Борисов: ПП си търсят причина да излязат от парламента, апокалипсисът след тях е непоправим

Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, категоричен бе той
18 ное 2022 09:55, Нели Христова
269
Борисов: ПП си търсят причина да излязат от парламента, апокалипсисът след тях е непоправим
Снимка: БГНЕС

Водихме един дълъг разговор с парламентарната група. Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на ПП и Кирил Петков за КПКОМПИ, защо излязоха от комисията. Всъщност, те са си търсили повод. Повод да счупят и последното работещо като институция в България Народно събрание. Това е нашият прочит на нещата, заяви на пресконференция в централата на ПП ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

"Атентат срещу демукрацията е да се нарече ангажимент, приет пред избирателите, за смесено гласуване с машини и с хартия... Това може ли да е атентат срещу демокрацията? Защото така беше обявено сутринта по телевизията. Аз искам 2021 г. да ви припомня, когато беше извършен точно такъв атентат срещу нас. На Распети петък, след 15-часово заседание в зала, сега е комисия и залата може да промени всичко, което комисията предложи, бе приет изборният кодекс и сутринта осъмнахме с решението публикувано в държавен вестник. Тогава, когато на първата парламентарни комисии и с калния бутуш мачкаха правото на хората да гласуват, тогава нямаше такива заглавия. Да, имаше драматизъм, не нужен. Да, спокойно можеше да прекъснете заседанието, на сутринта да продължите, но така сте решили", заяви лидеръг на ГЕРБ.

Още по темата
"Вчера, след като разговаряхме с парламентарната комисия, ние ясно декларирахме, че ако един ден влезе в зала този изборен кодекс, ГЕРБ и СДС ще оттеглят оставането на обществения съвет, оставането на район чужбина, защото ако някой сега си направи труда да провери какво означава "район чужбина", ще разбере, че то значи нищо. Но вчера беше промотирано все едно забраняваме на българите в чужбина да гласуват. Лъжа! Могат да гласуват", каза още той.

"Според мен те си търсят повод да излязат от парламента, да отидат на избори, защото апокалипсиса след тях е непоправим. Кирил и Асен го знаят прекрасно това нещо. И ДБ го знаят, но са приели тактиката на мълчанието", заяви Борисов.

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем", категоричен бе бившият премиер. "Няма да се откажем и от машинното гласуване. Затова още преди седмица казахме да въведем същите машини, които са в САЩ, Великобритания, а не тези на Мадуро с неговите софтуери. Нямаме им доверие. Ние по никакъв начин нямаме доверие на машините на Мадуро."

"Моето предложение към колегите от другите парламентарни сили е още днес да се отвори пред медиите нова тема, не само за изборния кодекс", каза Борисов и припомни, че арбитражният съд е осъдил Финландия по договора й с "Газпром". "Ако същия съд или подобен отсъди такова нещо и за България, ние ще трябва да платим на 2 млрд. лева, защото договорът е вземи - плати. Без парламент от кой бюджет ще ги вземат тези пари?"

"Те не влизат в зала да си предават тези, това е най-безотговорното. До там я докарахме, че да показваме кой е най-безотговорен ли днес? Те ги нямаше и за "Шенген". Благодарение на Рашков и ПП разградиха границата", заяви Борисов и припомни, че преди отново са разделяли България и Румъния, но България е влизала в най-добрите класации.

"Направете усилия за направим последен опит за връщане на здравия разум. В противен случай парламента ще спре да работи и дори удължаването на бюджета няма да мине. Така си мисля. Ние не сме гласували и не сме инсталирали машини, които със стотици намирахме по складовете и изписваше "дневникът е подправен". Флашките в една торба ги разнасяха хората на Бойко Рашков в чужбина. Къде са ходили, кой ги е гледал, как има контрол след това. Въобще тази тема не се повдига", допълни той.

“И от страна на БСП, ПП-та и ДБ-та са в изолация. Ще има ли успешен трети мандат, ще има ли правителство. Няма как само ние с 67 депутати да се държим отговорно. Ние предлагаме, предложенията са минали само в комисия, тепърва ще минават в зала- там да направят промяна. Не е въпросът обаче какво ще се приеме или не, въпросът е да се скрият”, заяви още Борисов.

