Николай Василев: Да дадем 20 000 лева за всяко новородено

Добре е, че няма нов бюджет от правителството
15 фев 2023 11:54, Росен Стойчев
189
Николай Василев: Да дадем 20 000 лева за всяко новородено
Снимка: БГНЕС

„Никой не показва демографската пирамида в България. За страната ни и за Източна Европа те не се показват. За България пирамидата означава – голям брой деца, родени през късния соц, сега са на възраст 40-50 години. След това все по-малко деца се раждат и сега все повече млади хора, които биха имали деца, напускат. Общополитическата класа не се занимава с този проблем”, каза икономистът Николай Василев в ефира на Нова Нюз.

„Предлагам обществото да дава средно по 20 000 лв. на родителите на всяко новородено дете. Може да се направи политика, която да обвързва сумата с осигурителния доход. Десетки милиарди се прахосват за глупости, а това, което предлагам, ще бъде може би 1 млрд.”, каза Василев.

Още по темата

Относно липсата на бюджет за 2023 г. той каза: „Едно от добрите неща т.г. е, че няма нов бюджет. Седем партии в парламента пред поредни предсрочни избори щяха да наддават. Същото би се случило, ако сега служебният кабинет вкара бюджет”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
14
 
! Отговори
БАТКО БЪЛГАРСКИ преди 1 година
Ок! Но родителите да имат поне средно образование!!!
68
0
 
25
 
! Отговори
ааа преди 1 година
малцинството ще стане 2-3 милиона за 10 години с тези бонуси.
67
0
 
10
 
! Отговори
Дай те ми преди 1 година
да дам...
66
0
 
8
 
! Отговори
Да дадем преди 1 година
50 000 евро
65
0
 
11
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
За толкова пари на новородено и мъжете ще почнат да раждат .... :D
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се помага само на родители, които работят, плащат данъци и са завършили поне средно образование. Иначе това ще е поредния финансов стимул за онези от махалата да се размножават безконтролно
63
1
 
14
 
! Отговори
Rеее преди 1 година
20 хил. лв трябва да се дават чак когато детето завърши гимназия, и то втори гимназиален етап - 12 клас
62
0
 
9
 
! Отговори
като гледам преди 1 година
тоя изтърбушляк на снимката, и кретенското му обещание , се сещам за соц. лозунга: дайте да дадем.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При първо дете,единият от двамата родители му се намалява данъчната ставка от 10 на 5 процента,при второ дете данъчната ставка става Нула процента!По тоя начин парите ще отиват при работещите родители и ще намалее укриването на доходи и плащането под масата!
60
0
 
15
 
! Отговори
Брех преди 1 година
Николайчо,ти като беше министър преди 20 години, що не го направи,хем сега щеше да си я обърнал тая пуста демографска пирамида. *** то да седиш от страна и да даваш акъл е лесно.
59
0
 
10
 
! Отговори
Бъгарин търся спешно преди 1 година
Търся си спешно млада здрава плодовита Ромейкаа да ми народи от 10 до 20 деца.
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво ще стимулираме раждаемостта,ама какво правим след това,явно не четете и не виждате накъде отива света,до 20 години половината от всички нас ще станат излишни заменени от AI или ще се оформи една класа от "безполезни хора"на които някой трябва да осигури ББД -Безусловен Базов Доход нужен за физическото им оцеляване!
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни да работят за да издържат тия дето не работят и правят деца ли? Доста глупаво. Не трябва да се дават пари, а трябва да се дават условия родителите да си издържат децата. В противен случай една група ще правят деца само за да взимат парите и няма да ги интересува децата им и ще правят много деца, от което смисъла е никакъв.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече си е чиста подигравка с хората. Взеха ни за маймуни. Въобще не знам защо е тоя цирк с изборите. Да слушаме 2 месеца фантасмагории.
55
3
 
2
 
! Отговори
Да бъдем като САЩ преди 1 година
Внос от Африка на тъмнокожи деца, които да бъдат спасени от гладна-смъърт. Това е истинско добро дело ще ги направим българчета да живеят и да работят у България робски труд. Щото да си обикновен беден работещ българин в България това си е робство. После след десетилетия както в САЩ ще им дадем равни права и да участват в парламента африканчетата.
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ем чи те сиганитe милионери ще станат.
53
0
 
26
 
! Отговори
999 преди 1 година
ТРЯБВА ДА СЕ ПООЩРЯВАТ РАБОТЕЩИТЕ РОДИТЕЛИ, А НЕ ПАРИ ЗА БРОЙКА ДЕТЕ! ТОВА Е УЖАСНО НЕКОМПЕТЕНТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!!
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е в данъчни облекчения , работиш има помощи за деца не работиш оставаш на социални иначе знаем едни как ще си докарват по 20 хилки на година нищо чудно и медицински феномен да се получи ще почнат да раждат по двапъти на година.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да вземаме по 20 000 лв за всяко новородено. Така ще се реши от раз демографския проблем и няма да се появи никога повече.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сетихте се,че имало Демографска катастрофа,ама удобно забравяте когато години наред припявахте песента"Ниското заплащане на труда ще ни направи конкурентно способни"Е направи ни,Три милиона се изнесоха скоропостижно от България!А виж Двестата червени фамилии които разграбиха България станаха с "Конкурентноспособни"джобове за сметка на катастрофата на която сме свидетели!