Гешев за проектозакон: В това НС няма юристи

Коментира внесено в НС предложение на ДБ
21 окт 2022 14:40, Александър Попов
19
Гешев за проектозакон: В това НС няма юристи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От вас научавам. От това, което ми казвате, се потвърждава тъжната констатация, която направих пред една медия, че в това НС няма юристи. Виждам, че проблемите на хората с престъпността, цените, галопиращата инфлация, дали ще сме на топло и светло през зимата не са проблем за някои "политици". Това каза главният прокурор Иван Гешев по повод информацията, че ДБ са внесли ЗИД на НПК, предаде БГНЕС.

Част от промените предвиждат разследване на главния прокурор и неговите заместници. Според предложението разследващи органи по дела за престъпления, извършени от главния прокурор са служители от МВР, назначени на длъжност "разследващ полицай", определени със заповед на министъра на вътрешните работи и служителите от Агенция "Митници", назначени на длъжност "разследващ митнически инспектор" и определени със заповед на министъра на финансите по предложение на директора на Агенция "Митници".

"Това вече наистина започва да прилична на болестна фиксация и съвпада с интересите на граждани на Руската федерация, както се видя. Последното е случайно, разбира се. Тъжното е, че по средата на конституционна криза, някои хора продължават да мислят за себе си, а не за българските граждани. Прокуратурата отново призовава за диалог в интерес на хората, за да се спре бумът на престъпността. Готови сме да изложим своите експертни аргументи пред всички парламентарно представени партии в интерес на България. Надявам се, че няма пак да се уплашат. И не знам защо се сещам за едно послание на Апостол Павел до римляните от Новия завет: Всички се отбиха от пътя, вкупом непотребни станаха. Няма кой да прави добро. Няма ни един", каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Иван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ми то явно и в прокуратурата вече приемат всякакви! И до скоро търсиха и дипломата на главният прокурор. След като , главният прокурор не си върши работата или имитира работа, какво да кажем за НС .
16
5
 
6
 
! Отговори
Еееее преди 1 година
Със сигурност е по-юрист от Ристе носа и Надето секретарката му...и е единственият, който има дуупе да обвини Баневи, Бобокови, Арабаджиеви и още разбойници представящи се за бизнесмени. Срамота е да плювате по що годе читавия обвинител в България!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те па юристите какви закони правят, ум да ти зайде. В предните като имаше юристи и какво!
14
0
 
5
 
! Отговори
Истина преди 1 година
то се вижда като има юристи в НС, затова 30 години не може да напишат един читав закон, защото всичко може да тълкува на кой както му е удобно. Извинявам се ама на юристите трябва да им се забрани да пишат закони и правила! Имам много приятели юристи и те нямат доводи за многозначното тълкуване, затова я пропускаме тази тема на масата, да няма сърдити!
13
5
 
3
 
! Отговори
До каскета преди 1 година
И във ръководството на вашата структура няма юристи, г-н каскет!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък щото Гешев е един юрист .... Няма друг главен прокурор с толкова НЕДОПУСНАТИ изобщо искания към съда за тълкувателни решения
11
2
 
7
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 година
Гешев за проектозакон: В това НС няма юристи.....Каза човка посмешище , завършил милиционерската школа в Симеоново
10
1
 
7
 
! Отговори
Коко преди 1 година
To и тези завършили Симеоново не могат да се нарекат юристи.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
присмял се милиционер на депутат, че не е юрист!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ОТКОГА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА И ИНФЛАЦИЯТА? КАТО КЪВ СЕ ИЗКАЗВА ЗА ИНФЛАЦИЯТА! ФИГУРАНТ БЕЗ ДИПЛОМА! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОПИТ!
7
1
 
8
 
! Отговори
хаха преди 1 година
То и Гешев не е юрист, а милиционер!
6
2
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Надали няма юристи, а и самият Гешев не е юрист - завършил е висше милиционерско образование вместо нормално право. Във висшето милиционерско много важни правни дисциплини са с недостатъчен хорариум и/или на текуща оценка и оттам няма как да излязат подготвени юристи. Дори в Русия и Беларус завършилите специализираните висши училища на МВД, ФСИН, МЧС и т.н. не получават юридическа правоспобност без допълнително образование по индивидуална програма дистанционно или задочно.
5
4
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо мутри на Гешев ме преследват в целият Европейски Съюз
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ти толкова си юрист, но си главен прокурор.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и в прокуратурата е под въпрос колко прокурори има.. или всички са престъпници?
2
9
 
3
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Този десет теорий ще измисли, само да е прокурор. За всички проблеми всъщност е виновна прокуратурата и бездействието и. За безнаказаните, убиици по пътя. За безнаказаните политици в парламента. За незаконните и некачествени магистрали, храни в магазините и т.н. Когато и да го обесиим, все ще е късно.
1
7
 
8
 
! Отговори
Адвокат преди 1 година
Това, че в НС няма юристи, не е проблем. Проблемът е, че в прокуратурата няма такива. А милиционерското образование на главпрока даже не заслужава коментар!