Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС

ПП и ДБ не подкрепили предложението на ГЕРБ
14 окт 2022 14:35, Нели Христова
357
Не се разбраха: Няма да канят Зеленски на откриването на НС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски няма да бъде поканен на откриването на Народното събрание. Това решиха депутатите от парламентарните групи на среща днес. Той все пак ще бъде поканен на друго събитие - първият Председателски съвет

"За съжаление не беше постигнато решение да бъде поканен президентът Зеленски на първия ден на НС, постигнахме единодушие да бъде поканен на първия Председателски съвет, който ще зависи от всички партии кога ще бъде. Предпочитаме да е още на 19 октомври", заяви Екатерина Захариева от ГЕРБ след срещата с политическите партии в парламента.

Още по темата

"Неслучайно ГЕРБ-СДС предложи поканата до Зеленски да бъде знакова на първия ден на парламента, но това не беше подкрепено от ПП и ДБ", обясни тя.

"Ако бяхме поканили Зеленски на първото заседание това щеше да покаже ангажираността на НС към сериозната политическа ситуация и войната. И към проблемите, които са се стоварили върху България като високите цени на горивата и инфлацията. ДБ и ПП нямаха сериозни аргументи защо да не поканим Зеленски на първото заседание", каза Даниел Митов.

"Ние отправихме покана и към ДБ, когато се внася предложението за военна помощ за Украйна да го направим съвместно, нямаше отговор. Ще видим тепърва какво ще стане, каза още Митов. Въпросите за бюджета и високите цени са приоритети, които трябва да бъдат обсъждани и решавани. В тази ситуация сме заради бюджета оставен от Асен Василев. Докарани сме до галопираща инфлация, която задушава бизнеса и гражданите именно заради този бюджет на Василев, посочи още Митов. На ембрионален етап са разговорите за съставяне на правителство", добави още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Какъв цирк ! Победилата партия на изборите,ГЕРБ , всеки ден се моли ту на една , ту на друга партия да направят нещо заедно, но получава само високомерни откази и подигравки ! Ако бях лидер на ГЕРБ , щях да се хвърля в помийна яма от срам ! ГЕРБ показва в какъв упадък са ! Вече няма смисъл да ги споменаваме - само на 40-я ден, след 9 м., след година за край! Споминаха се !
237
3
 
5
 
! Отговори
А така преди 1 година
Гони зелената циркова жаба и бий укрите по чутурите
236
3
 
2
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 година
До Космонавт276 Защото и последните ще станат първи. И когато станат първи не ще има сила, която да ги принуди да затриват цялото човечество за да въздадът божията милост и възтържествува божието наказание. Глава 367 от последният ден над всички годишни дни на последната година на всички вселенски времена от съществуването на човечеството на тази Земя. Важно е Русия да спечели войната, защото обратното означава антихриста да пороби човечеството в едно много хилядолетно мракобесно робство.
235
4
 
6
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =КОМУНА преди 1 година
ПУТИН ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАГРАБВА ЕВРОПЕЙСКА ЗЕМЯ - КРИМ, ДОНЕЦК, ЛУГАНСК,......... ВАРНА ГО ОЧАКВА,........ ПП=БСП =ДБ =КОМУНА... И ТЕ......
234
3
 
2
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
М Ъ К А , МНОГО МЪКА , А ОЩЕ Е ЖИВ !!!
233
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоун от киевския цирк,днес е причината за разрушената част на Украйна.Трябва народа му да го осъди,закачейки го на първия електрически стълб.
232
2
 
19
 
! Отговори
За какво ви избраха преди 1 година
Всичко друго оправихме България, само Зеленият клоун остана да поканим !
231
0
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 273 Елита разчита на (глобална) цикличност, подготвят се предварително за да яхнат вълната - пандемия, война, глад, природни бедствия. Никой не знае какво е подготвил Господ, няма да оцелее никой който не е маркиран да оцелее. Ал Акса ще падне точно преди АрМакедона, но само след като е готов Небесния Йерусалим. Двата полюса, двете страни на монетата трябва да са максимално близко. Срещу това се борят тези които губят властта си, те водят войните за преразпределение.
230
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново отвличащ ход на Лойко,само да се забрави за неговите престъпления.
229
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е-е-е, язък, че се изкъпа и се избръсна под мишниците Валдемар Зеленски!
228
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Космонавт269 Ако е вярно това дето казваш умните ще инвестират в защитата си и бъдещето си оцеляване в армагедона, стига да знаят какъв е тоя армагедон. Но в библията е казано че само праведните и богоизбраните ще бъдат пожалени, тогава как да ти вярваме на призивите да живеем, като за последно??? Изпадаш в противоречие и увисваш в своите тези за бъдещ апокалипсис. Или измисли нещо друго или го измисли логически да се свързва и да има смисъл да ти се вярва.
227
3
 
6
 
! Отговори
Дребномир Зеленски преди 1 година
За видео обръщение взимам по 10 милиона, а за цяла реч 50 милиона! Аз съм световно известен актйор!!
226
3
 
7
 
! Отговори
НямаМир Зеленски преди 1 година
Я ме поканете, че инак ще обстрелваме и АЕЦ Козлодуй а и следващиякамион с иксплозив за Крим може да гръмне в България!Послеще кажа, че сами сте се обстрелвали!
225
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито един от всички п е д а ли искащи престъпника да говори не знаят че украйна е пълна с меморияли на откровенни доказани фашуги като Шухевич например ..може лесно да се провери за прословутия касапин от волина няма да говоря
224
1
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 257 Тази война не можеше да се избегне. Истинската война дори не е започнала, войната която ще унищожи 90% от двукраките по света (защото не всички са хора (с душа)) и ще постави началото на новото време. За дyxoвния напредък на хората е нужно да се изхвърли баластрата. Сега сме в loop и безвремие, всеки може да прави каквото му е кеф. Ако сте умни ще се възползвате. Пак ви повтарям, сега е безвремие, замислете и вижте хаоса от който се възползват властимащите.
223
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не и двамата Зеле и Путин да не открият НС с един боксов мач? Депутатите ще заредят с бира и пукатки..Може даже и войната да приключи..
222
2
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
А бе, толкова ли не останаха свестни хора на тази планета, та трябва да се занимаваме с този дрогар!? Няма такова падение!!!!
221
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко,няма да има TV връзка с ЗЕ.Урсула и дедо Байдън ще ни накажат.
220
2
 
7
 
! Отговори
Дребномир Зеленски преди 1 година
Зает съм! Имам среща с шефа във Вашингтон!Часова разлика и така нататък..
219
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин!256 "Абе и аз подкрепям Украйна, ама КАКЪВ Е ТОЯ ЦИРК?" Ами то така и щеше да стане! Зеленски щеше да открие народното събрание, а Путин щеше да го закрие!