Безспорно е установено: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата
11 окт 2022 17:22, Красимир Ангелов
174
Безспорно е установено: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост, по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност.

Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

Още по темата
Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност, съобщават от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Кримския мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 е спокоооооойно де , ще дойдат 'дб и пп джихадистите ", ще обявят война на русия , къв е проблемът
35
11
 
15
 
! Отговори
Зелената БАНДЕРА преди 1 година
Софийските бклуци ако си мислят, че някакви си голословни опровержения ще спрат руснаците да ни пуснат една ракета, жестоко се лъжат. Ако пък се надяват на НАТО да ни опази, ще изпитат едно огромно разочарование.
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че московското джудже лъже е ясно на всички. Въпросът е защо радевият гълъбарник му се върже?
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мостът е взривен или от ФСБ или ГРУ (военно разузнаване).Доказано е от експерти, че взрив на моста не може да събори две секции от моста и то, не съседни секции.По вероятно е да е миниран моста от долу.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С две думи , камион няма , ама сме обработили взрива
31
6
 
12
 
! Отговори
Зелената БАНДЕРА преди 1 година
Руснаците вече вероятно имат и пътния лист, и товарителницата, и митническия манифест. Поискайте ги от тях и ще разберете, къде ви е сгафила проверката!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 И като си в НАТО - кво ?
29
4
 
7
 
! Отговори
р3 преди 1 година
Те и '44-а година нашите са се клели, че не са обявявали война на Русия и че нито един куршум не е бил изстрелян от Българската армия, ама това не попречи да ни обявят война и без тва и да ни окупират. За съжаление *** като Костя взимат тогава властта и даряват държавта ни на Червената армия. Тая тактиката с прекаленото снишаване е супер зле
28
1
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
каква шега, 20 дена в Русе и фирма ТрансЛогистик... цял Свяг говори!
27
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немога да разбера кои са по тъппии. Медиите или Политиците? Защо обръщате толкова внимание на руските провокатори? Не сте длъжни да им се обяснявате? Опитват се само да дестабилзират страната с фалшиви новини. Не им отговаряйте ! Дори не ги спомевяйте. Ние сме в НАТО ... нищо немогат да ни направят освен да ни карат вътрешно.. с такива тъпизми. Медиите сами вдигате шум ненужен.
26
0
 
6
 
! Отговори
Путин само преди 1 година
тази Плоска Лъжа ли можахте да съчините?!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер... //////Демек,, Не е лошо косвено да подкрепим руската версия, че не се знае кво ще стане!
24
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и без разследване е ясно за всеки средно-интелигентен човек, че името на България тук беше замесено напълно злоумишлено от Русия! Путин или иска да ни въвлече в НЕГОВАТА варварска война или просто намеква за влиянието, което (си мисли, че) все още може да има върху страната. В крайна сметка, от всички европейски страни, само в БГ има проруски партии участващи в изборите за кабинет и се веят руски знамена..
23
5
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Аз имам привкус, че хексогена в рулата с фолио, е български, от Дунарит. И се гордея!
22
5
 
8
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Бе яз за секи случай ще пусна две три ракети в меден рудник и нефтохима ей така превантивно да си знаете. КамЬони вагони хич не *** интересоват
21
8
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Радев в желанието си да помогне на шефовете си от Кремлин, е наредил взривяването на Керченския мост. Искал е да им даде повод да приключат войната по-бързо, понеже, както се знае, генерал *** е фамозен пацифист. Пар екселанс мечешка услуга по Крилов. Само че в случая тьпигьоза Радев измлатва Мечката по головой с 30тона тротилов еквивалент.
20
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лесно да си путинист. Пускат партенка в пропаганден руски сайт за Българска следа и ти вярваш ли вярваш. Казват ти такъв камион няма и не е имало тук, ти пак не вярваш. Пропагандата е майнд контрол на бг сектантите.
19
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факта че вместо да се озъби на Русия за клеветите срещу България служебното правителство влезе в обяснителен режим говори категорично за васалитета на президента Радев и неговото правителство по отношение на Русия.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя кимион да не е пилотиран от киевското жално призраче?
17
13
 
15
 
! Отговори
Само слепци преди 1 година
не видяха, че всъщност това е опит да въвлекат България в конфликта. няма значение дали са пияндетата или укрите. Искат целият свят да скача според свирката им!