Директен износ на оръжие за Украйна няма, през посредници е попаднало там

Частни компании са изнасяли гориво към Киев
467
Директен износ на оръжие за Украйна няма, през посредници е попаднало там
Снимка: БГНЕС

Директен износ на оръжия за Украйна не е имало, нашите партньори са купували от българската индустрия и част от това оръжие е отивало в украинска армия. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод публикации в чужди медии.

"Ако сте прочели внимателно статията, там се казва, че няма директен износ от България за Украйна. България е изнасяла оръжия за редица страни, между които САЩ, Англия, Полша, Румъния, след което това оръжие е стигало до Украйна", допълни другият съпредседател Асен Василев.

"Спазили сме решението на Народното събрание до буквата - няма директен износ на оръжие за Украйна, но както заявихме на пресконференцията още през април месец, ако си спомняте, България направи всичко възможно да помогне на Украйна да спечели тази война", коментира той.

"Българската индустрия работи с контрагенти, тя е частна", допълни Василев.

Още по темата
Кирил Петков настоя, че директен износ не е имало и на боеприпаси за Киев.

"По време на нашето правителство Корнелия Нинова през цялото време повтаряше, че ако има директен износ за Украйна, тя ще оттегли подкрепата си за това правителство и това беше спазено”, отсече той.

Петков допълни още, че България е изнасяла през частни компании гориво на север към Украйна.

"Няма правителствена програма за това, това е било от частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира като лош пример", коментира той.

Относно третия мандат за съставяне на правителство, който отиде пред БСП, Василев коментира: "Нека да видим какво се опитват да направят от БСП. Няма как да реагираме на нещо, което не знаем какво ще представлява".

Петков добави, че между различните мандати приоритетите и политиките на ПП са стояли през цялото време едни и същи. По думите му техните позиции са същите без значение, че мандатите се сменят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


467
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да бъда информиран навреме и честно от медиите преди всичко,а не някой си политик да чете ,разсъждава и обсъжда написаното в чужди вестници какво е решено и направено ! С две думи,не желая след дъжд качулка!
247
1
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Схемата я разбрахме - КЪДЕ са Парите ?САЩ са платили на България 100 милиарда Долара за продадените Оръжия ?Къде са Парите , е Нексо ?
246
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не е спасена а разсипана, унищожена и избита. Главния виновник е харвардския педдерас. Запада ще плати много тежка цена защото беше предупреден а се помисли за фактор. Релно ЕС е един мърдащ тpуп а САЩ са приключили но не го разбират още.
245
7
 
2
 
! Отговори
Какво повече? преди 1 година
Когато България е в даден съюз България е до последно в този съюз. Съюза на нацистска гГермания напуснахме няколко ДЕНА преди руската арния незаконно да пресече река дунав и нахлуе в България. Вършавския договор напуснахме последни, след разпада на СССР, Сега сме в НАТО и сме лоялни към НАТО. Какво повече искате от малката географска България? Искате оръжие и ресурси за Украйна, събираме оръжие и ресурси за Украйна. Въпроси?
244
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави се че не знае! А навсякъде тръби че той е спасил Украйна. Другите вече признаха и украинците също. Така че съдебното разследване трябва да започне!
243
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Помощ" за Украйна означава по продължителен конфликт и много повече мъртви украинци. Петков и Нинова са главните виновници за смъртта на хиляди хора
242
5
 
1
 
! Отговори
птица преди 1 година
Четете какво публикува в профила си гладната, нахална и алчна сладкарка от Кънейдия. https://capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2023/01/18/4439055_velt_za_bulgariia_stranata_koiato_taino_spasi_ukraina/?fbclid=IwAR0mBWJh5lP5Qsy1F1wwNQO7Sc2_FanrUZ2UrwRu6VEOSdX95cn8CTCdVzE
241
16
 
5
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Браво. Хубаво е че България е дала. Дано така продължава но без посредници а открито и съответно парите от комисионни да останат за Българската държава. България да преговаря с Нато за нейното превъоръжаване, защитавайки националния а и Евро атлантическия интерес с ТОВА.ТВЪРДО да преговаря
240
1
 
