Целият контрол на "Капитан Андреево" се поема от държавата

Части от пункта - обект от значение за националната сигурност
14
Целият контрол на "Капитан Андреево" се поема от държавата
Снимка: БГНЕС

Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП "Капитан Андреево", коментира служебният министър на земеделието Явор Гечев, след като Министерски съвет обяви части от пункта за стратегически обект от значение за националната сигурност.

"С това недвусмислено се слага точка за това какво прави държавата по отношение на санитарния контрол на храните, които влизат през ГКПП "Капитан Андреево", каза той.

По думите му това е началото на края на цялата драма на "Капитан Андреево", с която държавата показва, че недвусмислено поема контрола на държавната граница.

Цялата дейност по контрола на границата за храни ще се изпълнява само и единствено от държавата, а след 6 месеца това ще се изпълнява на място от държавната лаборатория.

Служебният премиер Гълъб Донев коментира, че така ще върне сигурността и качеството на стоките, които влизат през този пункт, който е и външен за ЕС.

Земеделският министър поясни, че и в момента частната фирма "Евролаб", която преди извършваше фитосанитарния контрол, не извършва дейност на граничния пункт.

"Държавата не води битки с никого. Най-вероятно съдебните спорове ще продължат, но това не означава, че държавата няма да работи", допълни той.

 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А бря то дрогирани и пияни татуирани полицаи ,да се смее ли човек или да плаче ,и кой чекови бандюгите !!!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още по несигурно е държавен служителк на заплата 1200 лв да извършва дейността.Виждаме какво става в Кат ,ще повече ,че това щемса служители на БАБХ, които както знаем въобще ,ама въоще не са корумпирани
11
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
щом ще се водят съдебни битки ,това означава, че не е сигурно дали ще е така както го мислят някои.Не е сигурно какво мисли Европа по въпроса, след като такива фирми има в доста държави.
10
3
 
3
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 3 месеца
ГЕШЕВ ВИ КАЗА - "НЯМА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ" ТАМ ЩОМ "ДЪРЖАВАТА" ПОЕМА КОНТРОЛА ЩЕ СТАНЕ КАТО 90-ТЕ С МАЛКИ РУШВЕТИ ГОЛЕМИ ДАЛАВЕРИ. СИГУРНО В ЦЯЛА ЕВРОПА НЯМА ПО ЕФТИН ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А КОГА и на ВСИЧКИ ГРАНИЦИ кога всички държавни служители и администрация ще си изпълнява задълженията - заради което получава и заплата де ...
8
6
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 месеца
Прав си, но трябва да има бушон между държавата и вносителите, иначе може по лошо да стане
7
4
 
3
 
! Отговори
Дзивко преди 3 месеца
Петков като искаше да уличи старите, просто трябваше да спира тировете 5 км след пункта с мобилна лаборатория, а не да ги махне и после да вика влизали, без грам доказателство.Като ги махна пробите се пращаха в София, имаше цели часови интервали дето не се взимат проби, а познайте дали са влизали храни и на чии хора са платили. От проверка на ЕС става ясно че има 39 предписания и само 1 едно положително и тва след махането на старата лаборатория
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 1 Когато омешаш частни и държавни интереси, се получава прекрасна предпоставка за корупция. Поне у нас това е правило.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още едно кранче на банкянския мошеник пресъхна.
4
10
 
0
 
! Отговори
Дзивко преди 3 месеца
Май верно не хващате какво може да стане, дали от невнимание или корупция, един тир с вредни храни влиза и го засичат в Германия, ако лабораторията е частна я наказваш или сменяш, ама кат е държавна ко правим, отговорността пада върху цялата държава, в цял свят тия лаборатории са частни, а държавната е рефертна, тя налага стандартите и проверява
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е задължително!!! Външната граница на ЕС не трябва да е в мутренски ръце.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-после!Само държавата да не е Бойко Борисов,че контрола ще бъде същия,както преди.
1
20
 
0
 
! Отговори
Дзивко преди 3 месеца
Страшна глупост, трябва да е частна лаборатория, защото ще е необходимия бушон ако нещо мине и стане беля, идеята е да контролираш частника и да го наказваш ако трябва, иначе ако стане фал в западна Европа кой ще накажеш, държавата ли?