Безспорно е установено: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата
11 окт 2022 17:22, Красимир Ангелов
174
Безспорно е установено: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост, по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност.

Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

Още по темата
Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност, съобщават от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Кримския мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжейните ни заводи с рекордни печалби но не изнасят за Украйна мммм даааа САЩ решили да се превъоръжат с наше свръх съвременно оръжие
15
2
 
8
 
! Отговори
българина преди 1 година
бг оръжия няма в Украйан! нали!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе кво се впрягате все едно около вас се върти света
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя държавата е разграден двор всеки си влиза от кадето си поиска, самолети без идентификация летят налево и дясно ама тоя бил установил нещи си хахаха
12
7
 
6
 
! Отговори
ф преди 1 година
Бъзливите Гълъби с техните "генерали" пак са оакали всичко.
11
8
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Не виждам доказателства за непричастност на България. Известно е, че нашите митници са оробити, така че "престоял под митнически контрол" не означава нищо повече от празни звуци. Според мене българските служби са взривили моста по нареждане на Румен Радев, руския резидент.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,... КАЗАХА ОТ *** !
9
10
 
14
 
! Отговори
Хей преди 1 година
Много ми е любопитно, ако мислиш, че в България не управлява народа, дали вярваш, че в Русия управлява народа. Руския народ ли избра тая война или един параноиден техен лидер?
8
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Не е вярно!Аз го видях как минава през Западен Каспичан, после през Южен Калековец и накрая спря за малко в Злокучене (близо до Самоков).Явно там е натоварил 25 тона тротил.
7
9
 
14
 
! Отговори
Според Нинова преди 1 година
И България никогаЖ не е въоръжавала Украйна, ама никогаЖ. И две женици не загинаха в един военен завод, ей, така, от нищото. На български политик и елити нямам грам доверие, грам. ФСБ не е дружество за размножаване на пеперудите.
6
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКОТО посолство да се закрие и *** -българомразка Мутрафонова да се изгони незабавно !!!!! Българските платени РУСО.СИФИЛИСТИЦИ ,начело с КОПЕЙКИН, да се предадат на съда ..Службите ги знаят поименно ...
5
26
 
13
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Не вярвам на българските институции! Няма как Русия да ни намеси напразно! Тук командва не народа, а САЩ!
4
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе незнам защо след всяка руска партенка трябва да се впряга цялата държава.Руснаците на друго не са способни освен в лъжи и измами и пиянство.
3
8
 
17
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Да премахнеш незаконен строеж не е тероризъм.
2
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замазване на следите - по разпореждане на Козяк !
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, ако е бил в България, преди да мине 2000 километра през няколко други държави, какво? Второ, да видим кой е производителят на камиона, да не спираме да търсим вината