Папа Франциск: Хората с хомосексуални наклонности са Божии деца

Той заклейми като грях криминализирането на хомосексуалността
6 фев 2023 22:03, Йоана Цонева
309
Папа Франциск: Хората с хомосексуални наклонности са Божии деца
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск обяви, че законите, криминализиращи хомосексуалните, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) лица са грях и несправедливост, защото Бог обича и придружава хората с влечение към същия пол, съобщава "Ройтерс".

Думите на главата на Римокатолическата църква бяха в отговор на въпрос на репортер на борда на папския самолет, който се връщаше от пътуване в две държави в Африка.

Криминализирането на хомосексуализма е проблем, който не може да бъде пренебрегнат, подчерта папа Франциск.

Той се позова на статистики, съгласно които 50 държави криминализират ЛГБТ хората "по един или друг начин", а около 10 други имат закони, включително смъртно наказание за тях.

Шестдесет и шест държави членки на ООН продължават да криминализират еднополовите сексуални отношения по взаимно съгласие, според данни от ILGA World - Международната асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транс и интерсексуалните.

В няколко държави, където еднополовите връзки са незаконни, сред предвидените наказания фигурира и смъртна присъда.

Папа Франциск обаче бе категоричен: "Това не е правилно. Хората с хомосексуални наклонности са Божии деца. Бог ги обича. Бог ги придружава. Да осъждаш такъв човек, е грях".

Криминализирането на хора с хомосексуални наклонности е несправедливост, посочи още той.

Папата отбеляза, че катехизисът - книгата с ученията на католическата църква, гласи, че влечението към същия пол не е грях, но хомосексуалните действия са. В него също така се посочва, че ЛГБТ хората не трябва да бъдат маргинализирани.

Папа Франциск отново заяви, че не може да съди хората с наклонности към своя пол, които търсят Бог.

Той допълни, че по време на посещението си в Ирландия през 2018 г. е заявил, че родителите не могат да се отрекат от своите ЛГБТ деца, а трябва да ги запазят в любящо семейство.

На борда на самолета бяха още архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби и модераторът на Общото събрание на Шотландската църква Иън Грийншийлдс.

Още по темата
И двамата християнски лидери подкрепиха думите на папата.

Архиепископ Уелби посочи, че самата англиканска общност е разделена относно правата на гейовете и резолюциите срещу криминализирането на ЛГБТ хората "вне са променили мнението на мнозина".

Архиепископът добави: "Със сигурност ще цитирам Светия отец. Той го каза толкова красиво и точно".

От своя страна преподобният д-р Грийншийлдс се позова на Библията, заявявайки: "Никъде в четирите евангелия не съм видял Исус да отблъсква някого. Никъде в четирите евангелия не виждам нищо друго освен Исус да изразява любов към всеки, когото срещне, и като християни това е единственият израз, който можем да дадем на всяко човешко същество при всякакви обстоятелства".

Папа Франциск повтори, че Католическата църква не може да разреши свещенодействие на еднополови двойки.

Той обаче подчерта, че подкрепя така нареченото законодателство за граждански съюзи, което дава на еднополовите двойки правна защита по въпроси като пенсии, наследство и здравеопазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
1
 
! Отговори
500кв в Бояна преди 1 година
ХА ХА ХА. КОЛКОТО ДО ЙЕШУА ОТ ЙЕРУШАЛАИМ, ТОЙ НЕЖНО ОБИЧАШЕ БРАТОВЧЕД СИ ЙОАН. :))) КГБ МОЖЕ ДА НАПРАВИ МАЛКА СПРАВКА С КОЛЕГИТЕ СИ ОТ МОССАД.:)))АКО НЕ ВИ МЪРЗИ ИЛИ ВЕЧЕ НЕ СТЕ ПИЯНИ, РАЗБИРА СЕ. :)))
113
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Папа Франциск e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
112
4
 
7
 
! Отговори
Содом и Гомора преди 1 година
Настанало е време значи за РЕВИЗИРАНЕ на тая древна Библия ... Нетолерантните, сексистки и расистки пасажи ще бъдат премахнати ... Например историята за Содом и Гомора значително ще бъде променена и Божият гняв ще се сведе само до строго поглеждане под вежди и бащинско смъмряне на жителите содомити ... а божия ангел с удоволствие ще даде на поне половината град да го опънат отзаде .... В АДА ЩЕ ГОРИТЕ ВАТИКАНСКИ БЛУДНИЦИ ЗА ТОВА КОЕТО ПРАВИТЕ НАЧЕЛО С ДЯВОЛСКОТО ИЗЧАДИЕ ФРАНЦИСК....
111
7
 
4
 
! Отговори
500кв в Бояна преди 1 година
Съгласна съм, пед.. ерасите не могат да възпитават децата ви, затова сте дали на сад..истите от Вагнер да ги възпитават дистанционно през Первъй канал. :)))
110
9
 
