Борисов: Светът не е познавал по-безмилостен геноцид от Холокоста

Днес се навършват 84 години от Кристалната нощ
9 ное 2022 10:55, Нели Христова
94
Борисов: Светът не е познавал по-безмилостен геноцид от Холокоста
Снимка: БГНЕС

"Кристалната нощ - позорното и печално начало на една от най-мрачните и трагични страници в човешката история", написа лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Тази година се навършват 84 години от „Кристалната нощ“ - началото на Холокоста.

"С масивния погром върху еврейска собственост, включително и стотици религиозни храмове, вечерта на 9 срещу 10 ноември е ужасяващото заклинание на нацистите срещу милиони невинни хора, които в продължение на няколко години ще бъдат безмилостно преследвани, измъчвани и убивани. След края на Втората световна война, ужасяващата равносметка ще покаже, че светът няма да е познавал по-безмилостен и систематичен геноцид от Холокоста", пише Борисов.

"В дни на конфронтации и глобални конфликти, наш дълг като потомци на великите български духовници, политици, общественици и граждани, спасили своите братя и сестри евреи през 1943 г., е да пазим наследството и с цялата си сила и решителност да се противопоставяме на всяка форма на омраза, дискриминация и разделение", казва още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
България е запазила и спасила българските евреи! Българската армия също е участвала в тяхното спасяване!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едно знам, че по садистично и мразещо се същество от човека няма на тая планета .
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в "демократична" България нито веднъж досега големците не отбеолязват хвърлянето на американските атомни бомби над Хирошима и Нагазаки??? Младото пололение едва ли даже знае за този факт.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гладомор, Концлагерите на Сталин, унищожението на народите в СССР (вкл. Българи), гръцките и румънските концлагери за Българи, Японците в Китай, Колонизаторите и индианците, Арменския геноцид и т.н. ... много са Боко, много са,
17
0
 
11
 
! Отговори
Това е ГЕНОЦИД преди 1 година
За 12 години кървавият диктатор Бойко Методиев Борисов и аверите му мутри убиха над 20 хиляди Българи и изгониха над 1 милион!....Ей примитив ще те съди военен трибунал!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разделянето на много народитака, както е изгодно на големите тогава колониални страни е малко познато у нас. /става дума за Африка, Азия. Санкциите, наложени от САЩ на Северна Корея също са форма на геноцид. САЩ запорираха сметките на Афганистан, отново, за да няма с какво да купуват храни, това не е ли геноцид?
15
0
 
8
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Да видите, защо казвам, че Бойко Тиквата или вече Бойко Промяната е евреин;))) Каква реч на омразата лъха от неговото изказване за този ден!;))) А, иначе винаги има пейзанчета да ми спорат за това дали е или не, евреин и още по-лошото да го избират. И глейте ся: две еврейски партии ПП и ГЕРБ преговарят за правителство;))) Много евтин цирк за туз.емното население на Ба.нтус България. И затова ви бе мин,. председател,а сега просто го игра е цар - ние дупетат, ни е никакъв, но медиите го отразяват
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпници облечен във власт и скрити зад имунитет.
13
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 1 година
Винету би трябвало да знае, че най-безмилостният геноцид в човешката история е над индианците в САЩ :) И в най-новата история - в Руанда.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за геноцида над българите? ПЕТ века турско иго, 2 века византийско! А тези над 30 години грабеж и геноцид над българите? Твоята политика, Бойко, доведе народа до просешка тояга, твоята политика иска премахването на Българската валута - Българския лев, нещо, което не са си позволявали нито немските български князе и царе, назначени за такива след Освобождението, нито Тодор Живков! България е единствената държава на Балканите, която НЯМА за свой герб орел / двуглав орел - "лоялност" към Рим 1, 2
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А поради какви причини евреите не са си по родните земи, а са се разселили из Европа? Нека не се забравя и премълчава.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пол Пот и Йенг Съри, френски възпитаници,осъществиха най-големия геноцид над мирно население през миналия век в Кампучия.В най-новата История на Света е отбелязано като геноцид.4-ри милиона садистично избити мирни граждани.Но еднокнижника от къде да го знае?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля големците в политиката да редуцират изхврлянията си. Показват 1. неосведоменостл 2. угоднярство.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе, ама до края на света ли трябва да им се извинява някой ? А индианците в северна и южна Америка, чернокожите от Африка, какво за тях, или те не са толкова важни А ?
7
0
 
3
 
! Отговори
по повод 4 преди 1 година
Наистина! В медиите не се появи информация как е гласувал пресдставителят на България по резолюцията на ООН, осъждаща героизацията на неонацизма. Защо? Защото е внесена от Руската ферация и е приета от ООН? Наистина ли странат ни е гласувала както Германия и Австрия? Ако е така, кой е приел подобно становище????
6
1
 
15
 
! Отговори
Неудобният припомняч преди 1 година
А Голодомора (извършен с любезното съдействие на съверски евреи), ами арменския геноцид или геноцида в Руанда; що само кривоносите ни навирате в лицето, а другите съзнателно пропускате?!
5
0
 
10
 
! Отговори
M.J. преди 1 година
Инквизицията на Богомили, Катари и Албигоийци е далеч по-страшна и ужасяваща. Папа Йоан Павел II през 2000 г. призна грешките на Католическата църква но никой политик или НПО не разшири темата. (Не са намесени Евреи!) Бойко! Моля да почетеш и Инквизицията тъй като това е общо Европейска история с начало от времето на Цар Петър
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управлението на герб е по-страшно от "Кристалната нощ" !
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В такъв случай защо България гласува против декларацията осъждаща нацизма в ООН?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не е познавал?! А турското робство?