Станишев: Хората очакват от партиите да загърбят егото си

Нямал амбиции да се кандидатира за председател на БСП
Обновена: 21 окт 2022 23:04 | 21 окт 2022 23:00, Анисия Иванова
20
Станишев: Хората очакват от партиите да загърбят егото си
Снимка: БГНЕС

Хората очакват от партиите да загърбят малко егото и всички да са малко по-скромни. Това зааяви в студиото на "Панорама" бившият председател на ПЕС Сергей Станишев.

"Имайки предвид, че партията победител има 9% от имащите право на глас, моята партия за съжаление - 3,5%, това означава, че всяка една от партиите няма достатъчно доверие и то трябва да се извоюва наново, защото си играем с огъня".

По думите му в противен случай или ще се роди уродливо политическо явление, което ще е крайно популистко, или хората просто ще се оттеглят, както направиха на последните избори:

"Трябва да се търси консенсус по основните политики. Сега не е 2021 г., когато започна този цикъл от избори. Сега се води война много близо до България, инфлацията е рекордна, енергийните цени са рекордни, икономиката навсякъде е пред фалити, защото европейското производство става неконкуретно", коментира Станишев.

Призова партиите да не говорят само за предстоящи избори, защото има различни формули за кабинет. Влизаме в рисков период заради политическата нестабилност и може да не постигнем членството в еврото 2024 година, каза Станишев.    

Той смята, че БСП трябва да се събуди, защото избирателите им са излезли в стачка.

"БСП не е моя. Казвал съм, че ще положа всички усилия БСП да се възстанови. Много малко време остава, за да се обърне тренда, защото когато предлагаш на хората едно и също и те вече четири пъти ти дават знак, че така не върви, а ти казваш "не, не, всичко е наред", това е тежка диагноза".

Той определи като правилно решението на социалистите да подкрепят Вежди Рашидов за председател на НС. На въпрос дали би се кандидатирал отново за председател на партията, Станишев отговори, че засега не обмисля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме ли, чакаме...
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станишев , грабвай мешката кубинките и калашника и заминавай на фронта за да дадеш личен пример ! А Ако ти пръснат мозъка ще ти палим свещ и ще ти четем заупокойна молитва .
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече се замислям какво да правя с Русофилите.Все се надявам да дойде деня.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не очаквам.Очаквам да видим хора които ограбиха държавата в затвора.Очаквам справедливост.Отиди на жълтите павета и виж там как е ремонта, след като сме дали 18 милиона евро.Е това е отражението на държавата.ГЕРБ дава пари на определени хора.Това е от години.И БСП преди тях правеше същото.Бойко обеща справедливост и дойде на власт.Той се оказа че по-зле и от БСП,мафиот.
9
6
 
4
 
! Отговори
Хамстера преди 1 година
Да вземе да махне сега плоския данък. Да живне държавата и нещата да си дойдат по местата. Иначе еврозона на кукуво лято.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Панорама снощи бяха събрани само марионетки и то на един и същ кукловод.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
напред към окрайна крадлив плъх.зеленски сказал ни шагу назад. на никого няма да липсваш.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 10 000 000 сегашни украинци до 1950 са живяли само в Полша и дори не са посещавали СССР преди 1950 пък били жертва на сумата Голдомора до 1950.?......от Бжежински ли ? ....Серго Мастера на ПЕС плаче за Международен трибунал дори само заради ден рожден на Маркс,ЦСКА то ест неговия на Мастърса Станишев
5
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
Кой се нуждае от мнението ти ?
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нинова
3
1
 
10
 
! Отговори
Киро лъжата преди 1 година
Как да загърбят егото си като те не могат нищо друго да правят, освен да крадат!
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станишев е роден в Херсон ;) Там дето се бият сега . Да хваща пушката и да ходи да защитава града си от укрите .
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като се върне какво...БСП е мъртва партия откакто предаде народа на костовизма и ДПС.В крайна сметка това стана при Гоце и Станишев.