ДПС е готово да вземе третия мандат, ще преговаря с всички

Аталай: България се нуждае от правителство, което да изведе я от кризата
13 яну 2023 10:26, Елка Василева
99
ДПС е готово да вземе третия мандат, ще преговаря с всички
Снимка: архив, БГНЕС

Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство, като би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане". Това заяви пред БНТ депутатът от движението Рамадан Аталай.

Още по темата
"Защо да не бъде мандатът в ДПС? Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим, като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от "Възраждане" , какво щеше да стане?", заяви Аталай.

Той допълни, че България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще са отговорни и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще потриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Рамадан Аталай, който е и заместник-председател на енергийната комисия, коментира и решението на депутатите да задължат правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост. Той е оптимист за предоговарянето при условие, че управляващите "се активизират".

Аталай разкритикува кабинетът "Петков", че е приел плана, без да проведе обществено обсъждане и без той да бъде разискван от парламента.

"Като не си влизал в рудник, ами то можеше някоя сутрин, преди да идат в офисите на криптовалутата, да посетят „Мини Марица“ и да видят за какво става въпрос. Така бяха поети едни ангажименти, които нямаше да са полезни за обществото и България. Освен това са променени напълно и приоритетите за развитие на енергетиката ни. От Плана за възстановяване и развитие решиха, че могат да усвоят едни 1,25 млрд. лв. за батерии, които никой не ги е виждал“, каза Аталай.

"Освен това тези перспективи са взети на база 2019 г., а всичко върви на база 1990 г. На база 90-а година ние сме изпълнили критериите. Нашето желание е да обясним на европартньорите, че намаляването на тези 40%, поети като ангажимент, веднъж сме ги изпълнили и втори път вместо да останат в енергетиката, може да им дадем алтернатива – да бъдат разпределени в други сектори, където да намалим вредните емисии. Част от тези пари ще отидат за саниране на еднофамилни къщи, за инсталиране на фотоволтаици на покривите - така ще намалим производството на енергия с емисии, които се изхвърлят в околната среда", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма кой да им го даде на ДПС!!! На избори ще ходим и това е!Статуквото повече Не може да ни " управлява"!!!
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аталайчо, а ние българите сме готови да вземем калашниците и да ви мятаме!
48
2
 
4
 
! Отговори
ПЕТКОВ-ДОГАН 2023 преди 1 година
ДПС не са аматьори ,те са добре смазана политическа машина! 33 години управление на българска държава без министерско самостоятелен пост.Знаят в там в тази партия ,че лозунги и залитания по чужди "моди" не вървят задълго сред електората (техен или друг)! ДА корумпирани са,ДА имат изолационен модел ,но са най- умерените в комуникацията .Щом ДПС изглеждат по добре от ГЕРБ (които се продадоха на СДС) ДА БЪЛГАРИЯ ПП(ДА БЪЛГАРИЯ 2 ) Демократична България, смятайте колко е изпаднала БГполитиката. На село Могиляне на 29 дек 22 ра се видя че без да преглътне аз-а Кирил Петков няма дълъг политическ
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние гражданите на РБ , които са българи сме готови да Ви махнем!
46
1
 
9
 
! Отговори
Шопа преди 1 година
ДПС са готови да вземат всичко , все пак е доказано ,че тази партия не облужва българския интерес . Тези хубавци трябва да бъдат премахнати от парламента , не веднъж или два пъти са ги хващали ,че купуват вот , агитират на чужд език и ходят за "съвети" в Турция . Това е партията , от която идват най-много проблеми за България .
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези турчани ще саборят паметника Шипка, ако ги пуснете!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
винаги готови...
43
1
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
НЕ!
42
1
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
тези са срам за нашият етнос. Да вземат моят мандат знаете кой.
41
2
 
9
 
! Отговори
след инструктажа преди 1 година
Карадайъ нали беше на инструктаж в Турция. Баси позора. Депутат от българския парламент да ходи за одобрение в Турция. В угода на турските интереси
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя на снимката с Карадайъ се надпреварват колко зле говори български език обикновения потурчен българин.
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нерде Ямбол,нерде Стамбол.Каква турска партия е ДПС.Тя си е руска до мозъка на костите си.Барабар с Възраждане ще рецитираме "кат Русия няма втора,тъй велика на света"
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 49 състави...
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето го спасителят беее!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленият чорап 3 месеца вече си играе на връчванки на мандати като от самото начало е ясно че правителство не може да се съствати. Изрооодииии!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УРА! КОВАЧКИ ЛИКУВА! ЩЕ НИ ДОИ И ТРОВИ ОЩЕ 15 ГОДИНИ! БЪЛГАРСКИЯТ ИНТЕРЕС... А МИЛИАРДИТЕ И ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА ЕНЕРГЕТИКА ОТ ЕС ГИ ГУБИМ. БРАВОС!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е връхта на простотията и олигофренията в българската държавност ,категорично не! И на протест ако трябва!!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние НЕ!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако съставите кабинет , първо направете паметник на граф Дракула по случай трети март , шот Румънци и Украинци са на освободили от ....
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Открадването на една държава. ДПС до няколко години ще са топ партия и ще станем квартал на Истанбул. Това се цели от ДПС-то, и след това ще се разграбва като за световно, и пак ще има кръвен данък както тези дълги 500г турско робство. Народа просто е заспак, какво да се прави, офце.