Възраждане: Единствено ние можем да решим проблема с газа

Можем да преговаряме на изток и на запад без зависимости, твърдят от партията
Обновена: 13 авг 2022 19:44 | 13 авг 2022 18:29, Анисия Иванова
480
Възраждане: Единствено ние можем да решим проблема с газа
Снимка: БГНЕС

Единствената политическа сила, която може да реши проблема с газовата криза, е "Възраждане", се посочва в позиция на партията.

"Като единствената българска политическа организация, която поставя на първо място българския национален интерес, ние можем да преговаряме на изток и на запад и да установяваме партньорства без зависимости. В тази посока "Възраждане" е единствената независима българска политическа организация, която може да преговаря с Руската Федерация за разрешаване на кризата с газа и която да нормализира отношенията с традиционно близката до нас държава", смятат от Възраждане.

В текста се изтъква, че на фона одобрените цени от КЕВР от 297,89 лв. за МВтЧ от 1 август и увеличение от 60 на сто, преговорите с "Газпром" били на нивото, на което ги е завещало правителството на четворната коалиция на Кирил Петков.

За пореден месец потребителите на газ отново са в неведение и в невъзможност да планират разходите си.

В текста се поставя въпросът защо други страни-членки на Европейския съюз като Унгария и Гърция получават цена 2-3 пъти по-ниска от тази, на която ние в България получаваме.

Според тях всеки българин ще плати сметката за решенията на политиците от 47-то Народно събрание и най-вече от доскоро управляващата четворна коалиция.

Към днешна дата сме изправени пред огромния риск от 40 процента недостиг на газ от заявеното количество за потребление. Нямаме и уверения, че няма да плащаме санкции за газа, който в момента не получаваме по договора с "Газпром". Стои възможността, по клаузата "take or pay", да платим количествата, които не сме взели директно.

Ясно е кой ни изправи пред тези рискове и кой взе решението на 13 април 2022 г. на оперативното съвещание на Министерски съвет, което доведе до спирането на доставките от "Газпром" за България, се посочва в позицията на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
33
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувам за Възраждане!! Само те ще спасят България!!
29
42
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Победа с пълно мнозинство на Възраждане... Гъбарите не ми ходете за гъби а гласувайте, ако не искате боце, кирчу и кокорчу ви ваксинират и затварят повече... ==))))
28
25
 
9
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 година
До Анонимен/А на кво е синоним,на краварски пишколап?
27
26
 
16
 
! Отговори
Пешо 7 преди 1 година
Голяма борба за титлата най-голям лъжец има в България. Коце Копейкин, Киро, Кокоро, г - жа Лъжа Техноимпексова, Розов Бойкикев и Фигурант Решетников се борят за приза, след тях следват всички останали политици, анализатори, ПР и други "спецове"
26
16
 
35
 
! Отговори
Кек преди 1 година
Оноденият от руснаците Копейкин руската газ му е доста навътре в газа и за това е толкова сигурен
25
40
 
21
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Явно трябва да се гласува масово за вьзраждане за да няма скьпа и студена зима , ще дам глас за тях
24
14
 
30
 
! Отговори
Тия преди 1 година
Както и тия преди тях, тъй наречените патриоти, продължават най безотговорно да се заиграват с тънките струни в душите на хората. А народа е беден и гладен, чувствителен и податлив на демагогски обещания. Обещават газ, а в действителност тласкат държавата обратно към тоталитаризма и законите на Евразия. Кое му е хубавото?
23
1
 
27
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 година
Нали Лена ни осигури 4 пъти по евтин газ?
22
3
 
16
 
! Отговори
Спондж Боб преди 1 година
Верно, поръчал е седем товарни кораба с БОБ от Бразилия и може да произведат изключително много големи количества газ. Имат обаче проблем със събирането и втечняването му.
21
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... 1 "... Единствената послвдователна в дела и думи партия...."Казаха, че ще връщат субсидията - къща.Ваксинирани антиваксъри.Разведени радетели за семейни ценности.Кажи какво им е последователното?Едно нещо.
20
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14Просто кризата с газта се получи понеже продължаваме подмяната са кукли на конци и не служат за бг интересите.
19
13
 
23
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Чака ни Гъзовъзраждане срещу копейки
18
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксинираните антиваксъри ще осигурят евтина газ. Браво.
17
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов ще подобри отношенията ни с Русия.Да го подкрепим ако не искаме студена зима.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 мъж
15
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички гъбари ще гласуваме за Възраждане. Вече по избори няма да ходим за гъби а ще Възродим държавата с Възраждане. Ние гъбарите сме най огромната сила над 40 % сме. Обедини ли сме се всички и ще гласуваме като един.
14
9
 
6
 
! Отговори
До-15 преди 1 година
Да
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 ти ли определяш твоето семейство за кого да гласува ?
12
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска този и бойче се надпреварват за най-изтрещели изказвания
11
24
 
33
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
С кое с таксиметрови шофьори и собственици на баничари в листите ли?? Смятай каква папалач са хората, които биха гласували за тези!