ДСБ даде мандат на Атанасов за преговори за коалиция между ДБ и ПП

Оцениха дългото управление на службните кабинети като опасни за демокрацията
Обновена: 28 яну 2023 18:56 | 28 яну 2023 18:24, Александър Попов
98
ДСБ даде мандат на Атанасов за преговори за коалиция между ДБ и ПП
Снимка: БГНЕС

Националното съвещание на "Демократи за силна България" даде мандат на председателя на партията Атанас Атанасов за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явяване във формат партии от "Демократична България" и "Продължаваме Промяната".

Националното съвещание на ДСБ подкрепя усилията на ръководството на партията за постигане на общо явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на "Демократична България - обединение" с ПП "Продължаваме Промяната" като единствена възможност за тяхното спечелване, излизане от политическата криза и излъчване на управление, се казва още в резолюцията.

Там се посочва, че следващото управление трябва да реформира българските институции, да проведе истинска съдебна реформа, да изкорени корупцията и осигури икономически растеж, чрез който чувствително да се повишат доходите и благосъстоянието на българските граждани; да модернизира българската армия и служби, да изпълни необходимите условия за приемане на България в Шенген и еврозоната, да укрепи евроатлантическата ориентация на България и да се утвърди като надежден партньор в ЕС и НАТО, решително да противодейства на заплахите от Кремъл и всякакви опити за отклоняване от външнополитическа ориентация на България.

Националното съвещание на ДСБ оценява постигнатото от коалиционния формат "Демократична България" като успешно и посочва, че основна цел трябва да бъде запазването и бъдещо консолидиране на обединението.

В резолюцията се отчита и необходимостта от обединение и концентрация на реформаторските сили в България на предстоящите парламентарни и местни избори, за да бъдат пресечени опитите за реставрация на корумпираното управление на Борисов с помощта на партиите на статуквото и изборни фалшификации.

Националното съвещание на ДСБ отчита и необходимостта от укрепване на парламентарната република и парламентарното управление, съставяне на стабилно правителство, което да гарантира националната сигурност, както и да бъдат пресечени всички опити за тласкане на държавата към република с президентско управление, пише в резолюцията.

От партията оценяват продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев, като опасно за демокрацията, евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

Националното съвещание на ДСБ възлага на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури на предстоящите местни избори. Отстраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини, посочват от ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ДСБАтанас Атанасов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
25
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
За съжаление нито ДБ нито ПП стават за нещо. Ако до сега са ни управлявали некадърни, то сегашните са некасърни х 10^10. Млади кухйи ***. Само като видя видния адвокат Хр.Иванов и лошо ми става. Цял живот на държавна хранилка, нищо не можеш, нищо не работил. В комбинация с новите му ортаци става тотално за ***.
36
4
 
19
 
! Отговори
Играта свърши преди 1 година
Видях го на снимка този генерал ...... вярно прилича на г /ном .Петков и Иванов ПО ВИСОКИ ОТ НЕГО! Ама иначе ГЕНЕРАЛ! Смех.
35
4
 
20
 
! Отговори
Голям цирк преди 1 година
Нали и двете партийки ПП и ДБ са собственост на Прокопиев - какви преговори?!
34
4
 
11
 
! Отговори
Saa преди 1 година
Значи и пп оттекоха
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен.. Катето да не е про100ста??
32
4
 
6
 
! Отговори
Коалиция Шарлатани преди 1 година
Айде хаирлия да е!
31
1
 
12
 
! Отговори
ТАЙНО, ТАЙНО.. преди 1 година
ПП, БСП, ДБ станали МИЛИАРДЕРИ, КАТО ПРОДАВАЛИ ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА НА ЧЕТВОРНО ПО-СКЪПА ЦЕНА..... ЕТО ЗАЩО НЕ ИСКАХА ЯВНО ДА ПРОДАВАТ, КАКТО ВСИЧКИ ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ........... ПАЧКИ, КЮЛЧЕТА, ЧЕКМЕДЖЕТА НАПЪЛНИХА ЗА САМО 6 МЕСЕЦА........ ТАЙНО, ТАЙНО...
30
2
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе ген. Гном по голяма корупция от това че сте партии на олигарсите и ги защитавате , има ли?И за каква съдебна реформа говорите след като искате премахване на човека Гешев и избор на послушен главен прокурор и прокуратура в изпълнителната власт! И Борисов ли е управлявал лошо или безпринципната ви коалиция която за 7 месеца доведе страната до фалит , неизгодни сделки , афери и попълване сметките на ПП със 100 млн евро и теглене големи заеми незнайно защо и за какво! Това е краят на вашите парт
29
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Питам се дали има някаква, дори и най-малка възможност, да не виждаме повече отвратителната физиономия на генералисимуса Атанасов на бг политическа сцена. Май само от нас зависи, а?
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори на едни престъпници с едни други престъпници.
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
глупав ход ... Атанасов не е човека за тази работа, Атанасов е силно подвластен на персоналните си емоции и комплекси ... и ако очаквате, че Герб ще изчезнат просто защото така ви се иска, по-скоро вие ще изчезнете.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събраха се! Обединени от общите им интереси. Не България, а евроатлантическите ценности! Да живей и пребъде евроатлантизма!
25
1
 
21
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 година
Много мераклии за кацата с мед ще останат извън борда и сами ще се разтурят
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отваря ни се възможност с един глас да изхвърлим три вашингтонски творения наведнъж. Перфектно.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква коалиция ще правят тия. В България след 24 февруари тази година изборите ще бъдат само дали искаме Путин за президент или да ни оставят в автономията на Кадиров.
22
0
 
14
 
! Отговори
перко преди 1 година
Въх, въх, въх какъв демократ се пръкнал от това комунистическо ***! Девиза им щял да бъде с десни мерки леви политики!
21
0
 
13
 
! Отговори
Манолски преди 1 година
Взе ха се
20
11
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Алена е казала на Боко в...таен разговор,че Нептун е в съвпад със Сатурн,който е с ...акцедент Уран,което пречи на Плутон да се движи по...правилната орбита и в резултат на тези...съвпади Герб не го вижда на...хоризонта на следващите...избори. Боко е...засекретил прогнозата и днес спешно привика Атанасова да й набие,,,канчето.
19
2
 
8
 
! Отговори
мунчо преди 1 година
До И всички граждански Ходи си тегли една от"зад и недей да мислиш за България, -- не ти се отдава.///
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оля наля е няма такава комедия. Голям смях ще да ги гледам как се гърчат след изборите и се обвиняват един друг за мега падението, което ги чака ))))))))))))