Стефан Янев бил готов отново да стане премиер, иска коалиция

Било възможно да има мнозинство в този парламент
58
Стефан Янев бил готов отново да стане премиер, иска коалиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„160 плюс мнозинство е възможно, за да се състави правителство. Трябва обаче да има ясно разписани правила. Ние сме за коалиционен кабинет.“ Това коментира председателят на „Български възход“ Стефан Янев пред bTV.
По думите му не може да се очаква технократско правителство, защото трябва ясно да се знае кой поема отговорност.
Той заяви, че ако третият мандат дойде при неговата партия, е готов да влезе в ролята на премиер, но само ако има ясно разписани правила, приоритети и хоризонти.

„Ние сме заявили план. Ако участваме като партия мандатоносител, ще започнем с разговори с всички партии. Ние сме „за“ диалог с всички и се надяваме да намерим пресечени точни. Никого не изключваме“, добави още Янев.

Според него вече е важно да има редовно правителство, за да се очертаят новите перспективи за България.

Важно е да се търси съгласие по общи приоритети. Той коментира, че темата за корупцията е важна, но по нея повече се говори, отколкото се върши и трябват работещите институции.

„Темата за оръжията за Украйна не бива да е повод за липса на мнозинство, защото вече има и решения по нея. Даваме оръжия според възможностите си, решението е на този парламент. Докато този парламент работи, това решение ще бъде поддържано и ще си върви. Въпросът е специфичен, защото даването е свързано с това какво може да си позволи България да дава. В крайна сметка войната е на километри от нашата граница. Имаме обща граница и с двете воюващи държави. Това означава, че като прифронтова държава ние трябва да бъдем много отговорни към българската армия, към нейните възможности и да не си позволяваме намаляване на нейния капацитет и боеспособност. Така че това е важният въпрос“, каза Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
винаги и на всичко е готов заради това му направиха партийка
41
1
 
5
 
! Отговори
от село преди 1 година
Всички акъл дават и обещават ,ама надали, когато глутницата се бори за кокала всеки ръфа и пак гладни остават .
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефчо с мижавите 4% иска да става мин.председател. Та тя Мая Манолова имаше по-голяма подкрепа!
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ Е ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК ПОМНИТЕ ЛИ ''ВЕРА СУ''!ТОЗИ ПРОМОТИРА КОКОРЧОВЦИ И ЦЯЛАТА СБИРЩИНА ОТ ЕДНОПОЛОВИТЕ ЛЮБОВНИЦИ! КУМОВЕ! НА ЧЕРЕПА ПАРТИЙКАТА БЕШЕ НАЗНАЧЕНА И КАТО СЕ РАЗБРА ЛЕКО НАПУСНА!ФАКТИ!НИЩО ЛИЧНО
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този играе ,заедно с Радев! И като нищо ще му даде мандата Радев! А иначе му се иска да управлява! Но няма да стане! На пролет сме на избори!-:)) Ялов е този парламент!!!
37
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А алтернативните какви са? Христо Иванов, гушнат с ГЕРБ и ПП? Корнелия, с ДБ и ПП? Възраждане сам самичко? Нали разбирате че всичко друго е все едно президента да каже еднолично, че се отива на избори директно. Така поне се дава шанс. Дали ще успее, не знам. Но е човека с най-реални възможности да успее. Не мисля, че ДБ ще се справи. ПП няма да се обединят с ГЕРБ. Т.е. трябва някой който ще обедини повече хора, но да не е старата конфигурация. Ако ли не -избори и това е!
36
2
 
11
 
! Отговори
Нямам думи преди 1 година
Пълна каша стана с този парламент . Лошото е че никой не мисли за народа вече , всеки гледа кокала и това е
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия глупости влязъл с някакви мижави проценти в последния момент при неясни обстоятелства та да иска да е премиер, не е сериозно това поведение.
34
8
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Руския агент за президент за президент!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв трябва да бъдеш, за да говориш подобни нелепости! Наглост, безпардонност, безскрупулност и абсолютно дебелоочие! Натовски генерал, според когото България е НАТО и НАТО е България! Това е! Явно има да изпълнява задачи. Не в полза на народа!
32
1
 
12
 
! Отговори
СтиВън Янки : преди 1 година
"Готов съм по всяко време,с всеки и по всякакъв начин!"
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, а вие кой искате вместо Янев? Христо Иванов от ДБ ли? Нали разбирате че е крайно десен. ДБ ако вземе мандата и направи правителство не само ще ни метне с пълна сила във войната, ами направо ще ни направи втора Украйна. Иванов може и да е умен човек, но това не важи за някои елементи в партията му. А и вече ми идва в повечко украинското знаме над СОС и това Слава Украине под път и над път. Искам някой сговорен човек, мислещ за България първо, второ и така до 100.
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефан Янев не просто е готов да стане премиер, а е готов на всичко, за да стане премиер...
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Два пъти мори народа с Ко-вид.. сега иска 3-ти..
28
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората изнемогват ежедневно с минимални доходи, гладуват, студуват, умират..... А такива престъпници във властта като този получават хиляди левове заплати и бонуси, отделно долари и евро от краварите и еврогейзерите.
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29 виждаш ли сега, ти твърдиш че е русофил, а опонентите ти че е американофил! А да ви е хрумвало, че е българин, който умее да балансира между русофили и американофили? Че уважава историята ни, връзките от миналото ни с Русия, но е човек знаещ че сме хора от Европа и че мястото ни е в Европа? Да ви е хрумвало, че е българофил? Че първо гледа България, а после всичко друго. Че може да говори добре и с американци и с руснаци. Това е страхотен позитив. За това го харесвам.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха.. Щял да се жертва...
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа не иска Янев. Иска си шоуто. Като няма хляб да яде пастите... на кировата дама. Да гледа парапети, песни за Лени, кюлчета, каки и батита, сеири, стачки с бесилки и ковчези. Да продължа ли? А дали иска някой да работи? Неее! Дали иска мир, обединение, баланс? Нееее! Народа си иска пъдаря и овчаря, че не пей му се, не смей му се, от утре ще да блее. (Да ме прости Ботев за перефразирането).
23
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистът Янев е зажаднял за власт. Ще се опита ли отново да ни върне към Русия?Трябва да си отваряме очите с камарадът.Опасен е.