Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си

Полиция и армия обединяват усилия на българо-турската граница
26 авг 2022 11:18, Петя Славова
94
Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си
Снимка: БГНЕС

Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния отговор на държавата. Полиция и армия ще пазят българо-турската граница заедно.

Още по темата

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС.

Въпреки подозренията за съучастие, съм убеден в силната мотивация на полицейските служители и военнослужещите, които ще се включат в охраната на границата ни, допълни Донев.

Той отбеляза, че всички служби, чиято основна задача и функция е да гарантират националната сигурност трябва да активизират дейностите си за превенция на нелегален трафик, за да няма изненадани, когато 15-годишно момче с хуманитарен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти. Премиерът отбеляза и че българските институции трябва да си сътрудничат с Frontex.

Възлагам на МВР задачата да извършва строг контрол и наблюдение на пътищата, за които е известно, че се изпълнява трафик на мигранти, заяви министър-председателят, като отбеляза, че местните граждани са на ясно кои райони се използват от трафикантите и каналджиите.

Ще покажем, че сме способни да пазим границата си, която е и на ЕС, каза още Гълъб Донев.

Членовете на Министерски съвет почетоха с минута мълчание паметта на двамата загинали в Бургас полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев, които при опит да спрат автобус с нелегални мигранти, управляван от 15-годишен бежанец, загубиха живота си.

Тези мъже на дълга възстановиха компрометираната граница с цената на живота си, подчерта Гълъб Донев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията на ГЕРБ пусна Гълъба на мира.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъб ли си, петел ли си, кокошка ли си не знам....но на хората им омръзна от общи приказки. Хората искат възмездие, виновни и адекватно правосъдие. Иначе на какво сте способни и неспособни, всички се нагледахме!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе... ОДговорът :На русофилите децата са в Запада , а на русофобите са в България !
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както казваше моята баба за подобни дрънкалници"говорят приказки на аба".Те не си вярват ,а ние хич.
72
0
 
6
 
! Отговори
Танов преди 1 година
Да бе, да. Донев пусна пореден гълъб ...
71
0
 
8
 
! Отговори
Странно преди 1 година
Гълебеее, фактите сочат друго. Май границата е като решето, що мигрантите стигат чак до Бургас.
70
0
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 73 Ми дай да рисуваме пречупени кръстове тогава по твоята логика??? Свастиката също е древен индийски символ на мира и щастието? Що никой не го харесва сега?Гълъбите няма как да ги забраниш, но да ги пропагандираш като символ на мира е малко изтъркано!
69
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Червените ПОДМАЗВАЧИ са Автогеноцид............Габровския хумор на Живков взет от Талмуда................Децата на Израел станаха Знаме на Мира покрай английската Оксфорд червена принцеса...........двойно опозорени червени куртизанки
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гугутка Заспалова става само за шаман. Да направи обреда за пазене от бежанци, да каже обредните думи и заклинанията за гонене на бежанци.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Християнски символи-------Да не са Гълъбите на Людмила Живкова.....за Децата на Израел чул ли си
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък им пожелавам успех! Защото техния успех е гаранция за нашето спокойствие. Успех на всички граничари, полицаи и армейци пазещи границите и суверенитета на майчица България! Няма значение кой управлява. Винаги ще пожелавам успех на нашите момчета, защото техният успех е нашето спокойствие!
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
69 да пуснем тигри по улиците тогава, да уважим Римския колизеум. А какво е правил психопата Хитлер не ме интересува. Той е крадял безразборно символи от човечеството. Заради един психопат няма да скъсаме стария завет от Библията я!
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбе, ти си едно руско мeкepe курдисано да върне позициите на газпром в България. Колкото и да ни будалкаш си ни ясен. Изчакай си изборите, вземи си заплатките и откъдето се появи там си се върни!
63
0
 
2
 
! Отговори
Военен преди 1 година
Край на лишперлъка в армията :((
62
2
 
3
 
! Отговори
Християнски символи преди 1 година
Гълъбите са символ на успех и победа на човека над ужаса и смъртта. Чели ли сте Библията? Там пускали гълъб за да проверят дали водата се е отдръпнала и дали има суша. Когато гълъбът се върнал с маслинова клонка в човката си било ясно, че човешката раса е оцеляла от потопа и вече може да акостира корабът на Ной на сушата. Та, когато пожелаваме гълъб да отлети е хубаво да си пожелаваме и да се върне с маслинова клонка!
61
0
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 67 "И за твое сведение, не случайно още в свещените книги гълъба е символ на мир и на успех" На Олимпийските игри в Берлин през 1936 г., по заповед лично на Хитлер в небето над стадиона пускат хиляди бели гълъби (не помня точната бройка) като символ на мира!!! Само казвам де.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от ЮАР, е нали се разбирахме с Ердоганьо няколко пъти вече. ББ му игра кючек лично и кво, мине се не мине някоя година и пък същото. В манталитета на Ердоганьо е да извива ръце/изнудва поне веднъж годишно и това си е.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С гълъби не се пазела граница! А с какво бе 3? С Киряк Стефчовци ли? И за твое сведение, не случайно още в свещените книги гълъба е символ на мир и на успех за човешкия род да оцелее въпреки бедите и потопите!
58
0
 
2
 
! Отговори
Кой е Бай Ганьо преди 1 година
Бай *** бил от село Енина..........Енес на Гръцки е ЕДНО........а на турски Енвер е Заврян Зет ............нещо като ,Енвер Ходжа,Ал Файед,,руши виденлиев и прочие.........По принцип превода е ЗАВРЯНИЯ турски Зет в гръцко семейство Бай ***
57
0
 
1
 
! Отговори
Гълъбо, Гълъбо! преди 1 година
Гълъб Донев за мигрантския натиск: Способни сме да пазим границите си." Виждам, то си личи! И ония, дето щяха да ни вкарват в Шенген - и те виждат!!!