3
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 година
Лeгендата рaзказва, чe Иисус Христос е бил дaрeн oт Гoспода cъс слaдострастна снaга, aртистична хoмoceксуалност и нeутолима плътcка жaжда. Зaтова пo стaра църкoвна трaдиция, aко на Великден в дoма ви влeзе мъжeлoжец, тpябвa дa гo зaкичите c цвeтя и дa гo нaгостите с пeчено пeтле и вaрени гeврeчета пo Бoжиятa вoля.
109
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И англичаните са го вкарали в затвора Алан Тюринг защото е бил хомосексуалист. И Оскар Уайлд са вкарали в затвора защото е бил хомосексуалист. А в Русия никога никой не са вкарвали в затвора за хомосексуализъм. Освен, че западняците са извратени, са и лицемерни.
108
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10% от мъжете са хомосексуални. И какво? Да ги пращаме в затворите ли? Такава е природата . Не е престъпление .
107
13
 
2
 
! Отговори
Мише преди 1 година
Учили са ни, че Свети Йоан Кръстител е покровител и пазител на хомосексуалните хора. Пратен от Господа, за да ги брани.
106
1
 
2
 
! Отговори
500кв в Бояна преди 1 година
ЛИЧНО АЗ НЕ ПОЗНАВАМ НИКАКЪВ БАНДЕРА, НО НА ТЕБ МОЖЕ ДА ТИ Е РОДНИНА, НАЛИ С УКРАИНЦИТЕ СТЕ ЕДИН НАРОД. :)))
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той чел ли е Библията?! Там има доста описателни пасажи какво се случва със содомитите
104
2
 
0
 
! Отговори
Изпитания преди 1 година
Бог също така обещава победа над греха на всички, които повярват в Христа за спасението си. Папа Франциск- -никой не замерва с камъни ялово дърво.
103
2
 
0
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Филипе. От теб по голям бог няма. Това ,че храниш 20 прасета на село и изслушваш и лъжеш по 2 баби на ден не значи ,че си нещо повече от другите . Смири се и се моли повече и нека бог да е все с теб
102
3
 
0
 
! Отговори
До Филип селския кме преди 1 година
Филипе. От теб по голям бог няма. Това ,че храниш 20 прасета на село и изслушваш и лъжеш по 2 баби на ден не значи ,че си нещо повече от другите . Смири се и се моли повече
101
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алън Тюрин е гениален математик . Това е човека дешифрирал немските кодове през втората световна война . С това е спасил буквално стотици хиляди хора , ако не и милиони. Негови са много теоретични разработки на които е базиоран софтуера .Алън Туринг е бил , обратен . И е милион пъти по читав от огромното мнозинство без-дар-ни писачи тук .
100
4
 
2
 
! Отговори
500кв в Бояна преди 1 година
ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ Е НОРМАЛНО ДА СЧИТАТ ЖЕНИТЕ СИ ЗА МАЛКО ПО-ГОРЕ ОТ ЖИВОТНИТЕ. ЗА РУСНАЦИТЕ Е НОРМАЛНО ДА ПАДАТ ПИЯНИ ПОД МАСАТА. ЗА ЯПОНЦИТЕ Е БИЛО НОРМАЛНО ДА СИ РАЗПАРЯТ КОРЕМИТЕ, КОГАТО СГРЕШАТ. А ЗА ИНДИЙЦИТЕ - ДА ИЗГАРЯТ СЪПРУГИТЕ НА ПОЧИНАЛИЯ МЪЖ. ТОЛКОВА ЗА НОРМАЛНОСТТА. ДАЛИ ЕДИН ГЕЙ ЧОВЕК Е НОРМАЛЕН, МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ САМО НЕГОВИЯТ ПСИХИАТЪР, АКО ИМА ТАКЪВ И ТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПСИХИАТЪРЪТ Е ДОБЪР, А НЕ ОТ КГБ.
99
1
 
6
 
! Отговори
Яснооооо преди 1 година
Ми направо да почваме ме да ги венчаем в църкви и манастири нали отче... Тук за нашите ширини препоръчвам Троянския Манастир - там ще ги посрещнат като братя.
98
5
 
5
 
! Отговори
Филип кмета преди 1 година
В Светата книга е казано - "Всяка власт е от Бога". Само ние богатите и властимащите сме истински чада Божии. Пpoстият народ е създаден да ни служи.
97
4
 
2
 
! Отговори
500кв в Бояна преди 1 година
АКО СИ УБИВАЛ ДЕЦА В УКРАЙНА, "РАКЧЕТО" НА ДЕТЕТО ТИ НЕ Е ЛИ ЗАКОНОМЕРНО НЯКАКСИ? :)))
96
3
 
4
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Папата е рептил. Обратните божий деца. Крадците герой. А вие *** да им се радваме
95
3
 
8
 
! Отговори
Изпитания преди 1 година
Римляни 1:26-27 конкретно ни учи, че хомосексуалността е резултат от отричане на Бога и непокорство спрямо Него. Когато човек продължава да съгрешава и да живее в неверие в Библията се казва, че Бог го предава на още по-нечестиви и покварени грехове., за да му покаже безмислеността на живота отделен от Бог. В Коринтяни 6:9 се прокламира, че хомосексулните нямя да наследят Божието царство.