“Ние победихме с техните вътрешни министри, с флашки, с техните изборни правила, с всичко. Днес парламентът няма да работи, няма да има правителство, срещу какво протестирате и какво се опитвате да направите? Прав ли е Радев да има президентска република, прав е, след като не можем да се разберем. Нека да върнем здравия разум и да направим всичко възможно, за да се решат кризите”, подчерта още Борисов. Лидерът на ГЕРБ призова в парламента днес партиите да проведат разговори, да се изработят общи точки какво ще се прави занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диана 47: Не е виновна статията, просто Баце говори така несвързано.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Апокалипсис е щото няма за магистрали ли ?
42
5
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Когато Орешарски беше на власт една година, Винету след него пет години се оправдаваше с Орешарски. Сега ПП бяха на власт шест месеца, Винету пак хвърля вината на тях.А факта, че Винету е 12 години на власт и сме на дъното на всички класации освент тази по смъртност, където сме първенци,това за Винету и неговите избиратели с по един пръст височина на челата, това няма значение.Винету орева орталъка кой щял да връща този един милиард лева, който изтегли Орешарски. Винету изтегли 30 милиарда заеми
41
6
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Много лошо написана статия, дори с правописни грешки, да не говорим за явно накъсване на текста, вследствие на което всичко става доста неразбираемо...Ясно стана, че Петков и Василев, които са толкова образовани, са успели да направят грешка за над 2млрд. лева...Чудя се при това положение как тези млади хора имат очи да се борят за оставане във властта..Но какво се чудя, ***.мка му - та това си е живо БСП! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42 Ралица: Мафията на Доган е на власт от 30 години и за пръв път за целия преход беше застрашена от правителството на ПП. Сега е обединила ГЕРБ-БСП-ДПС, само и само да оцелее.
39
16
 
9
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ
38
5
 
10
 
! Отговори
С хартията на преди 1 година
Движещия Престъпен Султан ще гласуват и умрелите за гербАЛА.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ в опозиция: апокалипсис, инфлация, цени на горивата, сички ше омреме. ГЕРБ стават първи на изборите: не спят по цели нощи да върнат хартиената бюлетина.
36
11
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
23 мафията е на власт от 2 год на разпети петък през нощта ни наложиха мадуровките че иначе няма как да се настанят да крадат
35
3
 
7
 
! Отговори
Няма нищо по-лошо преди 1 година
от простия човек. Този който (по модел на своя идол Доган) обезличи НСъбрание(***) и президента(дърпа му ухото) който никога не влиза в директен дебат да дава акъл?
34
3
 
13
 
! Отговори
Читател преди 1 година
атентат срещу "демукрацията" ?! абе вие добре ли сте ?
33
4
 
12
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Тези милиарди които идват направо ги влудяват.А герб дпс и бсп никога не са излизали от властта защото тяхни хора са начело на министерства и държавни предприятия а парламента е един цирк за нас
32
9
 
7
 
! Отговори
Алооууу, преди 1 година
...всеки път на Щатните трябва да им се напомня, че вече две години ГЕРБ ги няма във властта! А сме във криза, която не сме виждали от времето на Виденов! Тези, които ги е страх ,че ще излезе истината за манипулациите с Мадуровките,най-много реват против хартията! Чалгата вече натвори вредите и се изсулиха ! Кики и Кокорчо и на тях, основаната им идея е да опоскат максимума, и да си бият камшика! Единствено остана страхът, да не ги подгони съдът и прокуратурата за зулумите,които сутвориха !
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е непоправим какво се бутате да сте в парламента.
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На миналите местни избори с хартия имаше 400 хил. невалидни гласа. Повече от целия електорат на ДПС. Догодина са следващитр местни избори. Ето защо Доган и прислужниците му от ГЕРБ и БСП искат да върнат хартията - ако изгубят местната власт, мафията ще умре.
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ се държат както БКП след промените - никакво пускане на кокала и саботаж до дупка. Ако трябва ще узаконят и купения вот в махалите. Навремето, СДС беше в позицията на ПП, но накрая БКП и ДПС държаха козовете. и обвиняваха СДС че са счупили държавата на бай Тошо....и нищо добро от това не произлезе. Много хора се надяваха че като се върнат комунистите ще стане като преди ... Да се готвят и Боковистите че нема да стане както беше по времето на вожда им.
28
7
 
22
 
! Отговори
тцтц преди 1 година
Главанак , свалихте правителството и поехте ангажимент да съставите ново ! Къде е ????Хвърлихте страната в хаус , няма приет бюджет , невъзможност да се компенсира инфлацията , нов хаус в избирателната система , абе пълен батак !!!
27
7
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Стефан - защо така бе Стефане? Победи го на избори - както е редно в демокрациите! Както виждаш, и с машините на Мадура - пак беше първи. Какво сега - да разстрелваме всеки докато не дойсде на власт тоя който ти искаш ли? Най малкото е тъпо!
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се върнат хартиените бюлетини всичко е загубено за Козяк...
25
3
 
15
 
! Отговори
доде е жив преди 1 година
Ще го гледате денонощно ! Не знам дали е много добре ! Но Цветанов много добре съгради герб на принципа искаш да вървиш напред ставаш член на герб,сега една трета от държавата са клиентелисти свързани със бащицата и чакащи и тях да ги завали златния дъжд ,хляб има само трябва да си от нашите ! Както беше и бкп може да си инженер ама е нужно и да си във бкп иначе си във девета глуха ! ГЕРБ не са новатори просто им се отдаде да направят същото срастване на партията със държавата и отгоре еди