ДПС е готово да вземе третия мандат, ще преговаря с всички

Аталай: България се нуждае от правителство, което да изведе я от кризата
13 яну 2023 10:26, Елка Василева
99
ДПС е готово да вземе третия мандат, ще преговаря с всички
Снимка: архив, БГНЕС

Движението за права и свободи е готово да вземе третия мандат за съставяне на правителство, като би преговаряло за кабинет с всички партии, включително и с "Възраждане". Това заяви пред БНТ депутатът от движението Рамадан Аталай.

Още по темата
"Защо да не бъде мандатът в ДПС? Ние сме единствената формация, която сме доказали, че с трети мандат можем да правим правителство. И сега бихме могли да направим, като говорим с всички. Защо не и с "Възраждане"? Те бяха моторът на това да движат проблема с 40-те процента (намаляването на емисиите от въглищните централи, заложено в Плана за възстановяване и устойчивост), които Кирил Петков ги надроби. Ако бяхме почнали с това, че е тръгнало от "Възраждане" , какво щеше да стане?", заяви Аталай.

Той допълни, че България се нуждае от правителство, което да изведе страната от кризата, но и за което да бъде поета политическа отговорност.

"Дошло е време всяка партия да носи отговорност. Ако отговорността им е да отидем на следващите избори, ще са отговорни и за задълбочаването на кризата у нас, която вече няма да е само икономическа и социална, но и политическа и някои хора ще потриват ръце с апетити за промяна на управленската система у нас, с което ние не сме съгласни", каза още той.

Рамадан Аталай, който е и заместник-председател на енергийната комисия, коментира и решението на депутатите да задължат правителството да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост. Той е оптимист за предоговарянето при условие, че управляващите "се активизират".

Аталай разкритикува кабинетът "Петков", че е приел плана, без да проведе обществено обсъждане и без той да бъде разискван от парламента.

"Като не си влизал в рудник, ами то можеше някоя сутрин, преди да идат в офисите на криптовалутата, да посетят „Мини Марица“ и да видят за какво става въпрос. Така бяха поети едни ангажименти, които нямаше да са полезни за обществото и България. Освен това са променени напълно и приоритетите за развитие на енергетиката ни. От Плана за възстановяване и развитие решиха, че могат да усвоят едни 1,25 млрд. лв. за батерии, които никой не ги е виждал“, каза Аталай.

"Освен това тези перспективи са взети на база 2019 г., а всичко върви на база 1990 г. На база 90-а година ние сме изпълнили критериите. Нашето желание е да обясним на европартньорите, че намаляването на тези 40%, поети като ангажимент, веднъж сме ги изпълнили и втори път вместо да останат в енергетиката, може да им дадем алтернатива – да бъдат разпределени в други сектори, където да намалим вредните емисии. Част от тези пари ще отидат за саниране на еднофамилни къщи, за инсталиране на фотоволтаици на покривите - така ще намалим производството на енергия с емисии, които се изхвърлят в околната среда", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
4
 
! Отговори
36 преди 1 година
ами кат искате да излизате от ЕС то по-добре към Турция, отколкото към Русия
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сакън. Благодарете, че сте още в оркестъра.
28
1
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
За 30+ години би трябвало да си забелязал, че не сме. Спомни си, кога за последно се е вземало мнението на народа за отправна точка при справяне с някой проблем? Мнението ти има значение веднъж на всеки четири години, а може и там да няма. Демокрацията е една сладка илюзия, за заблуда на децата... нещо като Дядо Коледа.
27
1
 
1
 
! Отговори
България преди 1 година
за да оцелее, има 2 изхода. Или Турция без ДПС-ДПС е част от статуквото, или Русия. 30 г. 5 милиона българи от близо десет милиона, без война, без роБство. Има и трети изход, националноотговорна партия, и най-вероятно гражданска война-следствие на внесен преврат отвън, която може да не възникне, ако велика сила отвън ни подкрепи, а това са само Турция регионална и Русия глобална сили.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще видим демокрация ли сме
25
1
 
2
 
! Отговори
Dif преди 1 година
DPS....s nay bedniya elektorat...i nay bogatite Deputati...Bolen zdrav nosi...Korumpirani ...do edin! Kriyat se ...ohranyavat gi ...Mishki
24
5
 
4
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
И с мандато към Турция ли се присъединяваме?!
23
2
 
