския пост

"Продължаваме промяната" обсъжда вариантите за кабинет в зимен курорт
16 юли 2022 16:06, Елка Василева
247

След консултациите за връчване на мандат при Румен Радев и БСП, и "Демократична България" отново дадоха заявка, че са готови да съставят правителство. Те обаче настояват за ясна програма и диалог между коалиционните партньори.

Още по темата
По предварителни заявки "Демократична България" имаше определяща роля за това кой ще заеме премиерския пост в евентуален нов кабинет на "Продължаваме промяната". От партията обаче са склонни отново да издигнат кандидатурата на Асен Василев.

"От "Продължаваме промяната" винаги сме казвали, че първо разговаряме за политики. Търсим идеите и едва след това постове", коментира говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова пред Bulgaria ON AIR, според която фигурата, която ще бъде издигната за премиер от формацията, зависи от разговорите им с бъдещите коалиционни партньори.

"Личността на Кирил Петков доказа, че има какво да даде на българската политика", категорична бе тя.

"Не мисля, че сме в положение от гледна точка на отговорност към страната да поставяме условия, които да заплашват процеса. Говорим за пет групи депутати, тъй че, каквото и решение да вземем, ще трябва да почива на това судоку", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин подчерта, че от БСП нямат причина да разгледат позицията си "против" това Кирил Петков отново да бъде кандидат за премиер.

"Рано е да говорим, нека оставим президента да вземе своето решение. Ние ще положим усилия правителство да има. Очаквам по-скоро мандатът да дойде при БСП", обобщи той.  

На изнесено заседание в планински курорт ръководството и част от депутатите на "Продължаваме промяната" обсъждат какви са вариантите за съставяне на правителство. Обект на дискусия ще бъдат и действията на партията при покана за разговори след връчване на третия мандат, а също и анализ на постигнатото до момента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невероятно нахалство и наглост, наблюдаваме при провалените: Лена, ПетковВасилев, Гюров, Лорер, Минчев, Аз съм Наско и Калинка с разголения бюст, гарниран с впита пола,с цепка, която създаде хаоса с украинските бежанци. Да си обират крушите и дим, да ги няма. Обратно, във фирмите им.
193
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 1 година
ТИЯ ДВАМКАТА СА СИ " СБЪРКАНИ " !
192
1
 
2
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Корнелка скъпи ми колега ще прегърне и медуза Горгона за да запази далаверата с оръжие
191
1
 
1
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Страхотна музикантка...но на Асенчо федерки ли какво или по скоро той на нея...да...
190
1
 
5
 
! Отговори
Анти П.П. преди 1 година
Е нали Корнелка се кълне ,че Кирчо повече никога няма да е премиер.Сега самата тя му връчва мандата.Срам и позор си Корнелке.
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да повтаряш грешките си, е престъпление. Избори.
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провалите Продължават, отново иска властта. Това е безумие и самоубийство за държавата. По-добре избори, отколкото агонията с тези некадърни марионетки. Щели да си поправят грешките?! Държавата няма време да се държи като малко дете по Монтесори, да се учи от грешките си...Няма време да се чака, "почтените" да поумнеят. Трябва ни правителство, което може, да преведе страната през новите предизвикателства и кризи.
187
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв Киро бе? Тия срам нямат! Егати поколението е израсло! Наглост и неграмотност!
186
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Освен да проведем прострат под надслов "искаме си лъжците обратно" да ни довършат финансово.няма такива карикатури като Тея мишоци.
185
2
 
33
 
! Отговори
Е то преди 1 година
Бива наглост, ама това вече не се търпи !
184
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 188 555 допенсионер Не е важно колко ти е пенсията , а колко време ще я взимаш! . . . . . . . Не не е така! И двете неща са важни и още едно - колко пъти в година ти я актуализират пенсията, че както е тръгнало инфлацията ще бъде двуцифрена и с едно актуализиране няма фа др
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не назначат Мата Хари да води колектива връзкари.
182
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков и Асен Василев отново възможни кандидатури за премиерския пост . . . Ако това стане, съм сигурен, че де би ли те са повече от 100% в България, което статистически е невъзможно, но невъзможни неща в България няма!
181
1
 
27
 
! Отговори
Кирчу преди 1 година
Ха ха,луд не умалява!От дрогата ли е ,нещо нямат връзка с реалността!
180
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглостта им е безгранична! Какво добро направиха за България по време на управлението си, че да искат да продължат? И във вътрешната, и във външната политика само щети за България! С корупцията ли се пребориха, инфлацията ли спряха, доходите ли повишиха? Загубихме битката за Македония, врагове сме на Русия. И най-важното, народът обеднява с всеки изминал ден!
179
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КАКТО КАЗА КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪДИЯ КИРОВ ТОВА ВЕЧЕ ПОЧВА ДА ПРИЛИЧА НА ТЕРОРИСТИНА БАНДА ЦЕЛЯЩА РАЗРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА. ОТКАКТО САЩ ВКАРАХА ТОЯНСКИТЕ СИ КОНЕ КИРИЛ И АСЕН В БЪЛГАРИЯ, НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТЯХ. КАТО ДОБАВИМ И ЕВРЕИНЪТ ЛОРЕР НЕЩАТА СТАВАТ СЕРИОЗНИ. ИМА И ДОБАВКА- ЖЕНА, КЪДЕ БЕЗ НЕЯ, ЛЕНА ОБЩАТА. МАЙ НАКТАЯ ЩЕ СЕ МОЛИМ БОРИСОВ ДА СЕ ВРЪЩА. ТОЙ ОПЛЕТЕ ОКТОПОДА ЗА 12 ГОДИНИ, А ТЕЗИ ЗА 6 МЕСЕЦА И НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТЯХ
178
4
 
18
 
! Отговори
Ттт преди 1 година
След 1944 г. комунистите отнеха имуществото на хората, а след 1989г. го взеха за себе си.Комунизмът научи народа на мързел и кражби. Затова държавата фалира. Но много мързеливи хора милеят по него, вместо да се хванат здраво на работа!Дано да си не трием пак задниците с вестник!
177
1
 
21
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Добре де, нали го играхме вече тоя мач, защо преживяме едно и също. Ако не ви се управлява заявете го още от сега, да връщат мандата и последните и да се ходи на цикъл от по 3-4 избори на година...
176
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще разглеждат изключително важния въпрос за диверсификацията на доставките на пици след ареста на Семерджиев
175
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потопиха я заради "господин" Семерджиев, доставчика на пици с неочаквано добър край.