Ако не вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници

Експерт: Свръхпечалбите ще се отразяват на пазара на труда
Обновена: 14 фев 2023 11:36 | 14 фев 2023 10:42, Росен Стойчев
80
Ако не вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници
Снимка: БГНЕС

Бизнесът започна да отваря предприятия. Имаме продължаващи сигнали, че енергийната криза отслабва. Щедрите компенсации е един от основните проблеми. Тази година ще започнат свръхпечалбите да се отразяват на пазара на труда. Ако не се вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници.

Още по темата
Има пазарен натиск за вдигане на заплатите, каза икономистът Георги Ангелов за Нова Нюз.

Според Щерю Ножаров има двегодишен спад на инвестициите.

"Икономическият растеж през 2022 г. се дължи на две неща - увеличение на потребителските разходи заради ръст на доходите и заради увеличение на износа, базирано на подкрепата за конкурентноспособен бизнес. Компенсациите не идват от държавния бюджет, а от Фонд за енергийна стабилност", обясни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: персоналекспертфирми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
6
 
! Отговори
фаэа преди 1 година
До до 1ама айде отивай де, нямаме нужда то такива ***-робовладелци
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам приятел, работи 6 месеца в годината в Белгия и си прави средно по 4 бона заплата в БГ! Как този човек да остане в БГ, като тука за 4 бона чисти пари, трябва или да си гений или супермен! В Белгия, няма газ, няма нефт, няма дияманти, колкото България е голяма! Как става този номер.
51
0
 
11
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Перфектен устно и писмено английски, руски и турски. Владеене на C#, Java, JavaScript, PHP, Python, C++. BO управление на далекосъобщенията, 2 магистърски степени. 2кратен държашен шампион по планинско бягане. На 37 години , женен с дете. Да те видя какво предлагаш?
50
1
 
8
 
! Отговори
12345 преди 1 година
До въпрос за един милион$! Ами ще работят на запад, както направиха 3 милона умни и млади хора, а тука ще се затъва още и още. Много е просто!Даже и инвеститори няма, защото се хващат в чудо с кадрите и предпочитат да дадат по - големи заплати, но да имат по - голямо КПД!
49
0
 
14
 
! Отговори
Забрави забрави! преди 1 година
Няма как да дойде и нормален инвеститор/работодател в територията на ДС мафията. Затова нашите работовзиматели са толкова смели и правят каквото си искат.
48
11
 
3
 
! Отговори
Въпрос за милион $ преди 1 година
И къде ще работят като напуснат?
47
0
 
11
 
! Отговори
морски преди 1 година
Предлагат, но на любовниците си предлагат пишман-капиталистите много. Цената вдига краката, нали знаете. За останалите, работниците, за живи не ги броят...
46
0
 
35
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тука никога, няма да вдигнат заплатите! Света ще умре от глад, не защото няма да можем да изхраним бедните, а защото няма да можем да изхраним богатите! И на всичко, които си мислят, че българинът работи по-малко от един италиянец примерно и затова заслужава по-малка заплата, само ще кажа, че това са пълни глупости! Ключа, към силна икономика е именно високи заплати, само че *** никога няма да го разбере!
45
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От великата малоумщина(ниското заплащане води до конкуретноспособност)се докарахме до та,три милиона качествени наши сънародници се изнесоха в странство,в момента организирането на даже едно елементарно производство за гвоздеи да речем,се превръща в кауза пердета!
44
0
 
31
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Бях на интервю за работа миналата година, лафим си с мениджърчето. Та 17г. трудов стаж в сериозни фирми. 2 езика френски и английски, компютърна грамотност (доста добро ниво) и тн. Предложението 1700 кинта нетна заплата.....ааа и 100 кинта ваучери за храна :) йахахахахха и ако слушкаш мое земеш некое бонусче за Коледа да не си ептен капо. Те тава е капитализма. Учи , за да немаш !
43
2
 
8
 
! Отговори
До37 преди 1 година
Предложението е шамари,очаквай ги съвсем скоро!
42
1
 
13
 
! Отговори
do 37 преди 1 година
ако беше учил навремето и завършил някъкво горе доло нормално учебно заведение щеше да знаеш, че обучението на персонала и повишаването на квалификацията му са сметка на фирмата. Т.е. шефовете трябва да решават кога и как е най-удачно да обучават работниците си да повишават тяхното КПД ! За иновациите няма да ти говоря защото явно нищо не разбираш !
41
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Чекайте да вдигнат
40
1
 
18
 
! Отговори
Forever преди 1 година
До 37, Ти какво искаш хората да ти предложат насреща, стриптийз ли? Ако работодателите не се съобразяват с инфлацията, губят много повече ,отколкото да вдигнат заплатите. Да намериш сериозен човек за работа вече е много трудно и все по-трудно ще става.
39
0
 
6
 
! Отговори
Давайте здраве за преди 1 година
пари, накрая - нито здраве, нито пари.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да си легна гладен, отколкото да не мого да заспя от преумора и пак гладен... щото ако не се вдигне заплатата как ще ручаш??? В магазино не приемат "лозунги" ами паре си искат.
37
1
 
6
 
! Отговори
моряк и половина преди 1 година
Най-добре се лови риба в мътна вода.
36
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаш да ти вдигнат заплатата? Добре! Какво предлагаш насреща?
35
0
 
6
 
! Отговори
това е положението преди 1 година
И да вдигнат заплатите, пак няма да може после да си платите лечението и лекарствата.
34
2
 
10
 
! Отговори
балкантарикат преди 1 година
По-добре да си легна гладен, отколкото да не мого да заспя от преумора.