Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти
Обновена: 8 ное 2022 09:33 | 8 ное 2022 05:45, Анисия Иванова
154
Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали
Снимка: МВР

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция.

В понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, които охраняват границата в района на село Голям Дервент. Инцидентът се случва около 20:35 ч. Загиналият полицай е около 30-годишен и е от Елхово.

Служителят на „Гранична полиция“ е починал на място в резултат на изстрелите, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Най-близко намиращите се гранични полицаи са били незабавно насочени към мястото на престрелката.

За случилото се уведомени турските гранични власти и е направена среща на линията на държавната граница. Целта е да се установи и задържи извършителя. По данни на Нова тв се предполага, че извършителят е на турска земя. Нарядите, които са пратени, са установили наличието на незаконни мигранти в района.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отмени официалното отбелязване на празника на националната полиция. Той ще даде повече информация за инцидента около 9.00 часа.

При подобен инцидент с нелегални мигранти през август двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако оня е стрелял със снайпер , не е шега. Усещането е ужасно че те наблюдават със снайпер.
95
1
 
39
 
! Отговори
за съжаление преди 1 година
България няма управленци!Само едни крадливи надупени чиновници,криещи се зад параграфи!
94
2
 
49
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Има нещо много неадекватно в охраната на границата ни.С какво граничарите могат ра респектират незаконните мигранти? С нищо..Движат се покрай оградата невъоръжени и без потивокуршумни жилетки.Граничарите трябва да иат поне 2-3 пълнителя със стоп патрони,за да респектират ефективно незаканно преминаващите и един пълнител с бойни патрони за случай когато се изправят срещу въоръжен човек.Ако десетина човека се изправят срещу граничаря,спокойно щего пребият и дори ще му вземат оръжието.+
93
2
 
40
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
На бас че военният е нямал автомат .....и полицая (бог да го прости) не е имал право да стреля с Макаров-ия ! Така се охранява еврп*ейска граница ......и така се губят животи на Българи ....защитаващи я ! Малко по малко като свикнат мигрантите как се трепе ...познайте ! Подхвърлете им 100-тина калашника и стой та гледай !
92
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армията да започва да слага минни заграждения,не знам какво чакаме.Фашистите от Украйна започат да влизат през Турция
91
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Динко да поема контрола по границата с Турция.
90
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно са украински терористи.Огромна част от оръжията се крадат в Украйна и влизат в ЕС през Турция
89
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Граница се пази с оръжие, мърда ли там нещо, стреляш.
88
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко меко са го написали, военният се е оттеглил ... напишете, че е избягал хахах. Това ли ни е армията?
87
3
 
17
 
! Отговори
Резервист преди 1 година
Много жалко .Съболезнования .Едните бежанци убиват полицаи ,а другите (украинците) пак искат да са по Нашите курорти ...Да си стоят в Родината .Да помагат - кой с каквото може .При военно положение и война , никога не Бих бягал от БЪЛГАРИЯ , а ще дам живота Си за Родината !!!Съвсем отговорно го казвам !
86
9
 
18
 
! Отговори
СМЕЕЕХ! преди 1 година
ОТ 2 ГОДИНИ РАДЕВ И РАШКОВ РАЗГРАДИХА ГРАНИЦАТА, РАЗБУТАХА ДЪРЖАВАТА, РАЗПИЛЯХА ПОЛИЦИЯТА, РАЗКЛАТИХА ФИНАНСИТЕ, СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ!
85
4
 
18
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
До Отворено ОбществоТи какво си мислиш, че при Путин има ред и законност, че толкова мечтаеш за него? Супер е там. Самолети ти падат на къщата, мобилизират те и те пращат за пушечно месо, горят молове, какво ли не гърми от пушещи на неправилно място. И често се случва на определени хора да загубят равновесие на някоя тераса на висок етаж. По скоро родното МВР да се замисли, докога ще ги развъжда тези каналджии, защото си отиват вече и техни другари! Всъщност това е корупция точно по руски тип.
84
2
 
24
 
! Отговори
Валери Симеонов: преди 1 година
През 2017 от трибуната на НС"Трябва да се гордеете, българи, че имате най-стабилната ограда в цяла Европа. Пиле не може на префръкне. Няма да е нескромно ако наречем, че това е Великата Българска Стена"...2022...
83
3
 
26
 
! Отговори
Падение преди 1 година
След Тачър, Хелмут Кол, Де Гол, Митеран, сега Ракиши Сунак, Олаф Шушулката, Макарон, а преди това Меркелица, джофрата Борис Джонсън... резултатът е налице уважаеми читатели
82
4
 
22
 
! Отговори
Решение преди 1 година
От всички лидери на света най-нефелни са евролидерите. Такива н...кадърници и в Сомалия не могат да намерят. Тръмп ги беше почнал да ги гаври. Има клипове как отказва да се здрависа с бабичката-палачката на Европа - *** Меркелица. Или как на..ака шефа на НАТО или пък Макарон. Или пък вижте Путин как се гаври с Макароня има клип, че 6 часа го "измъчвал" разбирайте молил на колене от другия край на масата Путин да не започва войната. Смешници!
81
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време при преминаване на границата от емигранти / диверсанти/ се стреляше и те имаха респект и граничният наряд беше мунимум от 4 човека и добре въоражени
80
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взил е парите но е излъгал или са го объркали с някой друг .
79
3
 
36
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Това вече започва да се превръща в нещо като военно нахлуване на чужда територия. Към полицаи и военни: гърмете ги тези без да се замисляте. Друг изход няма вече.
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престрелка хахаха, просто са показали нагледно на ислямисткия башибозук каква джендърия е в западния свят.
77
1
 
28
 
! Отговори
до само че преди 1 година
Прав си, но там редовия американец спи с пушката и револвера и ако недай си боже сомбрерото как викаш припари ще бъде стреляно от Тексас до Гуадалахара...А тук трябва да ги поканим вкъщи, да ги нагостим и те да ни застрелят...