Петков отива в Азербайджан за доставки на още газ

В разговорите ще участват и двамата енергийни министри
21 юли 2022 08:48, Елка Василева
59
Петков отива в Азербайджан за доставки на още газ
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков ще обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев сътрудничеството в областта на енергетиката, както и възможностите за допълнителни доставки на азербайджанско синьо гориво за страна ни извън вече договорените количества по газовата ни връзка с Гърция.

Още по темата
Това ще стане в рамките на двудневното посещение в Баку днес и утре. В разговорите ще участват и енергийните министри на двете държави, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

За визитата си Петков съобщи вчера след заседанието на правителството.

"Ще пътувам към Азербайджан, ще имам среща с президента Алиев, за да продължим дискусиите по темата за увеличаване на газовото подаване от тях. Ние сме една от трите държави в Европейския съюз, които реално имат достъп до този евтин и сигурен ресурс на газ", каза Петков, цитиран от БНР.

Програмата в Баку предвижда и среща на делегациите на двете страни.

Очаква се Кирил Петков да разговаря и с представители на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата, и с председателя на парламентарната група за приятелство между Азербайджан и България.

Премиерът в оставка трябваше да посети Баку в средата на юни, но визитата беше отложена заради гласуването на актуализацията на бюджета в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кико, имаме изградена газова връзка, чий ѝикс ще го дириш в Азърбайджан?
7
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германците си пуснаха северен поток и се захранват с газ от Русия , само нашия маломник ще пренася газ през океани и пет планини
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро го изгонихме с вота на недоверие. Киката е никой. Последните два мандата са нелегитимни, всичко подписанко от Киро е нищожно априори. Всички в "кокал" коалицията го знаят и затова *** и с *** си.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле, като те гледам и бате Боко тиквун истински ми липсва..........
4
7
 
17
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ КИРО Е ПЪЛЕН *** - ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ "ГАЗПРОМ" Е СОБСТВЕНИК НА 51% ОТ АКТИВИТЕ НА "АЗЕРГАЗ" ТА ОТ КОГО КУПУВАМЕ ГАЗ?????????
3
5
 
10
 
! Отговори
глупости на търкалет преди 1 година
по скоро за друго отива сещате се за какво;)
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха Германия с руски газ Киро откъде ще търси
1
6
 
18
 
! Отговори
Мики Маус преди 1 година
Този не разбра ли, че е нелегитимен! Аз лично не желае този *** да преговаря за каквото и да било! По голям мошеник, измамник и лъжец никога не сме имали в цялата ни история. Сега всички които гласуваха за тези да се извинят на останалия народ, че са кухи и нямат никаква политическа култура. Зимата идва и сега всички ще разберат до къде я докараха. Ще има глат, фалити и мизерия да ви е честита "Промяната" скъпи наивни българи.