Борисов: Светът не е познавал по-безмилостен геноцид от Холокоста

Днес се навършват 84 години от Кристалната нощ
9 ное 2022 10:55, Нели Христова
94
Борисов: Светът не е познавал по-безмилостен геноцид от Холокоста
Снимка: БГНЕС

"Кристалната нощ - позорното и печално начало на една от най-мрачните и трагични страници в човешката история", написа лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Тази година се навършват 84 години от „Кристалната нощ“ - началото на Холокоста.

"С масивния погром върху еврейска собственост, включително и стотици религиозни храмове, вечерта на 9 срещу 10 ноември е ужасяващото заклинание на нацистите срещу милиони невинни хора, които в продължение на няколко години ще бъдат безмилостно преследвани, измъчвани и убивани. След края на Втората световна война, ужасяващата равносметка ще покаже, че светът няма да е познавал по-безмилостен и систематичен геноцид от Холокоста", пише Борисов.

"В дни на конфронтации и глобални конфликти, наш дълг като потомци на великите български духовници, политици, общественици и граждани, спасили своите братя и сестри евреи през 1943 г., е да пазим наследството и с цялата си сила и решителност да се противопоставяме на всяка форма на омраза, дискриминация и разделение", казва още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глодомор било сакън да не напишеш че германеца трепал наред а глодомора е в следствие на предците на тия днешните бандеровци дето са трепали не по малко хора от фашистите пак им се е разминало щом сега надигат глава пак
40
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Бойкоооо не те ли е СРАМ БЕЕЕЕ! ТОВА НА БЪЛГАРИТЕ ЛИ ГО КАЗВАШ? САМОЗАБРАВИХТЕ СЕ БЕ ПОДГ.Ъ.ЗУРНИЦИ НИЕДНИ!
39
0
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Само една препратка към Рут Колева - Септемврийско въстание и Априлско въстание. Та Боковия геноцид е съизмерим. Ама и Рутчето се оля.
38
3
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Явно не си влизам в български православен, където е пълно с изображения на двуглавия орел.
37
0
 
9
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Голите хора от Аушвиц са снимани след края на войната, когато недостигът на провизии води до недохранване сред концлагеристите. Всъщност голяма част от заснетите затворници на фотографиите дори не са евреи. С недостигът на провизии се получава вследствие на унищожаването на инфраструктурата от съюзническите бомбардировки.
36
0
 
5
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Аз пък не можахда гледам втората серия на "Време разделно". Кошлука да каже кога ще я дават по ТВ, ама нека в по-приемлив час да е. Ако требе, и Боко ще ангажирам за каузата. Той не е виновен, някой му е написал поста
35
0
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Детските обувчици доказват твърдението на коментар 32, че т.нар. "газови камери" са се използвали за обезпаразитяване на дрехи и обувки.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** като 32 оправдаващи стореното се кланята на германците и до ден днешен ти не четеш ли не гледаш ли няма да изкривите истината б о к лучари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сам със своите думи одобряваш това което съм написал 42. Евреите към края на втората световна война буквално са били кожа и кости, защото германците губят войната по всички фронтове и не са можели да доставят храна на концлагеристите!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През същия период са убивани в България и много българи, *** са им главите и труповете са оставяни в ценъра на селото за назидание и всяване на страх. Немного по-рано, след 1923 г. Антон Страшимиров пише; "Клаха народа си както турчин не го е клал" по повод българските фашисти.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двуглав орел или орел на герб означава само едно: принадлежност към Рим и Константинопол и тяхната мръ.сни.шка политика, разврат, "ценности" и псевдоистория... България ДНЕС е единствената държава на Балканите, която има Лъвове на своя герб и валута - Лева! Не посягайте, продажни политици, на Българския Лъв!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холокста в България си върви с пълна сила! Партиите са компрометирани, парламента е компрометиран. България е един голям лагер на смъртта... демокрацията е фикция. Колкото и да избираме все същите запъртъци!
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32, вие разчитате на невежеството на четящите тук сигурно. Предполагам, че и в интернет може да са качени снимки от Аушвиц, където голи хора, буквално кожа и кости са снимани. Наглостта ви е дълбоко позорна.
28
0
 
10
 
! Отговори
Пернишката секта преди 1 година
Борисов убива Българи с честоти както го правеха ДС през 80-те години!
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турци и евреи също стоят зад убийства и 5 вековен геноцид над българите.. 5 века турско иго, 2-3 века опити на византийските *** и обратни да заличат културно, умствено и етнически българите и славяните на Балканите, ББ доведе държавата до просешка тояга и ПЪЛНО ОТЧАЯНИЕ И БЕЗНАДЕЖНОСТ. И понеже България е оцеляла, а Византия отдавна я няма на картата, България и до ден днешен е единствената държава на Балканите, която НЯМА орел/двуглав орел на герба си, а има Лъвове на своя герб!
26
0
 
6
 
! Отговори
Борисов е фашист преди 1 година
Защо тогава фашиста Иван Стоименов Гешев е Главен Прокурор на Република България!Борисов кого лъжеш бе бе долен фашист!
25
4
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
Концлагерите в Германия са едно, концлагерите на фашистите са друго. И сега може да отидите в Аушвиц и да видите огромни камари с детски обувчици например. Това ли са ви работниците? А принудителни рабитници "цвангсарбайтер" е имало от всички окупирани страни: французи например. Първите концлагери , между другото, ги създават британците на африканския континент.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти си преател с немците и тяхна фондацийка Ханс зайдел ти направи партията...Като се има предвид,че и *** е с еврейски корени в миналото...
23
7
 
4
 
! Отговори
Фашисти мрете преди 1 година
Фашистка България е убила над 50 000 Евреи, а Борисов убива Българи по най брутален начин !
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреите от Европа са били депортирани в концлагери в Германия с цел да работят за германската военна машина. Целта на депортирането в концлагери в Германия не е била да бъдат убити. Газовите камери са били малко и са били използвани за дезинфекцирането на дрехи, в тях не е можело да бъдат убивани хора. Всички евреи, които умират в германските концлагери са някъде около 250 000 души, а не 6 милиона. Евреите умират от недохранване в края на войната!