Ако не вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници

Експерт: Свръхпечалбите ще се отразяват на пазара на труда
Обновена: 14 фев 2023 11:36 | 14 фев 2023 10:42, Росен Стойчев
80
Ако не вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници
Снимка: БГНЕС

Бизнесът започна да отваря предприятия. Имаме продължаващи сигнали, че енергийната криза отслабва. Щедрите компенсации е един от основните проблеми. Тази година ще започнат свръхпечалбите да се отразяват на пазара на труда. Ако не се вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници.

Още по темата
Има пазарен натиск за вдигане на заплатите, каза икономистът Георги Ангелов за Нова Нюз.

Според Щерю Ножаров има двегодишен спад на инвестициите.

"Икономическият растеж през 2022 г. се дължи на две неща - увеличение на потребителските разходи заради ръст на доходите и заради увеличение на износа, базирано на подкрепата за конкурентноспособен бизнес. Компенсациите не идват от държавния бюджет, а от Фонд за енергийна стабилност", обясни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: персоналекспертфирми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Като казали жената и сина Дай и купи какво да направя ? Има едно решение верно но се класифицира в НПК като домашно насилие ! Мамка му на ЕС и неговите ценности !
32
6
 
3
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
От къде пари за заплати, че да се вдигат? Тези икономика не са ли учили? Хем да сме белите роби на Европа ( защото те за такива на имат на запад), хем и заплати да получаваме. Няма как и вълкът сит, и агнето цяло! Проблемът не е само в заплатите, а и в начина на живот тук( смятай кочинката), и там- при нормално живеещите хора!
31
7
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Как да вдигнем заплатите ? Днес подарих на жена ми (азиатката) още един диамантен пръстен за другата и ръка вярно не толкова масивен и скъп като предния ,ама пак доста пари дадох за него ! Синът иска Порше ! Откъде ?
30
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Как да стигнем заплатите ? Днес подарих на жена ми (азиатката) още един диамантен пръстен за другата и ръка вярно не толкова масивен и скъп като предния ,ама пак доста пари дадох за него ! Синът иска Порше ! Откъде ?
29
1
 
10
 
! Отговори
Рокфелер до 29 преди 1 година
"Най-дълбоката пропаст е финансовата!В нея човек може да пада цял живот!"
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недейте чака от Червените бичмета създали картели на всеки ляв крак в България да ви вдигнат доходите,такава златна яма те не са и сънували от времето на голямото разграбване-Приватизацията в България,само ми е чудно докога ще имаме нерви да ги изтърпим да ни се подиграват и да ни скубят с цени като за последно!
27
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как да вдигнеш заплатата на някой дето не струва и 50 стотинки? Който иска висока заплата да се квалифицира и да си придаде добавена стойност на труда. Безплатен обяд няма.
26
4
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Робът, трябва да си харесва веригите
25
2
 
8
 
! Отговори
селянин преди 1 година
еми те така един и на мене обясняваше на времето ного ядеш пиеш и пушиш и за тва не ти стигат парите а я еми от утре отказвам цигарите пиенето и пушенето ама и работата и те така до ден днешен живеем с тва дет тошо ми е дал ай наздраве
24
0
 
28
 
! Отговори
Магелан преди 1 година
Шок и ужас.В БГ. такова животно като синдикати няма.То какво ли нормално има в тази държава.БГ е единствена държава в ЕС в която няма заплащане труда на българина за 1Час.Парадокса е и друг.Псевдоработодатели реват че е нисък произвотелноста на българина,но не казвах че 80% Фирмите работят със с 50годишна стара техника и машини?Коментара е излишен.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
както е казал мъдреца Бойко Методиев Борисов, работничките да си продадат златните пръстени и да си купят нещо за ядене а да неквичат че има са ниски заплатите
22
0
 
30
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Те се чудят как да ги намалят, вие за увеличение говорите
21
13
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
До ЕАД,хич даже не са смешни,на целия свят му се плаче,че не смогва да ви плаща космическите заплати и пенсии,за които не само не сте си мръднали пръста,ами дори не сте стъпили на предполагаемото работно място,дето чичо ви е назначил,аз ако съм на тези работодели и стотинка няма да ви платя,ще отида в друга страна,където ще плащам 20-30 пъти по-ниски заплати,при това,хората ще ми свършат работа
20
1
 
12
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Експерт, пореден...Да видим колко "експерти" ще се изкажат само за днес?
19
2
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Те самите фирми си знаят че са временно явление докато в територията цари хаос,анархия и беззаконие!Ще грабят докато не се яви власт да ги сложи в релсите!Което няма да е скоро разбира се!
18
2
 
6
 
! Отговори
морски преди 1 година
По брега бизнеДСмените пърсят слуги. Предлагат квартира през лято 23`.
17
2
 
29
 
! Отговори
Ью преди 1 година
На журналистите да им вдигнат заплатите, с такъв мисловен труд е абсолютно наложително. Не бях срещала така изписано име Щерью.
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свръх печалби от повишени цени на стоки и услуги,милиарди левове държавни субсидии,милиарди левове по евро програми,икономии от фонд работни заплати,ами при тоя наш роден "бизнес" комунизма отдавна е дошъл!
15
2
 
16
 
! Отговори
АКО преди 1 година
ПИТАТ МЕН-ТУК НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДЪРЖАВА А САМО ТЕРИТОРИЯ-НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
14
4
 
20
 
! Отговори
тва отдавна преди 1 година
трябваше да е станало , но повечето българи са уфсе