10
 
! Отговори
Смотаните Холандци преди 1 година
Сега, като утре на Укайна не им достига дизел, да си движат танковете, да знаят кой е виновен. Холандците такава хубава схема ни разкриха! Не те холандице искали да знаят от къде бил този петрол!
239
5
 
8
 
! Отговори
До 255 преди 1 година
До БЪЛГАРИН 255 По добре си почакай войната да свърши, че ще направиш най-голямата си грешка сега когато гласуваш за остап бендеровците от ПП!
238
3
 
2
 
! Отговори
Знаете ли? преди 1 година
Хванете им спатиите,е казал народа. И от Руснаци, и от Американци, и от Германци можем да извлечем критична информация. Казано ми е от преподавател, как са тествали за акустика залатоа в Москва. Как се е сдобил с информацията, българите знаем! Лоялни сме. Когоато работим за даден работодател, САЩ, СССР, Нацистска Германия, ние сме абсолютно предани! Всичко от противника ви можем да извлечем! Че и неговите оръжия и петрол по него самия можем да обърнем! Заслужшили сме Шенген по въздух, не повече?
237
4
 
9
 
! Отговори
до Нафърфорий преди 1 година
Карикатурния, леко с имената на Ботев и Левски. Къде слагаш тия краварски гн.*** Киро и Асан до българските светини, бре
236
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересува ме мнението на русофилите и русофобите относно Лукойл. Оказва се, че руска компания е снабдявала с гориво украинската армия, която воюва с руската. Въпросът ми е Лукойл от добрите или от лошите са според местните ни русофили и русофоби? ... :) ... Руска компания - добре за русофилите, зле за русофобите. Компания, която е помагала на Украйна във войната - добре за русофобите и зле за русофилите? Какво казват шефовете? Сега как ще скриете, че САЩ и Русия са се разбрали да прецакат ЕС?
235
3
 
1
 
! Отговори
Аре де! преди 1 година
България може, знае и прави повече за Украйна от всеки друг. Бесарабските българи са наши хора. Южно от Одеса, също и Крим са населени с български корени! Приемете ни в Шенген по въздух, хайде не искламе много. Като за начало по въздух, пък после ще видим. Каквото чуят в България, украинците пренасят в Украйна, каквото чуят в Украйна руснаците пренасят в Русия.
234
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Св. Св. Кирил и Асен, направо да ги помажем за светии или защо не за богове. Всичките милиони които спечелиха от посредниците за газа и оръжият ще ги дарят и тях на Украйна. Божее, кой би се вързал на подобни нагли лъжи, общо взето развитието на ПП е все по-безскрупулни и нагли лъжи, дори Корнелия отдавна я задминаха.
233
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не са помагали, всичко е правено с цел печалба за посредника и подкупи за всеки който си е затворил очите, все още ме е срам, че сме държавата която не прати помощ на Украйна официално.
232
0
 
1
 
! Отговори
Не преди 1 година
Хем ми е жал хем не. че руснаците. (съветите), такава злата мина като България изпуснаха. Лоялни сме. И от американци и от руснаци информация можем да изкочим, и да ги пързаляме можем. Както е казано: С техните камани по техните глави.
231
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботев и Левски :РАВЕНСТВО , БРАТСТВО , СВОБОДА ! Сега : НЕравенство , брат убива брат си , И варварска свобоДИЯ !Само 0. 2 % в България са супер богати , за сметка на останалите ...
230
4
 
2
 
! Отговори
Българрия прави преди 1 година
България е направила повече за Украйна от който и да е било. Защо още не сме в Шенген? Поне по въздух? Ние и с Турция можем да преговаряма? Швеция, ало нато? Ще сме от голяма полза. Бешенска въла от Турция през България нямаше, нали? Аферм ефенди! Занаем се. 500 години живяхме заедно!
229
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия остава , динствената християнска държава !Европа е в процес на ислямизация ,.... с 200 !