9
 
! Отговори
Козъгъзъ преди 1 година
Дупесе е готово да взема с всички отвори на тялото, само да има кой да го подаде .!.
22
3
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Аааа не така аркадаш. Ще ни делнат, Путин си е заплюл черноморието.
21
4
 
5
 
! Отговори
Така де преди 1 година
Дали ще е ДПС, ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, БСП, БВ, се тая. 33 години разруха и корупция. Последната година, страх от избори. За първи път виждам политици да се страхуват от избори. Иначе на фона на останалите, ДПС са най-подготвените да управляват България, като експерти. А още по-добре аншлус с Турция, няма да плащаме мито на Турция за ток, газ, нефт, плодове и зеленчуци, обувки, дрехи-произведени в Турция. Докъде стигнахме за 34 г. ? Пък и Турция няма да приема еврото, не е имало робство, а Присъствие
20
0
 
3
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Тези от ДПС са "Бъди готов", демек винаги готови. Те също не знаят, че няма как да вземат правителство, а могат само да го превземат. Но пък, ги е страх от Бойко Борисов, ако хвърлят яйца и домати по МС и НС. Такива са си нещата в българския политически живот. Смешни са, ако не трябва да плачем за поредните им простотии.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
голяма борба за 3-ия мандат ,всеки вика вземи го ти
18
0
 
5
 
! Отговори
Лукойл преди 1 година
може да спре работа след 1. Февруари 2023. Ако туй стане жална му м.. на правителството. Което и да е то. Ако пък има избори , ще я втасаме съвсем...Познайте кой ще е първи.
17
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Змии и рожби на ехидни сте всички бг лицемери, които сте свикнали да ви тъпчат и крадат и лицемерно искате да свалите главния прокурор защо? Нямате ли съвест??? Как търпяхте 3 години всички тия калпазани ??? Как? Една революция не направихте па и протест???? Сега фесовете виновни....ууууу лицемери..Тия излязоха по българи от българите!!!!
16
2
 
4
 
! Отговори
Прасчо Магнитски преди 1 година
аде на далаверата, чакарака, чакарака
15
0
 
6
 
! Отговори
Не знае дали така преди 1 година
му е наредено да каже или това е негово мнение (на Аталай), но що за оксиморон е това твърдение? Освен това, обърнете внимание, "Не само икономическа и социална, но и политическа"... и какво излиза, че с икономическата и социалната криза можем да живеем, но виждате ли с политическа криза... еq това вече е прекалено! :D Всички в парламента са виновни с тяхното действие или бездействие! Когато дойде часът "Х" в датата "Y" трябва да се има в предвид всичките помии, които сътвориха за т.н. "преход".
14
1
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Сега пак Левски у дюю...Левски Левски...Сам Левски им е говорил на турски. Вижте записките, вижте последните мигове. На турски език а кък тъй????После как само два глупъйка ще го пазят и НИКОЙ НЕ ТРЪГНА ДА ГО ОСВОБОЖДАВА....ОХ КОЛКО Е ПЛАКАЛ МИЛИЯ , ТВА Е ОБИДНО....НИКОЙ...УЖ 100 ДУШИ ОТИШЛИ НА ГАРАТА...ЛЪЖИИИ....НИКОЙ, ЗАЩОТО Е БИЛ БЕДЕН, ЗАЩОТО Е НЯМАЛ ПАРИ. КОЛКОТО СЕГА ПОЧИТАТЕ ОНИЯ КОИТО ИМАТ ИДЕИ...ХА ХАА КОЙ ВЕЕ???? САМО *** ИЗБИРАТЕ ?!!! ЗАЩО??? ТОВА СА ВИ КРИТЕРИИТЕ ЛИЦЕМЕРИ
13
1
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Цирка е в последната фаза. Мистър Зелен Сертификат сега нещо не вдига юмруче, а напротив - сваля *** - призовава уж "врага" Герб да се обединяват с другите поd-логи и да правят правителство, хахаха. Тия, господарите му си правят гавра с него - каквото му засвирят и това играе. Ясно е, че всичко се бави на макс, за да може юмручето да "управлява" колкото се може по-дълго, не че нещо ще се промени при "редовно" правителство, просто това е нова тактика на сатанистите за заблуда на българите.
12
6
 
3
 
! Отговори
Фончо 2 преди 1 година
,бате Бойко требва да направи кабинет,цяла България е зад него
11
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
Тия бяха най-антибългарската партия преди появата на ПП