Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти
Обновена: 8 ное 2022 09:33 | 8 ное 2022 05:45, Анисия Иванова
154
Полицай е убит при престрелка край Елхово, извършителите са избягали
Снимка: МВР

Полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция.

В понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, които охраняват границата в района на село Голям Дервент. Инцидентът се случва около 20:35 ч. Загиналият полицай е около 30-годишен и е от Елхово.

Служителят на „Гранична полиция“ е починал на място в резултат на изстрелите, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Най-близко намиращите се гранични полицаи са били незабавно насочени към мястото на престрелката.

За случилото се уведомени турските гранични власти и е направена среща на линията на държавната граница. Целта е да се установи и задържи извършителя. По данни на Нова тв се предполага, че извършителят е на турска земя. Нарядите, които са пратени, са установили наличието на незаконни мигранти в района.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отмени официалното отбелязване на празника на националната полиция. Той ще даде повече информация за инцидента около 9.00 часа.

При подобен инцидент с нелегални мигранти през август двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
8
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Това е най-малко шокиращата новина от много време насам, с огледа състоянието на държавата и като цяло упадъка на Бившият Запад, вследствие Прометейските му антиценности! Запад, който представлява Вавилон 2.0! Вавилон 2.0 не затъва, Вавилон 2.0 лети надолу в бездната и няма спиране! До момента, в който Вавион 2.0 не загуби вътрешната си канализация и се издави в собствения си феkaлий.
35
17
 
7
 
! Отговори
село големНАдервен преди 1 година
Туркие Ви Почва! Путин и Русия - няма да ви Спасява!!
34
7
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ДА ДА ВЕРВАМЕ!!! КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ТЪМНИ СДЕЛКИ СА ВЪРТЯЛИ ТАМ !! ПО ТОВА ВРЕМЕ Е МРАК! НИКОЙ НЕ ВЛИЗА В ТЪМНАТА ГОРА ПО-ТОВА ВРЕМЕ!
33
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добрият полицай е .... полицай
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 реда минно поле и никой няма да минава.
31
3
 
38
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Нещата силно намирисват. Има застрелян полицай и в същото време извършителя бяга, обаче и нашия военен и той бяга. Всеки бяга в различна посока. С такива военни и Северна Македония ще ни превземе за три дни. В Украйна и украинци и руснаци не мърдат от позиции, когато край тях падат снаряди и ракети. Нашия чул изстрел и избягал. Дано никой не ни напада.
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сигурно полицаите са нямали патрони, понеже сме ги пратили в Украйна
29
4
 
45
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Служил ли си?! Наряд давал ли си?! Щото ние като давахме, ни изпращаха караул с по 120 патрона, на тия 30 човека им се падат по 4ри, а от един виждал ли си пораженията какви са, особено там откъдето излиза?! Не пишете глупости, граничните са изпратени там с едни цвъкалки, с които не може да се застреля от първия път и прасето на Коледа, това ли ни е въоръжението, че имаме и в излишък да пращаме на север, да подклаждаме една братоубийствена война. ***-генерали ни управляват, срамна ***!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където са намесени големи пари си е рисково! Пък може и да са се скарали за СДС или БСП...
27
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военния е гръмнал ченгето. Скарали са се на пияна глава за събраните пари от мигрантите. Е, сега един ден ще тръбят, че от Турция хвръкнал куршума, че малко срамно.
26
5
 
42
 
! Отговори
Армията спи преди 1 година
Военните какво правят по поделенията? Сухи тренировки? Защо не помагат на МВР, които очевидно не могат да се справят. И двете структури са майка плаче, но поне да се компенсира с човешки потенциал и респект. Те онези тръгват по 30 човека да преминават. Двама полицаи какво да направят.
25
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много ясно мангос убива пенсионер в селата за 20 лева в тази ко,чи:на а тук бъркат бизнеса на хората за хиляди евракис!
24
3
 
19
 
! Отговори
Mersi преди 1 година
Не е като да стреляш по пилци, но при такъв случай до 1998 щяха да са приключили делото на мямясто.
23
5
 
46
 
! Отговори
Хмхм преди 1 година
До като не бъдат разстреляни на място трафиканти че и мигранти ще бъде така. Наказани трафиканти до момента няма. Едно време са ги разстрелвали за нарушение на границата без да ги питат
22
41
 
9
 
! Отговори
Фен на ДБ преди 1 година
Какъв е този език на омразата?!? Какво значи, "по непотвърдена информация извършителят е мигрант"? Вие расисти ли сте? Бежанците все са ви виновни! АКо не им помагате, поне недейте да им пречите и все да ги обвинявате за нещо!
21
14
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Това, което казваш не е малко. И аз се съмнявам инцидентът да е предизвикан от бежанците. Те не са въоражени, пък и нямат никакъв интерес от подобни случаи. Сега обаче ще го отнесат.
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че по последна информация не е имало мигранти в района. Стрелбата е дошла от Турция.
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете камери по униформите и полицаите да са с бойни патрони както е по белите държави.
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз работя на турската граница! Колегата е младо момче, трийсет и няколко годишен. В главата уцелен, на място умира! Има големи съмнения откъде е дошла стрелбата. Повече не мога да кажа!
17
2
 
29
 
! Отговори
малшанс преди 1 година
Объркал е професията, ако беше депутат, сега щеше да е жив и здрав, да се радва на заплата колкото една капа пари+кинти от комисии......